Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите

Не е вярно, че паметника е поддържан, заяви тя
9 ное 2022 10:18, Нели Христова
447
Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нито в един момент не сме знаели за символиката на този паметник. Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история и българските герои, за което аз се извинявам и вече се извиних. Това заяви певицата Рут Колева пред Нова тв след като фотосесията й на Паметника на трите поколения в Перущица предизвика скандал и дори сезиране на прокуратурата.

Още по темата

"Тук има по-важни въпроси - защо в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици и какво всъщност значи всичко това? Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление", заяви Колева и обясни, че това е модна фотосесия за модно списания и ефектът не е търсен конкретно от нея, а е имало готова концепция.

"Не е вярно, че паметника е поддържан. За мен проблемът е управлението и състоянието на тези паметници. Аз много сериозно подцених ситуацията и, че в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици", допълни певицата.

"Това, което видяхме с очите си е една тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити, абсолютен разпад", каза още Колева и пожела да се обърне към политиците и обществото, наричайки паметника "срамен" по няколко причини. "Първата е, че говорим за прокуратура, но не знам дали тази институция е виновна за състоянието на тези паметници или хората, които се снимат там. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика. Защото този бутафорен, празен саркофаг е символ на това как комунистическия режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на героите от Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септмеврийското въстание, което е един кървав преврат. Този паметник затова се казва "На трите поколения".

Рут Колева обаче не се е отказала да направи дарение за поддръжката на паметника.

По думите й на паметника са правени и други фотосесия, снимани са и клипове. "Аз съм човек, който подкрепя и уважава културните паметници", каза тя и добави, че посещава важни места и в други държави, но "Паметникът на трите поколения" не присъства на тази международна карта.

"Приемам критиките на моите фенове, на гражданите, но няма да приема политически псевдо-патриотични кампании", категорична бе тя.

Колева не е правила опит да се свърже с кмета на град Перущица. Тя каза, че е нейна грешка, че не е проверила достатъчно добре историята на локацията, избрана за фотосесисята.

"Тези хора, които реагират в тази крайност и острота, тези псевдо патриоти, са същите хора, които искат затвор за малки деца, които изписват "Свобода за Украйна" на Паметника на Съветската армия", на мнение е Рут Колева.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен ДБ активист. Същата като Емили Тротинетката.
16
4
 
33
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Ако написаното е вярно, защото тия статии са писани с левия крак по принцип Рут тотално се омаза. Особено с кървавите комунистически ботуши вече това е тотално клише.
15
4
 
41
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Не знаела за паметника?! Да бе!!! Все пак не виждат ли тя и екипът и, че макар и не поддържан, това е ПАМЕТник, и така оскверняват нечия ПАМЕТ! По-добре е да се смири и да замълчи.
14
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви фенове имаш ти, неолиберална ***?
13
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъщеря на борец, със строителни бизнес далавери около Слънчев Бряг т.е. мутренска щерка. Какво може да се очаква?
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен е бездарна и антипатична,но не мога да отреча нещо за което е права.Сещаме се за нашите паметници само когато се случи нещо подобно. И патрЕотите надават вой само тогава,без да са си мръднали пръста да направят нещо за подобни паметници.И повечето са наистина в ужасно състояние.
11
5
 
45
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Жалко е , че ТОВА никога не се засрами от собствената си про...сто..та. А по - страшно е, че си се гордее с нея - там разкра..чена като в тоалетната, се оправдава, че не знаела. Зам.ирисало и - клекнала. Въобще всичко , което произведе ТОВА е доста кафяво. Дори срамно.
10
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе и тя си е права. Държавата защо не поддържа паметниците си в прилично състояние? То не можеш да разбереш , братче, какво е - паметник ли е, зарязан донякъде строеж ли е, какво е...А дали нейното е изкуство... Сложен въпрос. Не се наемам да отговоря. Изобщо за изкуството в наше време. Тема за дисертация...
9
7
 
45
 
! Отговори
анатема преди 1 година
значи това дяволско изчадие по добре да си мълчи , много нагла и нахална , дарение от нея да не се приема , това е върхът на цинизма , видно от думите и не се признава, не знаела , дрън дрън , а сега като знае обяснява колко е срамен паметника ....
8
6
 
52
 
! Отговори
Янко от Ябълково преди 1 година
Тази дълбае дъното, изложила се, извини се и замълчи, всяко чудо за три дни, ама тя- не. Чух, че била от тези, дето падат на колене, и си бият главата от пода, като влезе Христо Иванов.
7
3
 
44
 
! Отговори
перко преди 1 година
Паметника не е подържан и затова направи клозетната стоика върху саркофага! Да еше направила другото, барем да се знае!
6
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая к.рва вместо да се извини и да се забрави случая, тя продължава още по-гнусно да се гаври!!!
5
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че паметника не е поддържан и е надраскан, не те прави герой като клекнеш върху него и си правиш фотосесия тип ескорт от алобг.
4
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се депортира нанякъде веднага. Не ни трябват такива тук.
3
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тимирут Колева
2
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много жалко държание...
1
11
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамно и позорно е, че хора като тази госпожа в България се мислят за хора на изкуството

Спонсорирани публикации