Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите

Не е вярно, че паметника е поддържан, заяви тя
9 ное 2022 10:18, Нели Христова
447
Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нито в един момент не сме знаели за символиката на този паметник. Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история и българските герои, за което аз се извинявам и вече се извиних. Това заяви певицата Рут Колева пред Нова тв след като фотосесията й на Паметника на трите поколения в Перущица предизвика скандал и дори сезиране на прокуратурата.

Още по темата

"Тук има по-важни въпроси - защо в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици и какво всъщност значи всичко това? Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление", заяви Колева и обясни, че това е модна фотосесия за модно списания и ефектът не е търсен конкретно от нея, а е имало готова концепция.

"Не е вярно, че паметника е поддържан. За мен проблемът е управлението и състоянието на тези паметници. Аз много сериозно подцених ситуацията и, че в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици", допълни певицата.

"Това, което видяхме с очите си е една тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити, абсолютен разпад", каза още Колева и пожела да се обърне към политиците и обществото, наричайки паметника "срамен" по няколко причини. "Първата е, че говорим за прокуратура, но не знам дали тази институция е виновна за състоянието на тези паметници или хората, които се снимат там. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика. Защото този бутафорен, празен саркофаг е символ на това как комунистическия режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на героите от Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септмеврийското въстание, което е един кървав преврат. Този паметник затова се казва "На трите поколения".

Рут Колева обаче не се е отказала да направи дарение за поддръжката на паметника.

По думите й на паметника са правени и други фотосесия, снимани са и клипове. "Аз съм човек, който подкрепя и уважава културните паметници", каза тя и добави, че посещава важни места и в други държави, но "Паметникът на трите поколения" не присъства на тази международна карта.

"Приемам критиките на моите фенове, на гражданите, но няма да приема политически псевдо-патриотични кампании", категорична бе тя.

Колева не е правила опит да се свърже с кмета на град Перущица. Тя каза, че е нейна грешка, че не е проверила достатъчно добре историята на локацията, избрана за фотосесисята.

"Тези хора, които реагират в тази крайност и острота, тези псевдо патриоти, са същите хора, които искат затвор за малки деца, които изписват "Свобода за Украйна" на Паметника на Съветската армия", на мнение е Рут Колева.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо "патриотите" не са изчистили паметника, защо кмета на Перущица не го е поддържал, това не прилича на паметник, осквернен е доста по-отдавна, снимките на певицата просто показват състоянието му, къде е държавата, защо паметника е в това състояние?
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поне показа състоянието на паметника, не е трудно да се заблуди човек, че е изоставен, как това е поддържан паметник не знам, но май кмета на Перущица трябва да обясни драсканиците и *** ли са поддържани, защото това се вижда
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с ония деца от етноса които показваха средни пръсти на портрет на Ботев? Всяко чудо за 3 дни у нас.
34
0
 
21
 
! Отговори
Крехкото его на преди 1 година
"творците" винаги ме е удивлявало. Ако си толкова голям, човек ще мълчиш ще поемаш недоволството в лицето. Не знаела... като не знаеш кой ти е виновен? Със всеки опит да се оправдаеш ще става все по-зле. Хората свикнаха с безотговорността на политиците - от тях се очаква и никой не се хаби за реакция. Но когато някой си никой, който се има за някой започне да дава уроци по морал, народа веднага му обяснява с най-неочаквани примери какъв е *** и колко с нищо не е по-особен от другите.
33
0
 
22
 
! Отговори
Еее преди 1 година
Голяма реклама си направи. Да пее на други народи.
32
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър отговор на Рут Колева. Може да не я харесвам, но в случая има достойнство да си признае грешката и да навре псевдопатриотчетата в миша дупка
31
1
 
36
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Ако съществува конкурс за титлата най-глупав човек на планетата, тази Колева би могла да пожъне големи успехи на него.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато нямат талант за творчество,а се пишеш на певец,да речем,си просто псевдо певец като тази госпожа.Когато не можеш да изпееш един хит, стават политически агитатори като въпросната госпожа.Луна номер 2.
29
0
 
13
 
! Отговори
До бай чеп преди 1 година
Тая явно никога не пита. Сяда, където ѝ се предложи. Щото ако испусне, може повече и да не ѝ се предложи.
28
3
 
28
 
! Отговори
Колт преди 1 година
Сега прокуратурата да си свърши работата,а съдът да я осъди за поругаването на паметника като се вземе в предвид,че тя е публична личност която трябва да възпитава морал във феновете си а не обратното.И с това "незнаела"съдт има един термин, а именно това че незнаеш не те оправдава за да нарушаваш закона
27
2
 
33
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Абе кухо лейке паметника може да е занемарени но това незнчи да се чекнеш върху костите на загиналите за България. Въобще върхо никои кости не е хубаво да се чекнеш. Пък ако толкова много ти се ще има си специални места за това а и някои лев ще искараш.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не харесвате това, което е направила (умишлена селска провокация) не я коментирайте, тя това иска нека потъне в забрава и презрение, такива псевдо пееици пеещи на плейбек чужди песни с .l. да ги буташ
25
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за теб. И вместо микрофон, да ти връчат лопата десети номер и на кариерата да риеш камъни. Г..ад ние..дна! И бездарието ти е велико като цинизма.
24
3
 
15
 
! Отговори
Детето ни преди 1 година
Определи снимката като дЖаба.. Вярно после каза КУРкудил, но все пак се учи да говори.
23
6
 
35
 
! Отговори
ти пък си преди 1 година
псевдо певица, поне малко повече да беше възпитана и уважителна
22
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв паметник е, когато е покрит със свастики, нецензурни думи, екскременти, игли, презервативи, и пр. "Патриотите" са ОК с това, но със снимките на Рут - о, потрес!
21
4
 
29
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Ами поне питай на какво сядаш бе моме.
20
3
 
23
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Този Рут е голям хамак.
19
2
 
26
 
! Отговори
Ааааааааааааааа..... преди 1 година
....ето защо стрина Рут раз че *** на показа *** мни те си части, защото паметникът бил срамен....Гениално обяснение, не бях го съобразил!
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре за такива е да си мълчат и да си вършат работата. Може и да направи нещо запомнящо се и хората да почнат да я уважават? Поне да се пробва, ако не друго...