13 стъпки за начало на здравословното хранене

Без ограничения и забрани
21 яну 2024 16:30, Дарена Найденова
6
13 стъпки за начало на здравословното хранене
Снимка: iStock

Какво всъщност означава да се храниш здравословно, да следваш балансирана диета, да направиш интелигентен избор на хранене? Истината е, че апетитът, предпочитанията, здравните цели, хранителните нужди и начинът на живот на всеки от нас изглеждат напълно различни.

Не само това, но нуждите на един човек неизбежно се развиват с течение на времето, дори от ден на ден. За да започнете — и да продължите — да ядете здравословни храни, които дават на мозъка и тялото ви енергия, вашият подход трябва да бъде изключително личен, постепенен, гъвкав и непредубеден.

Диетолозите дефинират здравословното хранене като постигане на баланс между храни, които ни помагат да се чувстваме най-добре физически и психологически.

Думата баланс сякаш изгуби истинското си значение напоследък, но в крайна сметка това е усещането, което вашият модел на хранене трябва да култивира - усещане, че консумирате храни в количествата, от които се нуждаете, за да се чувствате доволни, а не преяли.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: балансирана диета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хавторката да ни обесни какво трябва да означава да ядем храни, които ни карат да се чустваме НАЙ-добре 'психоЛОГИчески". Не психически, а психологически. Сигурно са някакви скъпи химии, изписвани с червена рецепта.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
квото кажат от днес бг тва ям
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не мислете за лошите хора!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичко е свързано с парични средства.