Момче е! Кралското отроче се роди

Мама Кейт и бебето са добре, остават засега в болницата
Обновена: 23 юли 2013 08:35 | 22 юли 2013 22:44,
189
Момче е! Кралското отроче се роди
Снимка: БТА

Херцогинята на Кеймбридж Катрин роди момче, предаде BBC. Това е първото дете на Катрин и принц Уилям.

Бебето тежи 3,79 килограма, съобщи Euronews. То става трето в редицата за наследяване на британския трон. Херцогинята е родила по естествен път, а Уилям е бил през цялото време при майката. Нейно кралско височество и детето й са добре и ще останат през нощта в болницата.

Наследникът се появил на бял свят в 16.24 часа местно време. Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, Уелският принц, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете и на двете фамилии са информирани и са във възторг от новината, гласи съобщението на двореца.

Веднага след раждането членове на кралското семейство започнаха да пристигат в болницата.

Кейт беше приета в  болница "Сейнт Мери" рано тази сутрин, а британците цял ден чакат щастливото събитие.

Лекарският екип беше воден от гинеколога на кралското семейство д-р Маркъс Сечъл.

Малко преди публикуването на комюникето черен автомобил с полицейски ескорт напусна родилната клиника, за да откара до Бъкингамския дворец пратеника с посланието - т.нар. прокламация, подписана от кралските лекари, посочваща часа на раждането на новороденото и неговия пол.

После тя бе поставена на статив в двора на Бъкингам - същия, който е бил използван за съобщението за раждането на Уилям, предаде Франс прес.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че както обяви Бъкингамският дворец още преди Кейт да роди, нейният син ще носи титлата принц на Кеймбридж, която се дава за първи път в британската история.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец за името на неговия баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

Според Ройтерс се очаква, след като бъде изписана от болницата "Сейнт Мери", херцогиня Катрин да замине с бебето в къщата на семейство Мидълтън в Бъкълбъри - село в графство Бъркшър, разположено на около 80 километра западно от Лондон. По-късно херцозите на Кембридж ще се преместят в двореца Кенсингтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: момчекатринхерцогиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
46
 
! Отговори
дядо Данчо преди 10 години
Ей,браво беее,най после новина.И какво от това?Производство,експорт или ще ни се подобри хала след поредното *** на империята?Резил!Те това е баш навеждане на *** по земните кълбета и у нас!
80
6
 
62
 
! Отговори
Тариката преди 10 години
Чакай да пръдна в чест на новия крал
79
2
 
42
 
! Отговори
British fucker преди 10 години
who the *** cares????
78
1
 
39
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Анонимен 83Да, ама мойта баба доживя да види и правнуци, както и много други Български майки юнашки. Което повече ме радва отколкото ме натъжава вашата констатация.
77
7
 
36
 
! Отговори
boygay li e преди 10 години
E koi mu puka w bg kakwo e rodila taia krwosme6ena patka....pi6ete za problremite na bulgtariteee....
76
4
 
38
 
! Отговори
opa преди 10 години
dnes.bg не се различава от SUN , даже един и същи човек и плаща, *** жалкото :(
75
3
 
35
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
До костов отивам да се изпикая и си лягам.
74
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боли *** фара за тея !
73
11
 
40
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Тоя малкия за къв ще е цар некъв или ? Що толкова шум ?
72
2
 
72
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Да е жив и здрав както и останалите 370 000 бебета родени на този ден. Това с нищо не се различава от останалите, стига сте ни занимавали и хабили Интернет трафика.Благодаря ви предварително
71
4
 
60
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
78, баба му Даяна е най-чистия човек в тоя свят сигурно. Това, че кралската фамилия не струва, си е друг въпрос. Като видиш Чарлз и ти се повръща... *** е бил, да зареже Ди заради тая дърта камила!
70
2
 
39
 
! Отговори
от левия в десния преди 10 години
4 кила почти, а в лицето прилича ли на бат Бойко?
69
16
 
40
 
! Отговори
Костов преди 10 години
Да е жив и здрав новият благороден член на кралската фамилия, който по рождение има изключителни привилегии и права заради произхода си. Умствено ограничените и непълноценни плебеи завиждат и искат да го лишат от полагащите му се власт и богатство, но няма да успеят, защото благородната кръв е над всичко!
68
15
 
51
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Е сега де, баба му даяна я утрепаха в автомобилна катастрофа във компаията на някакво арабче. Който не е ходил във англия, само той не знае за каква свинщина става въпрос. Мръсно и мизерно място. Държавата е Германия.
67
6
 
52
 
! Отговори
Сигур преди 10 години
Ши стане голяяямо пиянде като 99% от прихождащите в БГ от вулгаробритания!
66
11
 
67
 
! Отговори
varg преди 10 години
Това по какъв начин трябва да засяга хората в България?
65
3
 
40
 
! Отговори
Монархията е атракци преди 10 години
Англия няма да стане република, защото ще изгубят много пари от туристи и местни зяпачи, които харчат за различни тъпотии, свързани с монархията. Те затова я държат, защото се е превърнала в атракция и индустрия, която носи приходи, както например една зоологическа градина, само че монархическият цирк привлича много повече туристи и купувачи и носи доста големи печалби.
64
12
 
45
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Какъв крал ще е като тая коза майка му няма никаква кралска кръв?! Почва да се размива кралската линия и ше изчезне скоро май :-)
63
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздрави на кралското семейсттво, да им е живо и здраво детенцето! дано никога не доживеят ***, като българските, да де му смущават съня!
62
1
 
36
 
! Отговори
Калашников преди 10 години
До 67Като няма друго какво да кажеш се Фащаш за правопис и словоред :)) Написах коментара набързо и сънен, но такива *** като тебе ги има навсякъде. На тебе май ти се налага да си поизбиеш малко комплексите :0 Гашняк!