4 неща, които не бива да правите с вагината си след секс

Не се бършете с мокри кърпички
26 ное 2017 23:00, Михаела Лазарова
42
4 неща, които не бива да правите с вагината си след секс
Снимка: Reuters

Сексът е едно от най-приятните изживявания. Но понякога след тези хубави емоции се сблъскваме с различни видове инфекции. Дори и да ползвате презерватив, след полов акт вагината ви продължава да бъде изложена на риска от инфекции.

Така например измиването ѝ със сапун може да наруши киселинната ѝ среда, да раздразни кожата. Ето защо се препоръчва да се ползва интимна козметика или да се подмиете с чиста вода. Какво друго не бива да правите с вагината си след секс?

Да спите със секси бельо от синтетична материя

Секси бельото е част от гардероба на всяка жена. В специалните моменти искаме да впечатлим с нещо красиво върху себе си, но след секс е важно какво ще се докосва до вагината ни. Тогава вагината е топла, влажна, има секрети.
За разлика от синтетичното спортно облекло, което носите по време на спорт, секси бельото не е изработено от тъкан, която попива потта и поддържа кожата ви суха. Красивите бикини и бодита, обикновено са направени от найлон, вискоза или полиестер.

Те задържат влагата, правейки вашата интимна зона подходящо място за размножаване на бактерии и гъбички, което води до инфекции. Памучното бельо е най-добрият приятел на вашата вагина след секс (и не само).

Да си вземете вана

Може да звучи много романтично след секс да прекарате малко време с любимия в топла вана с много пяна. Но това също крие риск за вашето интимно здраве. Сексуалната стимулация подува вулвата ви и разкрива входа на влагалището.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
ползвайте морска сол за дезинфекция на вани и джакузита.насипете сол по дъното и промийте бавно с гореща вода.няколко пъти в сифона винаги остаат проблеми..
8
0
 
0
 
! Отговори
България лекува преди 6 години
Преди години проучвахме курорти в БЪлгария за лечение на проблеми от съвременен стрес.Отлични резултати за стягане на вагини и усилване на майчината мощ установихме на Беклемето и на БАНско..
7
2
 
5
 
! Отговори
tete преди 6 години
gluposti
6
2
 
10
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Ъъъм всичко хубаво, но ще ми кажете ли на кое викат ***?
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баххти капризната ***. Ако вярвате на статии като тази то най-добре след секс да си изхвърлите вагината на подходящо място за рециклиране щото според авторката тя вече за нищо не става.
4
3
 
44
 
! Отговори
Лейди Джус преди 6 години
Който много нещо се гнуси от котенца май май най-обича да говори по микрофона с тонколоните
3
1
 
53
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Като прескочи 22ч и ставате като Чук-Чук.
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има интимни мокри кърпички.Ти не знаеш ли?!
1
2
 
23
 
! Отговори
Точно така, слагаме преди 6 години
ефирно секси бельо, за да впечатлим някого. Но то не бива да се носи не само след секс, а не бива изобщо да се носи. Не случайно една колежка на шега казва, че това бельо е "Само за пред хора" :)Ще го облечеш непосредствено преди да дойде приятелят ти, когато си го поканила на интимна вечеря. Даже още по-добре е да го облечеш чак след вечерята, като се извиниш, че отиваш за минутка до банята. Когато най-накрая решите да поспите, си слагаш памучна нощничка, ако не можеш да си позволиш копринена!