С какви изпитания ще се сблъскате като самотна майка

Вижте трудностите по пътя към новия ви статут
12 авг 2016 22:14, Теодора Драгоева
7
С какви изпитания ще се сблъскате като самотна майка
Снимка: outnow.ch

Ясно е, че ако отскоро сте самотна или разведена майка, ще се сблъскате с доста трудности по пътя си, докато свикнете да живеете с новия си статут.

Понякога ще преживявате изпитанията много лично, но те са част от вашия житейски път и трябва да приемете ситуацията с гордо вдигната глава.

Ето и какви са тези изпитания, с които ще се сблъскате:

1. Ще трябва да се изправите пред другите родителски двойки
От сега нататък е възможно редовно да ходите сама по родителски срещи и детски рождени дни, където ще е пълно със семейни двойки. Възможно е да мислите, че детето ви се чувства наранено от факта, че баща му не го придружава. Скоро обаче, ще разберете, че новият ви статут ще ви научи на нови, жизненоважни комуникационни умения.

2. Ще трябва да се откажете от идеята си за традиционно семейство
Ако наскоро сте се разделили или развели с бащата на детето си, от тук нататък ще трябва да празнувате всички различните семейни празници като самотен родител. Това може да ви донесе тъга и вътрешен гняв, но винаги можете да промените малко традициите. Ако опцията ви е да празнувате сама с детето си Нова Година, винаги можете да го заведете на почивка или екскурзия.

3. Ще трябва да опитате да запазите връзка с родителите на бащата на детето си
За съжаление, семействата винаги вземат страна по време на развод. Възможно е родителите и близките на вашия екс съпруг да смразят отношенията си с вас. В името на детето си обаче, ще трябва да намерите общ език с по-близките членове на семейството на бившия си мъж. Все пак вашия наследник е част от тази фамилия и трябва да остане в контакт с роднините си по бащина линия.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американска мечта...да народиш няколко kopilenca и после нещастника да ти плаща...това е независимост и гордост. ....жалки и лошо преведени статиики се пускат в тоя саит.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига драми! Аз избягах от бащата на сина ми, защото ме тормозеше психически. Времето и живота показаха, че съм постъпила правилно. И преди и сега изкарвам доста повече пари от него, плащах на детегледачка, трудно е, но пък с него беше ужасно. Сега поддържаме добри отношения, знам че не ми е в дома и дори и да започне да фучи за нещо - не може да ме засегне, нито му влизам в тона. Живота е достатъчно труден, не си го усложнявайте сами с погубващи вас и децата взаимоотношения.
4
0
 
1
 
! Отговори
ПРАВО преди 7 години
До Анонимен номер 2Престъпник и ***. Това което мечтаеш - децата ти да живуркат, а ти да се скатаваш - няма такъв фим. Защото се наказва по бързата процедура - в затвора. Гарантирано. И една мизерна "вноска" не пропускай. Да не пищиш после. Всичко ще си платиш с клизма, но децата ще се гнусят от теб. Не си струва да се дърпаш - хем ще платиш, хем ще те презират. Задай си въпроса ЗАЩО се действа по бързата процедура и защо си престъпник. Който не помага изоставените си деца, е УБИЕЦ.
3
2
 
8
 
! Отговори
Издръжка преди 7 години
Преди време попаднах на Съдебен спор и в епизода преследваха някакъв човечец, който не плащал редовно издръжка, защото не му плащали редовно заплатата. Естествено всички бяха срещу него и го обвиняваха, че не се грижи за детето си, но ако с майката бяха заедно дали щеше да е по- различно и работодателят да е коректен, едва ли.
2
3
 
3
 
! Отговори
легионер преди 7 години
"Ще трябва да се откажете от идеята си за традиционно семейство." Традиционното семейство и традиционната държава са диво мразени от жидомасонската мафия и нейната пропаганда в лицето на почти всички медии. Затова е целият този вой срещу тях. Къде по-добре е да си соло, хомо, в "нетрадиционно" семейство /с един родител/ и т.н. . Предполагам, че авторката със същия успех може да ни разясни "предимствата" на хомосексуалния "брак" за "отглеждането и възпитанието" на децата. Дерзайте госпожо!
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето ще се запознава с доста чичковци.Ще можете да мрънкате по форумите колко ви е тежко.Ще можете да муфтите мъжа си за издръжка със заплаха да го лишите от родителски права.Ще можете да живеете в общия апартамент до навършване на пълнолетие на детето.И т.н. Зависи колко сте нагла, разбира се. На живо сме го гледали....