Бивши сръбски военнопленници искат забрана на филма на Джоли

Сърби обидени, защото в лентата ги изкарвали насилници
Обновена: 15 дек 2011 12:42 | 15 дек 2011 12:42,
15
Бивши сръбски военнопленници искат забрана на филма на Джоли
Снимка: Reuters

Анджелина Джоли силно се вълнува заради премиерата на лентата „In the Land of Blood and Honey”, на която тя е режисьор, разказваща за любовната история на похитител и пленница по време на войната в Босна.

Премиерата на лентата е на 23 декември, но трейлърът вече излезе и провокира неодобрението на сърбите.

Бранислав Джукич е бивш сръбски пленник и е начело на асоциацията на военнопленници. Той вече е видял трейлъра и не е никак очарован от режисьорското виждане на Анджелина. Джукич настоява филма да бъде забранен в сръбската част от Босна и Херцеговина, защото в него имало лъжи. Бранислав твърди, че филмът показва само сърби като насилници на жени.

„Шокиран съм, че сърбите играят негативната роля. Според филма само те са виновни за войната. Ще направим всичко, за да забраним разпространението на лентата“, казва бившият военнопленник.

За разлика от Джукич свидетели на войната намират продукцията за доста обективна и докосваща.

„Това е един невероятен филм за всички, които са имали участие във войната. Според мен всички трябва да гледат продукцията. Надявам се, Анджелина да продължи работата си с такива филми. Раните няма да бъдат излекувани, но светът поне ще си изгради една картина за това, което действително се е случило“, споделя мнението си Хатидза Мехмедович, чийто съпруг и двама сина са станали жертва на войната.

Още новини за звезди в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джоли,булка-га ша спретнеш лента за ивицата Газа,м?
14
8
 
34
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Културата ще възкръсне след фалита на Холивуд, доброто следа като изчезне САЩ
13
9
 
33
 
! Отговори
борис преди 12 години
Да, съгласен съм ,че зад филма стоят врагове на християните!
12
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой бе казал ?" ЗА ДА УСПЕЕШ В ХОЛИВУД, ТРЯБВА ДА СИ ЕВРЕИН С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ "
11
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад този филм стоят старите фанатични врагове на християнските народи - Ротшилдови и сиеИскат да ни изкарат нас ***, а истинските ***- - ислямистите, да ги покажат като невинни агънцаНищо за сръбските села, където ВСИЧКИ мирни жители бяха набити на кол, от ислямистките изверги
10
9
 
39
 
! Отговори
... преди 12 години
едно време самата тя друга песен пееше и съвсем не поддържаше имидж на Майка Тереза.
9
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 6, гледали сме трейлъра на великия й филм и мога да ти кажа, че по-смехотворно нещо не бях виждала наскоро. Клише след клише, отвратителен акцент на актьорите - явно от Холивуд си мислят, че всички източноевропейци говорят като граф Дракула (...), но най-отвратителното в цялата работа са претенциите на мис Джоли. За личния й живот - ако тя се грижеше се за децата си - супер, но бас държа, че има цяла армия от бавачки, а за кокаина - явно си фенбойче на Анджелина съвсем отскоро, защото
8
13
 
50
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Тая долнопробна *** дали пък не могат да я осъдят за умишлено подстрекаване към етническа омраза в особено големи размери ?Аз ако направя филм как албанците са убивали сърби дали пък няма да ме разпънат на кръст ???Джоли, *** майна, монетата винаги има две страни. С твоята куха кратуна обаче не можеш да го разбереш. В такъв случай си ни напълно ненужна и спокойно може някой да ти тегли куршума без никой, ама никой да забележи. *** долнопробен.
7
12
 
56
 
! Отговори
HOLLYJUD преди 12 години
Е,че злодеите в холивудските филми винаги са германци,руснаци,а напоследък и сърби. Съответно "добрите" и умните,шефовете на служби,компютърните гении,спасяващи света са ***! А пък най-добродетелни,благородни и целите в бяло разбира се, са евреите...
6
24
 
46
 
! Отговори
селяндури преди 12 години
Някой от вас да е гледал филма, че да го плюе? Нещо ме съмнява.. Ама много е по-лесно да се изхвърляш и да гнявиш на общо основание, отколкото да прецениш интелигентно, след като имаш всички факти. И какво значи, че се е изхвърлила с благотвористелност и отглеждането на деца? Откога е нещо лошо да се грижиш за децата си и да се опитваш да помогнеш с каквото можеш на хората в нужда? Какво да направи жената според вас - да си седи бездетна и да си харчи парите за кокаин и купони ?
5
14
 
56
 
! Отговори
славянин преди 12 години
А какво друго може да се очаква от пропагандата на Холивуд!?
4
13
 
58
 
! Отговори
malart преди 12 години
Ами те в Америка всички "знаят", че сърбите са злото на Балканите, а албанците, мюсюлманите и хървати са невинни девици. Поради тази причина и филмите на задокеанските сценаристи са с подобен уклон - сърбите изнасилват и колят. А и тази Джоли наистина взе да става противна и не престана да се рекламира с тези дечурлига и благотворителност, за която всички надлежно трябва да научат.
3
14
 
47
 
! Отговори
Боце преди 12 години
Експерт/ка не се става лесно-първо някакъв ***/с/ по актьорско майсторство,после -скок в креватите на баровци и тузари,после чичко Доктор със скалпела и /може да съм пропуснал нещо/, някой и друг чичко Паричко и т.н докато стане звезда.
2
20
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина, изключително противна и егоцентрична. Пазарува деца на килограм, за да задоволи собственото си его, а сега стана и военен експерт. Пфу
1
21
 
77
 
! Отговори
шаран преди 12 години
Много ме дразни тази доли/джоли, а филма няма да е обективен, това е ясно!!