Емблематичният Люк Скайуокър - най-добрият войник на президента Зеленски

Актьорът Марк Хамил би направил всичко, за което Украйна го помоли
14 фев 2023 21:40, Нели Христова
111
Емблематичният Люк Скайуокър - най-добрият войник на президента Зеленски
Снимка: БГНЕС

Най-важната роля на актьора Марк Хамил не е в "Междузвездни войни", а в помощ на Украйна, споделя той пред "Политико".

"Внимание. Въздушната тревога е прекратена. Нека силата бъде с вас."

Гласът, четящ това съобщение, което се чува в английската версия на приложението, сигнализиращо за края на руските въздушни нападения над Украйна, принадлежи на актьора Марк Хамил, изиграл емблематичния Люк Скайуокър .

Миналата година приложението получи актуализация на тема "Междузвездни войни" - само едно от няколкото действия, които Хамил предприе, за да подкрепи Украйна в борбата ѝ срещу "империята на злото" на Владимир Путин.

В ексклузивно интервю за POLITICO Хамил заяви, че позицията му на посланик на проекта "Армия от дронове" на платформата за набиране на средства United24 е най-важната роля, която някога е играл.

"Аз съм актьор, занимавам се с илюзии и фантазии", казва той от къщата си в Малибу, Калифорния. "Аз съм като съвременен придворен шут. Но ролята, която помага на Украйна е много по-значима от това, което съм свикнал да правя. И аз съм щастлив да го правя."

Хамил заяви, че е не само посланик, но и "добър войник" и би направил всичко, което Володимир Зеленски (или неговият екип за набиране на средства) поиска от него. "Изпълнявам заповеди", каза Хамил.

Миналата седмица "Политико" разкри, че Хамил продава подписани плакати, за да събере пари за поддържане на доставките на дронове за украинската армия. Това наистина е завръщането на джедаите - Хамил разкри, че не е продавал предмети с автограф от 2017 г., когато излезе "Междузвездни войни: Последните джедаи". "Това просто не е нещо, което правя", каза той. Очаква се плакатите да пристигнат в Киев и да бъдат пуснати в продажба всеки момент.

Проектът "Армия от дронове", на който Хамил е посланик, включва закупуване и поддръжка на дронове, както и обучение на пилоти, като дроновете ще се използват за наблюдение на фронтовата линия.

Това е съвместно начинание между украинските въоръжени сили, Министерството на цифровата трансформация и платформата за набиране на средства United24, която е създадена от Зеленски и досега е събрала над 252 млн. евро.

"Дроновете са толкова жизненоважни в този конфликт. Те са очите в небето. Те защитават границата, те наблюдават", каза Хамил и добави, че Русия използва дронове, за да атакува цивилни, докато Украйна ги използва с разузнавателна цел.

Актьорът заяви, че за него е "чест", че Зеленски лично го е помолил да се включи. "Не съм свикнал с мен да се свързват световни лидери", каза той.

Но актьорът никога не е бил аполитичен.

Определяйки се като "демократ през целия си живот", Хамил много активно подкрепя в Twitter американските демократи и критикува бившия президент Доналд Тръмп.

"Всеки демократ, който ме е помолил да му помогна в кампания... на всички съм казал "да", казва Хамил, преди да добави с гордост, че веднъж е получил писмо от президента Джо Байдън.

Но в момента политическият фокус на Хамил е върху Украйна и той казва, че се чувства "задължен" да направи всичко, което екипът на Зеленски за набиране на средства поиска от него, "колкото и малко да е то".

Зеленски благодари на Хамил с виртуална среща, в която украинският президент заяви: "Светлината ще победи мрака. Аз вярвам в това, нашите хора вярват в това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
8
 
! Отговори
Придворен слуга преди 1 година
Тоз е психо, ще унищожи Путин. Страх ме е :( Путин му е баща. За това ме е страх :(
53
4
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 1 година
Като тебе ли ?
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Артисти са и Зеленки го е гледал в междузвездни войн и империята.
51
2
 
15
 
! Отговори
Спомен преди 1 година
Сещам се за един филм - "*** 2" с Чарли Шийн. Във филма какви неща правеше само, а. Май Чарли е по-подходящ и задължително да поканят него.
50
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никога не е късно да станеш за резил!
49
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрият войник на Зеленски е ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ, който се сражава наужким на екрана с измислени врагове и никога не е влизал в реален бой с жив човек. Типично наркоманска история. Всички наркомани живеят в измислен свят, който има малко общо с реалността, това го знаят лекарите във всяка клиника за лечение на наркомани. Зеленски независимо от високото си положение очевидно все още не се е излекувал и продължава да живее в своя измислен свят на рицари-джедаи.
48
6
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Лорд Путин и тъмните сили ще смачкат джадаите на Украйна. Това следва в тая серия
47
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 1 година
Дано да има преговори, но явно няма да има и така ще си воюват.Свиква се - обаче е неприятно, както и да погледнеш.
46
3
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Супермен вече се гъбарка с щатите - НЛОта им се пивиждат
45
2
 
11
 
! Отговори
хахо преди 1 година
до 53 Ххх- не е вярно ,че не помага. Чуека почна да подписва плакати на Star wars и да ги продава. А парите за помощи. Ама от личната сметка нищо не се дава. Каквото излезе от плакатите - това е :)
44
9
 
14
 
! Отговори
гф преди 1 година
Давай Люк ! Последният Джедай, борецът на светлата страна срешу Дърт Пyтлep и Дърт Байдрън и Млад Дебел Дарт Мос Ким Чен
43
13
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Трябва да са много отчаяни за да пуснат Люк Скайуокър да спасява ситуацията.
42
8
 
17
 
! Отговори
Муа ха ха ха преди 1 година
Ама той този и нашия Кирчо имат един и същи пи ар. И двамата се мислят за герои от стар уорс. И двсмата били от джедаите. Леееее напикаване от слабоумие и смях:-))).......
41
5
 
20
 
! Отговори
Селтак преди 1 година
Чакам и Робокоп, Терминатора, Човека паяк, Хълк, Тор, Човека мравка и прочее герои да се присъединят на страната на добричките украинци, които избиха хиляди невинни от 2014 до днес.
40
6
 
22
 
! Отговори
Уолт Дисни преди 1 година
Том и Джери също подкрепят Украина
39
8
 
23
 
! Отговори
Тъпа мисирка преди 1 година
Антируската ви пропаганда вече е на интелектуално ниво детска градина.
38
7
 
16
 
! Отговори
VолодоМОР Zеления преди 1 година
Ха-ха-ха...то и аз съм актьор, занимаващ се с илюзии и фантазии....СЛАВА КОКАИНА !
37
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия атакува цивилни!! Абе джедай изкукал ако искаха щяха да ги изравнят с земята както САЩ в Багдат, пластмасови дронове щял да праща!!!
36
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След туй са Супермен и Батман.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не мога веке не бе Рамбо е най-великия ви войник.