10 правила за щастие от... щастливите хора

Подхождат мъдро към парите, контактуват само с позитивни хора
12 авг 2017 22:44, Михаела Лазарова
5
10 правила за щастие от... щастливите хора
Снимка: pixabay

Каквото и да правим в живота си, нашата крайна цел е да бъдем щастливи. Но как да го постигнем? Всеки от нас познава поне по един щастлив човек, за когото казваме че е късметлия, защото харесва живота си. Истината е, че много от тези хора, които са доволни от живота си правят нещата различно от останалите.

1. Те знаят, че животът е кратък. Може да звучи клиширано, но хората, които обичат живота си, знаят, че всеки миг е ценен подарък. Често си напомнят, че трябва да изживеят всеки един ден пълноценно и че не бива нищо да се приема като даденост.

2. Не изискват вниманието на други хора. Ако сте щастливи и обичате живота, който живеете, няма нужда да бъдете постоянно в центъра на вниманието. Хората, които обичат живота си, са самоуверени и не се нуждаят от постоянното внимание на всички, които да им напомнят колко са забележителни.

3. Подхождат мъдро към парите си. Щастливите хора осъзнават, че импулсивното харчене на пари може да има негативни последици за тях. Преди да похарчат известна сума, те добре обмислят бюджета си и така се разминават с ненужен стрес по отношение на финансите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Феликс преди 3 години
Щастието е страничен ефект при достигането на цели.
Ако си поставяш за основна цел да си щастлив се получава порочен кръг и безсмислица.
Все едно да търсиш в живота си лятна ваканция - тя е страничен ефект на ученето и няма смисъл сама по себе си.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туше с клише!
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правила......няма!! Не може са бъдеш щастлив ако нямаш реална оценка за себе си, ако не уважаваш интелекта и таланта на другите, ако нямаш достойнство, ако не четеш и не обогатяваш познанията си, ако не обичаш истински и не си обичан, ако не признаваш по-умните и по-можещите и не се учиш от тях.