Емблематична рокля на лейди Ди си намери купувач

Принцесата я носила по време на танц с Джон Траволта
11 дек 2019 12:25, Ния Христова
1
Емблематична рокля на лейди Ди си намери купувач
Снимка: Ройтерс

Известната синя рокля на принцеса Даяна, която тя носеше по време на танц с актьора Джон Траволта, най- после се продаде на търг, съобщи БТА. Предишния ден роклята не успя да открие нов собственик.

Роклята, която е с дължина до земята от синьо кадифе и с голи рамене, вчера се продаде за 220 хиляди британски лири. Купувачът е британска институция, но не се уточнява коя. От институцията са доволни, че емблематичния тоалет остава във Великобритания.

Лейди Даяна е носела тоалета в Белия дом по време на вечеря в чест на принца и принцесата на Уелс. Събитието е организирано от тогавашния президент на САЩ  Роналд Рейгън през 1985г.

Роклята е дело на Виктор Едълстийн и е запечатана на снимки, на които принцесата танцува с актьора Джон Траволта на песента "You Should be Dancing" от филма "Треска в събота вечер".

Първоначално роклята е била оценена на стойност между 250 000 и 350 000 лири. Наддаването е организирано от тръжна къща "Кери Тейлър". На първия ден от търга роклята дори не успя да достигне резервната цена от 200 000 лири. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимка преди 4 години
Аууу, голямата работа - рокля на лейди Диди.