От какво се нуждаят тийнейджърите?

Даването на съвет е много важно, но не е най-важното
1
От какво се нуждаят тийнейджърите?
Снимка: outnow.ch

Тийн възрастта е труден период за повечето деца. Някои преминават през него сравнително по-лесно от други. Но в цялостен план периодът на израстването е белязан от много динамика, тревожност, депресивни състояния, промени в настроението, лутане.

Всичко това е предизвикано от драстичните промени в тялото на детето, което се превръща във възрастен не само физически, но и психически.

Колкото и съпротива да оказват тийнейджърите в този момент, те всъщност имат дълбока нужда от родителите си. Ето защо подходът на възрастните трябва да е адекватен.
От какво имат най-много нужда тийнейджърите в този труден период?

Вашето присъствие

Предвид бурните хормонални промени в организма на детето, то често ще се бунтува срещу вас и вашите методи и мнения. Не бързайте да налагате строгостта си, въпреки че в някои моменти тя е необходима.

По-важно е детето да знае, че вие сте до него в трудните моменти. Покажете, че вие сте му опора – физически и емоционално. Тийнейджърите са склонни да възприемат по-трудно близостта на родителите си, защото този период е характерен именно с дистанцирането в търсене на себе си.

Ето защо винаги, когато усетите, че детето има нужда от вас му показвайте, че сте там и ще бъдете негова подкрепа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
са преди 7 години
от бой!!