Актьорът Георги Стайков остана без пенсия, ще съди България

Държавата бави инвалидната му пенсия, той постави ултиматум до 7 март
21 фев 2023 16:38, Йоана Цонева
49
Актьорът Георги Стайков остана без пенсия, ще съди България
Снимка: БГНЕС

Любимецът на поколения българи, Георги Стайков, ще съди България в Страсбург заради забавена с месеци инвалидна пенсия.

Легендарният български актьор, който изигра бунтаря Ростислав във филма "Вчера", днес живее прикован в инвалидна количка в апартамента си в Бургас. От 4 години страда от множествена склероза.  

"Играхме в Поморие, не в града след Поморие. Аз си изкарах сцената, но после се тръшнах", разказа Георги пред Bulgaria ON AIR.
Актьорът разчита единствено на пенсията си за хора с увреждания, която е в размер на 120 лева. А тази за инвалидност, въпреки решението от ТЕЛК от 6 февруари 2023 г., се бави.  

"Тя  е в размер на  604 лева. Те усвоиха една камара милиони, бих казал милиарди, а една малка пенсия им се свиди. Ако парите ги няма до 7 март ще съдя този, който трябва", обяви актьорът.

"Не само актьори, те са с най-различни професии и говорят най-различни езици. Това е животът", коментира любимецът на поколения българи.

След десетки роли в киното и на театралната сцена в България, той снима и в над 40 филма и сериали в чужбина, като партнира на известни актьори. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
11
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Борисов да не го мислим - с тези 3-4 милиарда Евро които открадна заедно с кюлчетата може да кара и без пенсия. Ами когато пирамидата наречена "Пенсионна система" се срути? С какви пари ще живеете вие? Така че не се смейте на Стайков.
23
6
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Тоя от 91 -ва реално не е в България Какви осигуровки е плащал тук, какви данъци, та сега скимти за пенсия Е там по Швеция да ги търси тия" права"
22
10
 
10
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Това не е държава нашето. Пеевски и Борисов ограбиха България до кокал! И Гешев казва: невинни са! Те са ангели небесни!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми българите като възпитаници на Хитлер не дават пари ако нямат полза от теб.
20
2
 
16
 
! Отговори
Lina преди 1 година
За всички е трудно, особено в напреднала възраст. Интересното е , че не е помислил предварително за тези години , а и диагнозата му е тежка .
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново в България, вече е практика на Ушатия Гей и ЗКПЧето гугутката да лъжат народа, но в Страсбург ще осъдят ние да плащаме за греховете на управлението на Ушатия диктатор
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен ако няма грешка и решението на ТЕЛК да не е от тази година, той какво очаква? На 6 февруари (преди 2 седмици) му е излязло решението, днес вече ще съди държавата в Страсбург! Те хората кога да сколасат да му я преведат?
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вив финансово отношение Стайков хич не е за жалене. Получава доста добра пенсия от Швеция, а има и много спестени пари. Обаче защо да не измъкне и 600 инфлационни левчета от балъците. Това са му 2 бутилки 24 годишно уиски.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради пропуски на прокуратурата плащаме между 5 и 20 милиона евро всяка година след присъда от Страсбург. Така че нищо ново под слънцето в комунистическа Гешевистка България.
15
3
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Утре 5 В САЩ има пенсии. Има и частни пенсионни фондове към по големи фирми. Мой познат в САЩ за 10г. работа в една фирма в Масачузет взе 1 000 долара пенсия. За съжаление не я получаваше дълго. Почина от рак.
14
8
 
23
 
! Отговори
Илиян 14 преди 1 година
Защото и тук си е плащал осигуровки и има право да получава инвалидна пенсия от държавата. Плащал си е.Ей ще ви умори тая злоба гаьовска.
13
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега погледнах в Уикипедия - този е живял дълго време в Швеция, женен на шведска оперна певица, има син с шведско име. Защо не ходи в Швеция да се грижат за него жена му и сина му, а е легнал на българския бюджет?
12
7
 
31
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Множествената склероза е много гадна,нелечима болест! Пенсията по инвалидност е една гавра с болния. Но той не е единствения "пострадал" от бездушието и бюрокрацията в БГ Познавам и други още по тъжни истории,на пенсионери получили със зор четири години със закъснение още по мизерни пенсии...1990год. беше началото на унищожението на БГ и геноцида над българите...
11
14
 
22
 
! Отговори
Вдругиден преди 1 година
В демокрацията САЩ всеки е длъжен да си прави лична здравна застраховка. Застрахователите отказават да застраховат рисковите групи - алкохолици и пушачи. На снимката отгоре виждате човек с цигара - той си е рушил здравето умишлено, а сега България му е виновна.
10
7
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Той хубаво ще я осъди, но пари от къде? Все няма за пенсии, а без парите за схеми и чертежи какво ще правим? Ставаме не сигурни, поне на хартия, точно каквото и ще получим от тези предплатени самолети. Дори по - зле. Ще получим един голям въздух под налягане.
9
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е на инвалидна количка ае по малко са пените. Иначе по разни каузи за събиране на средства сте първи..
8
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо, че е болен, но защо не си е спестявал, докато работеше. Все пак през ръцете му са минали милиони при това в евро. Може ли чака на някако подаяние от 600 лв от Държавата.
7
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сори, ама Стайков живя 8 години в Швеция и 4 в Лондон. Снимаше се в доста прилични филми и сериали, а играеше и на театралната сцена през това време. Всичките ли пари изпи ?
6
10
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Едно време ядоха, пиха и таковаха без пари. Ся реват.
5
16
 
24
 
! Отговори
Утре преди 1 година
В демокрацията САЩ пенсии няма. Всеки е длъжен да си къта пари докато работи. Стига комунизъм!