Високосна година - какво да избягвате през следващите 12 месеца

2024 година ще има още един допълнителен ден през февруари
10
Високосна година - какво да избягвате през следващите 12 месеца
Снимка: iStock

Вярвате или не, отново навлизаме във високосна година. След като това ни се случи за последно през 2020-а, сега е време пак да приветстваме допълнителния ден във февруари. На всеки четири години 29 февруари присъства в календарите ни, удължавайки годината с още 24 часа.

След като през 2020 година преживяхме истинска световна катастрофа с коронавируса и пълната изолация, е напълно нормално да се притеснявате от това какво ви е подготвила следващата високосна година. Засега на хоризонта не се вижда ужасен вирус, който отново да ни отдели от семействата, но все пак има няколко поверия, които трябва да спазвате за по-успешни 366 дни.

Високосната година е възникнала преди хиляди години, когато древните астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно за 365 дни, а за 365 дни и 6 часа, което налага и добавянето на още един ден през определен период. Така се изравнява баланса, за да не се изместят сезоните. Ако винаги отбелязваме в календара 365 дни за годината, ще настъпи дисбаланс между астрономическа година и сезони. Годината с допълнително денонощие получила специално наименование - bix sexus, което в превод от латински означава "вторият шести". Допълнителното денонощие било присъединено към най-късия месец - февруари, за да не се нарушава логиката на другите стандартни месеци.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ВИСОКОСНА ГОДИНА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Гого Селския преди 4 месеца
Малка домашна ракия със туршия,и запържена сланина с праз и от новото вино.Това е рецептата за високосната година.А за да сте здрави,прилага се стандартната рецепта а това е ,,по-малко работа,повече почивка".Както ни казваха докторите преди да се появят петролните лекарства,..,,Спокойствие и силна храна другарю".
7
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 4 месеца
Хора, които не ни заслужават.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Втората световна война, спомогна за възстановяването на икономика на САЩ. Сривът беше предизвикан от няколко фактора, включително необуздани спекулации и повишаване на лихвените проценти на Федералния резерв.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сривът на фондовия пазар през 1929 г. постави началото на икономическа смъртоносна спирала, при която Dow Jones Industrial Average загуби 89% от стойността си за три години, спад, от който нямаше да се възстанови напълно.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
1 ден повече да се работи или да сте на работа
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да сте живи и здрави и обичани!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чесън и шкембе чорба също гони злите духове :)))
1
10
 
15
 
! Отговори
Поправка преди 4 месеца
През 2020 преживяхме СИМУЛАЦИЯ на пандемия, а не пандемия.