Пристрастени ли сте към партньора си?

Не можете да спрете да мислите за него
16 сеп 2021 23:00, Михаела Лазарова
6
Пристрастени ли сте към партньора си?
Снимка: Istock

В любовта всички сме различни. Всяка любовна връзка е различна. Има редица фактори, които оказват влияние върху нашето поведение във взаимоотношенията и изборите за партньор, които правим. Травми в детството, поведението на родителите ни, са само част от тях. Любовната зависимост е нещо, което много сериозно може да ни попречи да имаме стабилна връзка и да сме щастливи. В какво се изразява тя?

Притеснявате се, че партньорът ви ще ви напусне

Това е първият признак, който подсказва, че сте зависими от вашата връзка и чуждата любов, за да бъдете удовлетворени и щастливи от живота. Страх, партньорът ви да не прекрати взаимоотношенията, изглеждате много несигурни и нуждаещи се, като в същото време никога нямате пълно доверие на половинката си.

Избягвате емоционалната интимност

Според д-р Беки Уитстоун, която се занимава с любовни и семейни терапии, любовната зависимост може да се прояви като мания или избягване. Според специалиста, докато външното поведение на избягващия ги кара да изглеждат изолирани и незаинтересувани към връзката, те са също толкова пристрастени към любовта. Те имат огромна нужда от близост и интимност, но страхът да не бъдат изоставени от своя партньор, допринася за объркващото им поведение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Случва се и друго преди 1 месец
Разделили са се. Единият от двойката е бил наранен, оскърбен, предаден или ощетен от другия. Вече не може да става и дума за любов, но онзи, който е бил наранен не може да спре да мисли за другия, преценява, че ще се почувства добре само ако успее да си отмъсти и мисълта за бившето гадже става нещо като фикс идея в живота му. Това също е вид обсебване.
4
0
 
1
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 месец
Вие сте точно тоя тип "журналисти", които се опитват да провялят всички останали по същият начин, по който вие сте се провалили в живота, само защото не можете да приемете, че вината е и във вас.
3
2
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Тя е пристрастена не към негу,а към парите кадя он и дава и луксозния начин на дживот. Веке не е пръва младост,кадя да оди ? Нимой дъ съ разведе от е подписала брачну споразомение. И дъ съ разведе отива на улицата.С тоа целулит и провиснал г,з ,кой *** жа я земи ? Затва стой и си наляга парцалите .
2
0
 
1
 
! Отговори
В Б преди 1 месец
Аз съм за
1
9
 
1
 
! Отговори
? преди 1 месец
Към кой от партньорите? Нормалните хора имаме жена и две любовници. Само льольовците се влюбват в кит и цял живот живеят с кит.