Генчев за дъщерята на Радев: Защо да я сменям, да не е прокажена?

Тя ще остане в ролята на царица Сара Теодора в следващия му филм
Обновена: 18 яну 2023 14:59 | 18 яну 2023 14:46, Нели Христова
105
Генчев за дъщерята на Радев: Защо да я сменям, да не е прокажена?
Снимка: БГНЕС

Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина Радева да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм. Това призна самият режисьор пред "България Днес".

"Защо да я сменям, да не е прокажена? Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти само защото е в роднинска връзка с президента? На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е", казва Генчев, който в началото дори не обявява публично в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доц. д-р Пенко Господинов. Чак по-късно смята, че Дарина може да получи главната роля на царица Сара Теодора.

"Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм оповестил това. Преди два месеца се случи то", казва Генчев.

Лентата, която ще прави режисьорът, се казва "1349-то лето господне" и е за цар Иван Александър.

Драмата с участите на президетската щерка в новия филма на Максим Генчев се разигра в парламента, след излъчването на лентата "Ботев" по БНТ. Полемиката около качеството на филма стана повод за изслушване на генералния директор на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по култура и медии. Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента - 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и участието на БНТ в него. И видя там конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
21
 
! Отговори
KK преди 1 година
Некадърен режисьор.
64
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е пълнолетен човек, тя вече не е под опеката на баща си. Стига с тази странна българска логика. Хората в Европа след пълнолетие отиват и заживяват сами и родителите хал хабер си нямат какво правят. Родителя не е длъжен да го контролира от един момент особено като вече човек сам си изкарва парите и си се отглежда.
63
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
извинявам се, но не разбрах коя роля ще играе, на Лена Парапетова ли?
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Роди ме,мамо с късмет,па ме хвърли на смет"
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направих си бързо проучване сред приятели, колеги познати от мъжки пол. Не повече от един на всеки пет харесва щерката на Радев и то с компромиси. Може и да е талантлива актриса според Генчев, хората масово я свързват с нас й, а не с нещо друго. Да уточня, че някои симпатизират на президента.
60
3
 
10
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Мата Хари на бат Гойко със сигурност ще я изиграе по добре тая роля...ама не е на власт сега..Гойко де и не е интересна сега за този наш велик режисьор.
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До съвет Даниела Митова е по-подходяща
58
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво си е момето и сигурно ще стане добра актриса от него,ама как горкото да скрие потеклото си което му е дал наведеният капрал?
57
5
 
7
 
! Отговори
съвет преди 1 година
Да беше поканил за ролята Бойка Барисова с шал вари.
56
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да питам "лентата" случайно финансирана ли е с Европейски парички? Щото ако е, Радев вече е доказал, че злоупотребява с държавни пари като си назначи тогавашната любовница на два държавни щата. Явно не може да се откаже от навика си да лaпа пари от тук и там и да урежда роднините си.
55
5
 
15
 
! Отговори
Маалата преди 1 година
"""Даринка е хубава мома."""" ----- Бате, ти на туй ако викаш "хубавицъ" тогаз ела у маалата, шъ ти съ завий свят от красота!
54
0
 
23
 
! Отговори
Евангелиста преди 1 година
Некадърен режисьор...но добър лиз***ч...За да създава тия бози общо взето със сигурност има доста здрав език и винаги знае къде да го сложи.
53
5
 
21
 
! Отговори
Потрес и ужас. преди 1 година
Даринка е хубава мома. Но за съжаление като видях че има татус между гърдите ми стана ясно че и тя се е подхлъзнала по нанадолнището. Явно е семейна черта.
52
2
 
16
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Щом Дарина Радева е с простовато излъчване, представям си непростоватите с половин тон грим и изкуствени джуки и гърди :D За съжаление, този трагичен режисьор слага черен печат на модерното БГ кино и чудесни попадения като "Войната за буквите" са подложени на яростен хейт покрай неговите "титанични" филми за Левски и Ботев. Сега и Иван Александър отива "под ножа". :))
51
1
 
20
 
! Отговори
Рендето преди 1 година
То, малко страшничка щерката за главнатъ роля, но..., щом е президентска щерка - може!
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах ти подмазвачо ниеден , негадърен артист,но мн способен гузулизец ! Таковахте и маата на културата за пари -ни срам ,ни очи - Алчност безгранична.
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами прокажена не е, ама нищо царствено няма в нея, та да играе царица Сара Теодора... Не искам да обиждам момичето, но е с доста простовато излъчване и със сигурност има по-подходящи роли за нея.
48
22
 
6
 
! Отговори
Позитивен преди 1 година
В случая Генчев е прав. Една актриса се оценява спрямо нейните качества, а не спрямо баща ѝ.
47
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре да играе царица Кераца. Откъде ги намирате все такива Бостански Благородия в царство Чалгария?
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ СЕ РОДИ ПОРЕДНИЯТ "КУЛТОВ" ФИЛМ НА БЪЛГАРСКОТО ТЪ.-ПО.УМ.ИЕ !!!