Страхове, които пречат на любовта

Страх от съвместно съжителство
30 апр 2021 23:45, Михаела Лазарова
9
Страхове, които пречат на любовта
Снимка: istock

Любовта не ни носи само приятни емоции, но и разочарования, някои страхове. Именно страховете са тези, които ни пречат да се отпуснем и да развием себе си като партньор, да положим усилия във взаимоотношенията си. Ето 5 от тях.

Страх, че може да не ни харесат

Страх, който се проявява още в началото на влюбването ни. Корените му са много дълбоки, започващи още от детството, когато е имало липса на любов или уважение от страна на родителите към детето. Ако се случи да ни отхвърлят, трудно оценяваме себе си и се страхуваме да не бъдем наранени отново в следващи взаимоотношения.

Страх от започване на сериозни взаимоотношения

В любовта всеки има очаквания към партньора си, към връзката. Понякога се случва да сме по-даващи и по-малко получаващи или обратното. В следващи взаимоотношения, някои броят подаръците, жестовете към тях, други се опитват да се предпазят от минали грешки, трети пък изцяло избягват привързването към половинката. За да преодолеете всички тези ограничения, най-добре е да споделите на партньора си какви са вашите очаквания за тази връзка, какви са вашите нужди, да споделите страховете си, да вербализирате мислите си и разбира се да чуете какво иска другата страна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: страхлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ако смени дупките може да забременееш.
1
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
wai wai pak gluposti hodete na lekar