Те казаха: "Не на месото!"

РЕТА пусна колекция с марки на най-известните вегетарианци
29 ное 2011 14:10,
19
Те казаха: "Не на месото!"
Снимка: Reuters

Какво е общото между Памела Андерсън, Натали Портман, Ганди и Питагор? Не, със сигурност не са силоконовите прелести или домашните порно клипове, "изтекли" в мрежата.

Тези, на пръв поглед толкова различни известни личности, всъщност споделят една философия: не яж нищо, което ходи на четири крака.

РЕТА винаги се е опитвала да пропагандира своите идеи за защита на животните, с помощта на знаменитости, които им симпатизират. Сега организацията реши да направи нова кампания, като този път никой не се съблича в знак на протест.

На пазара в САЩ се появиха серия марки с 20-те най-известни вегетарианци. Това е и най-новата инициатива на PETA.

Сред знаменитостите на тях са не само звезди от настоящето като Пол Маккартни, Натали Портман, Елън де Дженерис, Памела Андерсън, Мориси, Брайън Адамс, Леона Луис, но и много исторически личности и духовни водачи. На марките може да различите Лев Толостой, Леонардо да Винчи и Питагор.

"Това са много влиятелни хора, а не всички знаят, че са вегетарианци", коментираха от международната организация.

Те са сигурни, че тази серия марки ще привлече вниманието върху съдбата на животните в кланиците и ще убеди още повече хора да спрат да ядат месо.

Разгледайте пълната колекция от марки в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
до 18 от славянин преди 12 години
Много си се натопорчил бе, приятел, това също е резултат на месоядството! А това за бузите е учението на Моше (Мойсей), затова е дошъл Христос да отмени този закон! Май ти си форумен плъх. Не ми е Библията източника на познание, но понеже много от хората се правят на християни я цитирам! Месоядството е свързано задължително със убийството на животните и в тази връзка влиза в противоречие със една от Божиите заповеди! Не само хора, но и животни!
18
2
 
2
 
! Отговори
до славянин преди 12 години
Тва с Библията кво общо има бе? Тя ли е твоят източник на познание. Там пише още като те ударят по едната буза да си дадеш и другата за шамар,това чете ли го ***? Аман от форумни плъхове дето си чешят езиците
17
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Човешкият мозък не е еволюирал благодарение на месото, това е Дарвинистка идиотщина, точно обратното е - деградирал е благодарение на месото!Дори според Библията първите човеци са създадени вегетарианци и са се хранили с растителна храна и не са били ''първобитни'' а много духовно и умствено развити! Както е казал Учителя Петър Дънов: ''Плодоядството сте го учили при ангелите, а месоядството при падналите духове'' Историята на човечеството е много по различна от това, което ни представя науката!
16
4
 
4
 
! Отговори
О да преди 12 години
Точно пък некакви евреи да ми казват какво да ям и как да го ям..епа нема да стане. От месото не мога да ям заек и сърна..сърце не ми дава просто! Ама, ***, какво лошо има в т'ва да ям свинско или телешко или патешко? Аре понеже някаква си богата и известна била вегетарианка, и ние да станем..Тия медии само ни зомбират с простотиите на безмозъчните известни ***..Като не яли месо..ко ми пука..не го яжте и си останете на трева и печени чушки. В България месото е важна част от трапезата
15
3
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Загубена и *** работа! Аз никого не карам да яде месо! Защо, де що има вегетарианец все се стреми да ме убеждава как не било хубаво да се яде месо!? Яжте си там, марулите и не ми набивайте вегетарианското си мислене, ако обичате, както аз моето мислене не го натрапвам на вас, мили ми тревопасни! Пропускате много, ама много съществен факт: Човешкият мозък е еволюирал благодарение на засилената консумация на месо! И, до днес щяхме да сме по дърветата, ако бяхме останали вегетарианци!
14
3
 
2
 
! Отговори
212 преди 12 години
Поредната простотия, преписана от чужди медии. А за поддръжниците на вегетарианството - да, може да се ограничи месото, но не и всички храни от животински произход. Особено е опасно за мъжете. И който и да е, преди да започнете да правите нещо, свързано със здравето си, поне малко проучете въпроса и почетете научна литература и изследвания. А не чули от близки и приятели, че било полезно, и дай и ние в батака....
13
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
ама и Айнщан е бил вегетарианец, но и Хитлер също. всеки избира с какво да храни организма си в зависимост от целите си. но все пак, за да имаш предства от нещо е добре първо да го опиташP.S. и Костов, и той е вегетарианец, за пример !!!!!
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който пасе трева, бавно и постепенно се превръща в овца.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааааа, това с вегетарианството не го вярвам. По-миналата седмица гледах едно пopно, там ясно се виждаше как Памела Андерсън лакомо нагъваше салама!
10
3
 
4
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
Ми....браво на тях. Айде да направим списъче сега с политиците, учените, артистите и прочие които набиват мръвки и да видим кои са повече или по-велики ? Щото и Памела Андерсън, и Натали Портман, не са баш най-най-най талантливите актриси в човешката история, за пример.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз не ям месо от години и се чувствам много по-здрава и много по-добре от преди. Сега остава да стана известна и ще издадат марка с моя образ. :-))) Шегувам се, обаче спирането на месото има положителен ефект върху здравето.
8
3
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
И за бахурът не важи.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обичам животните, храня си кучетата и котките само с прясно одрани други животни.
6
4
 
6
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Значи за змии, птици и риби не важи, така ли? :)
5
5
 
11
 
! Отговори
Beefeater преди 12 години
С какво се храни канибалът-вегетарианец?Със зеленчукопроизводители!
4
6
 
9
 
! Отговори
Beefeater преди 12 години
"Вегетарианец"- това е човек който нагъва месце тайно (поради различни причини).Eat cows, vegetables have feelings!
3
7
 
15
 
! Отговори
Аксиома преди 12 години
Дефиниция за храна:Да не е брано, да е драно!Да не е расло, да е пасло!
2
6
 
24
 
! Отговори
Голям праз преди 12 години
Смърт за долните убийци на растения! Да убиеш нещо, което не може да избяга и да се защити е мерзко и отвратително!
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"не яж нищо, което ходи на четири крака"Това как да го разбираме, канибали ли са?