Момче е! Кралското отроче се роди

Мама Кейт и бебето са добре, остават засега в болницата
Обновена: 23 юли 2013 08:35 | 22 юли 2013 22:44,
189
Момче е! Кралското отроче се роди
Снимка: БТА

Херцогинята на Кеймбридж Катрин роди момче, предаде BBC. Това е първото дете на Катрин и принц Уилям.

Бебето тежи 3,79 килограма, съобщи Euronews. То става трето в редицата за наследяване на британския трон. Херцогинята е родила по естествен път, а Уилям е бил през цялото време при майката. Нейно кралско височество и детето й са добре и ще останат през нощта в болницата.

Наследникът се появил на бял свят в 16.24 часа местно време. Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, Уелският принц, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете и на двете фамилии са информирани и са във възторг от новината, гласи съобщението на двореца.

Веднага след раждането членове на кралското семейство започнаха да пристигат в болницата.

Кейт беше приета в  болница "Сейнт Мери" рано тази сутрин, а британците цял ден чакат щастливото събитие.

Лекарският екип беше воден от гинеколога на кралското семейство д-р Маркъс Сечъл.

Малко преди публикуването на комюникето черен автомобил с полицейски ескорт напусна родилната клиника, за да откара до Бъкингамския дворец пратеника с посланието - т.нар. прокламация, подписана от кралските лекари, посочваща часа на раждането на новороденото и неговия пол.

После тя бе поставена на статив в двора на Бъкингам - същия, който е бил използван за съобщението за раждането на Уилям, предаде Франс прес.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че както обяви Бъкингамският дворец още преди Кейт да роди, нейният син ще носи титлата принц на Кеймбридж, която се дава за първи път в британската история.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец за името на неговия баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

Агенцията се позовава на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

Според Ройтерс се очаква, след като бъде изписана от болницата "Сейнт Мери", херцогиня Катрин да замине с бебето в къщата на семейство Мидълтън в Бъкълбъри - село в графство Бъркшър, разположено на около 80 километра западно от Лондон. По-късно херцозите на Кембридж ще се преместят в двореца Кенсингтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: момчекатринхерцогиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англия (или както ще се казва тогава държавата) ще стане република, преди това хлапе да е пораснало.
60
6
 
47
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 10 години
И аз като родя един малък Трътко цела Враца ще разбере. Ямболския *** ще ми държи ръката.Поздрави от Берлин
59
11
 
53
 
! Отговори
I'm преди 10 години
Да е живо и здраво детенцето! А хората се радват защото не са темерути и *** като нас в БГ. Хора с положители емоции и за това и живота им е такъв и държавата, ане злобари и дребни човечета като повечето БГ душици. Айде стига злобяхте, който не иска да не чете и толкова!
58
1
 
33
 
! Отговори
до калашников преди 10 години
А ти какво ще кажеш да вземеш да отвориш някоя книжка? Или някой речник? Много ти се налага!
57
1
 
43
 
! Отговори
дедо поп преди 10 години
Улиците на Лондон са залети от празнуващи хора.Алоооооооо дне.бг що лъжете като дърти *** а??? кви празнуващи видяхте нормална Лондонска вечер
56
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямат представа какво ги чака... Искрена наивност на двама млади! Да е живо и здраво детето- наследник на престола! Нека божията сила бди над детската невинност! Дано успеят да го опазят чист и неопетнен. РАждането е изпитание за всяка жена, честито! Ако не бях такъв лицемер щях да напиша нещо съвсем различно- УВИ, народен представител съм!
55
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много сте злобни,бе хора,много!като не ви интересува,не четете новината!!!На мен пък ми беше интересно дали ще е момче или момиче.И дали ще е нормално раждане или секцио.Ама явно в Англия секциото не модерно както тук.Както и в целия сват впрочем - само тук чалгаджийките им вадят децата с операция,за да не им се повреди органът,с който си вадят хляба
54
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Тощо пасти да яде сравнение тия какъв култ за забавление са си направили спрямо кралското семейство , и Дисниленд ще им завиди , мен ми е от единия краяол , та във другия отностно кралското английско семейство.
53
1
 
39
 
! Отговори
Tokmakchiev преди 10 години
Da e zivo i zdravo , sega Pipa e nared !!!!
52
14
 
43
 
! Отговори
Калашников преди 10 години
До АниА какво ще кажеш, да се рададът имотите им на бедни и бездомни, а парите им от данакопатците да идат за храна на същите тези жертви на алчноста на банки и корпорасии, та да се почувсват и те малко щтастливи? Крайно време е да спрем да си играем на принцове и принцеси, да им правим свадби за по 50 000 000 ? , да се *** по цял ден за да направят още принцове, да си ги гледаме като домашни любимци. Време е да идат на трудовата борса!Човешката глупост е безкрайна!
51
11
 
47
 
! Отговори
Е,па... преди 10 години
Да им имам радостите на англичаните!Винаги съм знаел,че са ***.Що е пушилка,що е чудо!!!!
50
20
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Англия съм бил само на летището в Лоднон. И *** там.
49
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е живо и здраво детето!Като ви гледам просташките коментари ме хваща срам, че сме сънародници. Родило се е в кралско семейство, ми такава му е съдбата. Вие сте се родили в мизерия, ми оправете си живота.
48
6
 
39
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Със мощно воле от левия във десния крачол.Тия нещастници да обявят и кога се е насрала дъртачката.
47
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дядо,не бе, Моузис
46
3
 
37
 
! Отговори
до 41 преди 10 години
Кака Гинка е българка и позната.Тия двамата не знаят,къде се намира България на картата,нито пък им пука копче за нас!Британците в голямата си част са шовинисти и изобщо не ни обичат балканските народи да не кажа "втора категория" хора.
45
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo edna hubava novina
44
6
 
43
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Как се казвало ,че не разбрах-Мойсей или галено Моше-ник
43
14
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашата крава на село се отели, цялата махала е на улицата и се весели.
42
8
 
56
 
! Отговори
Курамиянко преди 10 години
ДРЕМЕ МИ НА ШМАЙЗЕРА!!!!!!!!!!!!!!