Как да разпознаете избухливото дете?

Тези деца страдат от хронична раздразнителност и/или тревожност
11 окт 2016 09:37, Михаела Лазарова
5
Как да разпознаете избухливото дете?
Снимка: outnow.ch

"Всеки може да се ядоса, това е лесно. Но да се ядосаш на правилния човек, точно колкото и когато трябва, по правилния повод и начин... това вече не е лесно" – Аристотел

При възпитанието на децата родителите се сблъскват с редица препятствия. Тяхното поведение до голяма степен зависи от нашия модел на поведение, възпитание, от реакциите, които имаме към малките в определени ситуации. Когато ситуациите на неразбирателство, на невъзможност да се справите с децата зачестят, тогава винаги си задаваме въпроса проблемно ли е нашето дете?

Една от отличителните черти на децата с такова поведение е, че те не отстъпват. Също така им е трудно да осъществят преход от една мисловна задача и нагласа към друга. Ето още няколко отличителни черти или по-точно казано липсващи умения и нерешени проблеми, на които е добре да обърнете внимание:

Децата с проблемно поведение биха се затруднили да изразят своите тревоги, мисли и желания с думи.

Затрудняват се при изпълняването на действия, които следват определена последователност и ред. Трудно им е да се ориентират добре във времето, както и да бъдат постоянни в извършването на по-сложни и отегчителни задачи.

Проблемните деца трудно успяват да останат съсредоточени върху дадено нещо за дълго време. Също така не виждат изход от сложни ситуации, в които попадат, както и последствията от тяхното импулсивно действие.

Трудно им е да овладеят емоционалните реакции и раздразнението си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
... и по 100 пъти преди 7 години
да му обясняват едно и също, докато най-сетне то благоволи да се заслуша в казаното, и така да бъдат ощетени останалите деца, на които през същото това време би могло да се преподава по нормален начин.Затова такова дете се нуждае и от СПЕЦИАЛНО ДОМАШНО ВЪЗПИТАНИЕ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 7 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА СИ. Ако си се оженил за подбуяла к/чка, само защото те привлича, ако си се омъжила за буйстващ орангутан заради облаги, не забравяй, че може да ти се роди тяхно копие. Поеми отговорност!
4
0
 
4
 
! Отговори
Пропуснали са нещо преди 7 години
Това дете подлудява всички около себе си, включително и своите връстници. То е причината детските игри често пъти да се разстройват, да има незаслужено обидени дечица - особено по-чувствителните момиченца, а също е и една от основните причини останалите деца да не могат да внимават в час.Да, към него трябва да се подходи с внимание отстрана на педагозите, но не и да му създават самочувствието, че е център на света и основна грижа на всички е да се съобразяват с капризите му, да му отстъпват и
3
0
 
3
 
! Отговори
Божко преди 7 години
Това описание напълно отговаря на поведението на Волен Сидеров
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е, че българските деца са в голямата си част лишени от възпитание и внимание,агресивни и груби са,защото идеята на родителите им за такова е крещенето и побоищата предимно по улиците.В която и държава да отидете ще разпознаете българката майка по цигарката в ръчичка крещяща на 500 метра от детето си.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каквото е поведението на родителите,такова е и на децата. което виждат - това правят. ако ще се ходи на психолог,да отидат първо родителите.