Ще се промени ли животът на Уилям и Кейт, когато Чарлз стане крал?

Ще има значителни трансформации в статута на двойката
20 апр 2021 22:52, Екип на Tialoto.bg
30
Ще се промени ли животът на Уилям и Кейт, когато Чарлз стане крал?
Снимка: БГНЕС

Смъртта на 99-годишния принц Филип напомни на британците, че ще дойде времето, когато управлението на кралица Елизабет II ще приключи. Никой не иска да мисли за този ден, но за съжаление той е неизбежен.

Когато принц Чарлз се възкачи на трона, животът на други членове на кралската фамилия ще се промени драстично, особено на втория по ред за наследяване на трона, принц Уилям и съпругата му Катрин.

След сватбата на Кейт и Уилям през 2011 г. Елизабет II връчи на принца титлите граф на Стратърн в Шотландия, а в Северна Ирландия е барон Кракерфергус.

Когато принц Чарлз стане крал, Уилям вероятно ще се откаже от тях и ще вземе титлата принц на Уелс, ставайки 22-ият човек, който го носи. И Катрин ще може да се нарича принцеса на Уелс. Преди нея с това звание се бе окичила принцеса Даяна. Втората съпруга на Чарлз, херцогиня Камила, не прие титлата от уважение към починалата Лейди Ди.

Процесът на прехвърляне на уелската титла обаче няма да се случи веднага и автоматично. Подобна инициатива, според закона, ще трябва да бъде подета от монарха принц Чарлз, който сам е получил тази титла от майка си Елизабет II през 1958 г. (пет години след нейната коронация).

Вижте какво още ще се промени в статута на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 


30
Още от Звезди
Деми Ловато с ПТСР заради славата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
60287 преди 2 седмици
Ало, екипа на тялото, не се занимавайте с дворцови проблеми, защото проофилтви явно друг. Когато няко стане монарх, той престава да бъде принц.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вън феминистката и лакея и от кралския двор!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не КОГАТО, а АКО стане крал...
Не знам защо, но нещо се съмнявам, че Чарлз ще управлява, а и да стане, няма да е за дълго. Така, че да, животът на Уилям и Кейт доста ще се промени, когато станат крал и кралица.
9
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
Покрай историите с Даяна и Камила принц Чарлз си навлече доста негативи. Освен това, на него като че ли му липсва харизма.
Симпатиите спрямо принц Уилям са несравнимо по-големи. Кейт също е обект главно на симпатии, а Камила е недолюбвана заради пагубната й роля в живота и съдбата на лейди Ди.
Едва ли Чарлз ще бъде прескочен, но монархията само ще спечели, ако след време не той, а синът му Уилям седне на престола след баба си.
8
4
 
7
 
! Отговори
Не преди 2 седмици
Просто се уплашиха, че ще стане на 100г. ще се наложат тържества и ще засенчи останалите важни лица.
Даяна е получила титлата принцеса от короната понеже е дъщеря на граф.
Няма да получат тази титла останалите херцогини само защото са омъжени за принцове. Титлата е по наследство.
7
2
 
7
 
! Отговори
КУМШИЯТА НА ХАРИТО преди 2 седмици
ТО Е ЯСНО ,ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ ГУШНЕМ ЧИМШИРА ,АМА ДЪРТИЯ ГО ДОКАРА ДО 99-ЛАЗАРНИКА И СЯ РЕВАТ ,ВИЙ КО ИСКАТЕ ДА ВЕКУВА ,А ???
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крали Марко и рицара Артур майко мила тези англичани са пет века назад
5
2
 
11
 
! Отговори
Кочо преди 2 седмици
До до 14
Аз съм бил крал точно колкото и Чарли, цифром и словом 0, нула години ;). А това че ще живееш до 100 не значи, че не си издухан още от 70-75.
4
4
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 2 седмици
Вие сериозни ли сте, то е официално, че Чарли няма да става крал. Плешивият синковец цял живот го готвят за крал, то е ясно, че е той. Освен че баба Бети не се кефи на Чарли, той е на 70, за кога да става.
3
7
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 седмици
На сн. - С по една обърната, очадена тенджера на главата...
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе има да чака Чарлз,
1
8
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 седмици
Какво ни...грее нас това републиканците,да му мисля...роялистите,търпяли 70 години една кралица в Британия.Нашия самозван...цар Боко тук,го...детронирахме на третия мандат.Таман беше решил да си прави...корона от кюлчетата злато,които бе спастрил от...закуските и го гътнахме.Панта рей;всичко тече,всичко се...променя.