Светльо Витков оцеля в тежка катастрофа: Живея нов живот от вчера

Той е бил ударен от младеж в скъп джип
18 окт 2021 17:00, Нели Христова
133
Светльо Витков оцеля в тежка катастрофа: Живея нов живот от вчера
Снимка: Facebook

Музикантът и кандидат за президент Светослав Витков е оцелял като по чудо след тежка катастрофа на Околовръстния път в София. За инцидента лидерът на ПП "Глас народен" разказа във Facebook.

Катастрофата е причинена от млад шофьор с мощна кола. Витков е управлявал автомобила си с 80 км/ч, когато е бил връхлетян с бясна скорост. Младежът дори не извъртял волана, за да не ги удари втори път.

Ето целият разказ на Светльо Витков за инцидента:

Дами и Господа,

Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80км./ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост:

Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената.

Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела.

Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде...

Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената.

Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания.

След като успях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата.

Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…

На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…

Сигурно е от спирачките, а наглецо?

Следва: Обаждане на 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дойдоха бързо, знаейки, че сме живи, но с учудване, че сме без травми, свършиха професионално работата, а линейката пристигна за 10-Тина минути. Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект.

След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н…

Младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка.

Искам да Ви попитам, уважаеми,

така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел?

Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно!

Няма извинение за такова поведение на пътя!

Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали???

Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои”: надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот!

Така че заставам с цялото си същество зад каузата:

Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в закона за  движение по пътищата, която да е безмилостна към такива.

Именно, защото живея нов живот от вчера, Благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване!
 


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върни милиона субсидия лъжльо такъв
118
0
 
2
 
! Отговори
Като гледам преди 1 месец
Абе като гледам ударили се двама ***. И не е карал с 80.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой и за какво иска да ликвидира ненормалник като Витков, кому е притрябвало да трепе олуи.гУ.ф(р)ен... Нужни са и клоуни като него в такова общество.
116
0
 
0
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
До Анонимен *** - и защо не е спрял, като мерца е с автоматични спирачки, А? А мерца защо не е карал в дясна лента, като е задължително да се кара там? Ти мозъче имаш ли си?
115
0
 
1
 
! Отговори
Бивш преди 1 месец
Светльо, не е от спирачките - на поръчка ми мяза, честно. Щом не е друсан или пиян - забрави наглост ... Виж, поослушай се - ще усетиш сам...
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опит за убийство, ала "Милен Цветков"! Мир на душата му
113
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз май много не му вярвам. Едно ме съмнява да е карам само с 80 и да се е въртял 300м?! Абурдно е. Мерца, има система за "аварийно спиране", което значи след удара е спрял в рамките на 3-50м. Отделно в правилника си пише, че се кара винаги в най-дясната свободна лента, защото кандидат президента е заемал средната?. Че и без колан? В никакъв случай не оправдавам другия, който определено е карал бързо, но може би не чак 2х.
112
4
 
3
 
! Отговори
Адам Опел преди 1 месец
Този господин каза снощи по БНТ, че хора с ваксина дават сигнал на летищен скенер!!!Кандидат е за парламента - ужас!!!
111
1
 
12
 
! Отговори
Хиподилърчо.. преди 1 месец
... е срещнал собствения си лирически герой, наглият, безпардонен тип публично презиращ както хората, така и законите - и не е останал очарован? Хе, хе - каква ирония! Добре е, че собственото му творение не го е погубило на пътя, сега може да попреосмисли себе си този човешки от пад ък!
110
12
 
1
 
! Отговори
Тексако преди 1 месец
Щом са оцелели,да вземат да се разберат за застраховките и да се прибират по живо-по здраво по къщите.Защото много хора не са имали тази възможност да си тръгнат с ,,бодра стъпка'' от инцидента.
109
2
 
8
 
! Отговори
дo 105 преди 1 месец
Аз и вестник си купувам и нет ползвам,и колан слагам от както имам на по-съвремените коли.Понеже се хванал един колана та колана не бил сложил.Всички карахме без колани едно време.какво се е хванал за колана та колана,а не гледа това младото,че се е качило на кола с 300 коня мощност и се бузи все едно е на писта за Ф-1.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, ... 7/8 и ще са паднали... Ама що да не вземе още 1 милион?Щурацците сте вие.
107
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъже, че е карал с 80. Гонили са се и са се засичали. С 80 щеше да спре за 50-100 м
106
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коланите са изобретението спасило най-много човешки животи! Това за врата е най-голямата глупост. Сега е извадил късмет.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен " Едно време карахме коли с цяла седалка"Не разборам защо използваш интернет, защото едно време нямаше интернет. Купи си вестник, ако живееш в едно време.
104
5
 
16
 
! Отговори
Цц до светльо преди 1 месец
Който си прави Сметките да живее на гърба на народа със СУБСИДИЯТА ЗА МИНАЛИТЕ 1% ПРИ ТОВА - БЕЗ НИКАКВА ПОЛЗА ЗА НАРОДА - ГО СПОЛЕТЯВАТ РАЗНИ НЕЩА. Свише.
103
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя немец е намачкал японката като качамак с извара
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брех, пак случаЕност, и точно пък на кандидат за Президент.
101
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре немска бричка на 12 години от Хюндай или Дания Дъстър на 3!!! На Мерцедеса нищо му няма, а мандата е на баница
100
6
 
17
 
! Отговори
Asd преди 1 месец
Иска да изпъкне колко е умен, пе карал без колан, но всъчнист показа колко е п рост!