Момче е! Кралското отроче се роди

Мама Кейт и бебето са добре, остават засега в болницата
Обновена: 23 юли 2013 08:35 | 22 юли 2013 22:44,
189
Момче е! Кралското отроче се роди
Снимка: БТА

Херцогинята на Кеймбридж Катрин роди момче, предаде BBC. Това е първото дете на Катрин и принц Уилям.

Бебето тежи 3,79 килограма, съобщи Euronews. То става трето в редицата за наследяване на британския трон. Херцогинята е родила по естествен път, а Уилям е бил през цялото време при майката. Нейно кралско височество и детето й са добре и ще останат през нощта в болницата.

Наследникът се появил на бял свят в 16.24 часа местно време. Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, Уелският принц, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете и на двете фамилии са информирани и са във възторг от новината, гласи съобщението на двореца.

Веднага след раждането членове на кралското семейство започнаха да пристигат в болницата.

Кейт беше приета в  болница "Сейнт Мери" рано тази сутрин, а британците цял ден чакат щастливото събитие.

Лекарският екип беше воден от гинеколога на кралското семейство д-р Маркъс Сечъл.

Малко преди публикуването на комюникето черен автомобил с полицейски ескорт напусна родилната клиника, за да откара до Бъкингамския дворец пратеника с посланието - т.нар. прокламация, подписана от кралските лекари, посочваща часа на раждането на новороденото и неговия пол.

После тя бе поставена на статив в двора на Бъкингам - същия, който е бил използван за съобщението за раждането на Уилям, предаде Франс прес.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че както обяви Бъкингамският дворец още преди Кейт да роди, нейният син ще носи титлата принц на Кеймбридж, която се дава за първи път в британската история.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец за името на неговия баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

Според Ройтерс се очаква, след като бъде изписана от болницата "Сейнт Мери", херцогиня Катрин да замине с бебето в къщата на семейство Мидълтън в Бъкълбъри - село в графство Бъркшър, разположено на около 80 километра западно от Лондон. По-късно херцозите на Кембридж ще се преместят в двореца Кенсингтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: момчекатринхерцогиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как се зъбят само.
100
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кейт Роди! От кого ли?:)Прочее, стига сте се втелявали с новини, които не ни касаят изобщо. Май Кардашиян ни е по-близка от английската корона. Разбира се пожелавам здраве и щастие на родилката и детето и.
99
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фалшива приповдигнатост. И какво като се е родило? Да е живо и здраво и толкова. Всеки ден се раждат хиляди дечица. Това не е по-различно от тях.
98
3
 
37
 
! Отговори
zlobni komentari преди 10 години
Niama nishto po-hubavo ot tova,che se e rodilo dete. Niama znachenie dali shte e ''hrantutnik'' ili ne. Za kakvo se zaiajdate taka. Te sa publichni lichnosti i niama kak da ne se opovesti. Ako ne vi haresva novinata ne ia chetete
97
2
 
48
 
! Отговори
Филип Пловдивски 27 преди 10 години
Да е живо и здраво.Аз пък чакам внучка.Може да се сродим.В Пловдив имаме кръщелница,защо да не е възможно да имаме и сватове.Добре ще е новият ми зет да не прилича на баба си.
96
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според една от процедурите министърът на вътрешните работи трябва лично да присъства на раждането. Може би за да може ако случайно се роди черно да го подменят навреме,преди дъртия вампир да разбере.По традиция кралете са оправяли слугините,а кралиците конярите и градинарите.Но като гледам на повечето хора по света не им дреме.
95
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 24 часа и раждане по естествен път, цената на стая в частното крило на болницата е 5 000 паунда, или около 12 000 лева. Като се добавят хиляда паунда за луксозна стая и допълнителни разходи, сумата може да набъбне до 27 хиляди лева.
94
2
 
51
 
! Отговори
ВИСАРИОН преди 10 години
да ви web@ и в новинарите- сега очаквам и за ким кардашиян да понапишете нещо- това не е новина и то водеща- ***.
93
8
 
51
 
! Отговори
Хамлет преди 10 години
Дреме ми на оная работа.Още един ***.
92
6
 
40
 
! Отговори
rushi.gonamushi преди 10 години
Боли ме долуподписаният и ми е през ***
91
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е затва уважавам французите повече от англичаните... решили са този си проблем, много успешноПоздравявам и българите - много съм горд че в РБ нямаме монарсиВ това отношение се чуствам по-умен от Ангичани, Шведи, Белгиици, Норвежци и пр. ***/в това отношение/ които ги тъпят и не ги национализират и пратят да работят както всички останали
90
7
 
43
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Кралският двор паразитира на гърба на държавата, а поданиците се радват... - традиции, традиции, но традициите не са това, което бяха...
89
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен всички монарси и целите им родове трябва със закон да се откажат от титилите си. Да се национализира цялото им имане и пари. И от всякакви претенции да се откажат те и техни и наследниците им. Не само в ЮК но в цял святКак може съвременното общество на информацията, науката, културата, образованието и развитието ни до момента да търпи едни пожизнени кърлежи. Цял живот да не работят и да търсят уважение и почестиТъртеи долни Запишете се в бърото по труда или всички на гилотината
88
14
 
59
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Голяма работа, някаква английска *** родила дете, кученце ли са очаквали да роди, че толкова се радват....В предградията на Лондон индийки и пакистанки раждат по 15 деца, а никакъв медиен интерес не предизвикват! Странен свят!
87
5
 
52
 
! Отговори
maverick преди 10 години
Не мога да разбера мен кво ме грее от цялото нещо и тези които ги интересува с какво ще им промени живота.Писна ми цял ден да гледам глупости
86
6
 
55
 
! Отговори
DS преди 10 години
Не ми го побира акъла от данъците на средната класа, некви хрантутници да живеят охолно да са с пъти повече привилегии от всички и за капак когато им се роди дете (ще кажеш, че кой знае кво направили) и дай сега цяла Англия и половината свят да тънем в екстаз и еуфория. Дори и да ме вземете за хейтър не ми дреме просто го погледнете реално. Може и да е защото съм Българин и затова да не ми дреме ама.... просто НЕ МИ ДРЕМЕ!
85
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преместих си го!
84
10
 
43
 
! Отговори
Пастафарианец Храбър преди 10 години
Да тъне в глад и мизерия, както милионите хора, ограбени от Англия.
83
6
 
38
 
! Отговори
Вестник "Sun&qu преди 10 години
Кралското отроче можеше и да е момиче, но за това отново са виновни нецивилизованите българи!
82
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ураааааааа тая вест много ни интересуваааа