Славка Калчева: Не съм взела стотинка за "Бяла роза"

Коментира слуховете, че е забогатяла с 5 млн. лв. от песента
31 дек 2023 11:17, Александър Попов
48
Славка Калчева: Не съм взела стотинка за "Бяла роза"
Кадър: Нова тв

Славка Калчева коментира слуховете, че е получила 5 милиона от разпространението на песента "Бяла роза" и твърдо заяви - не съм взела стотинка!

Тя за първи път сподели за трудния период, в който е написала текста ѝ - тежкият развод, през който минава в края на 90-те години.

За мнозина Славка Калчева е певица от времето на "Бяла роза". Факт, който и до днес я обижда. Нейната кариера започва още в средата на 70-те години на миналия век. Тя е излизала на една сцена с Иво Папазов – Ибряма и работи с най-големите имена в този жанр. Истината обаче, е че на върха я изстреля нейната "Бяла роза" през 2000 година.

"Почти няма човек в България, който да не харесва тази песен. С малко изключение на някой и друг кисел "критик", който "сензационно" разкрива на публиката, че всъщност песента не е народна. Че не е дори авторска, защото му прилича на нещо от чалгата и куп други "големи" открития за народната музика", заяви тя пред Нова тв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм само слушател, но в Ютюб има един пиянист, който върти на едни и същи акорди стотина световни хита. Чак тогава разбрах защо не са ми харесвали. Нашата е роза в сравнение с тях.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наистина е популярна и вероятно от години песента звучи на всички събори в Южна България. Не звучи по националните медии, което пред вид постните съвременни продукции е много странно. Има ли няма ли права, има музиаутор да кажеш да ги търси.
37
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Славке ,ти не си взела ,ама "Мюзикаутор" сигурно бая са забогатели от песента ти. Както и от много други. Преди 2-3 години ги питаха платили ли са на наследниците за някаква песен за която са взели пари,те най-арогантно отговориха,че наследниците не се били обадили да си ги потърсят.
36
8
 
7
 
! Отговори
Критик преди 4 месеца
Не,че съм някакъв експерт,но няма по-лошо звучаща мелодия от тази, безкрайно повтарящи се няколко акорда,освен че се повтаря и ..влачи...
35
0
 
7
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 месеца
За Славка незнам но веднъж дадох 10 кинта на DJ да пусне бяла роза
34
7
 
8
 
! Отговори
Взела, не взела… преди 4 месеца
Кой му пука? България е пълна с такива като нея, които правят шофьорски и пиянски песни.
33
7
 
12
 
! Отговори
Зз преди 4 месеца
Бяла роза, кулминацията на всяко селско събиране. Тресене на телеса под звуците на тия 3 акорда..Като го чуя зная че просто трябва да си тръгна
32
1
 
3
 
! Отговори
Славко преди 4 месеца
Тази девойка на 69 години изглежда като 30 годишна . Какво взема че изглежда толкова млада ? Тайландски масажи ? Има някаква тайна за да няма бръчки ама не споделя.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Завиждате?
30
7
 
10
 
! Отговори
Да, да преди 4 месеца
много известна певачка беше. Но по ромейските сватби. Помня как виеше като вълчица разни мaaнeта. Това не е българска култура, айде къш с вашите измислени звезди!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 23Тай и Слави вика че не пее чалга и че пее етно рок
28
10
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 4 месеца
Като гледам коментарите на огромна част от хората на тази статия, а и не само на нея. Според мен на тази Ви част от хората, трябва да Ви се направи една отделна държава с името Хейтландия и да си го носите с чест. Ще сте истински хейтърски патриоти!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Инженере, елементарен си! Като кажеш за някоя песен че е глупава? Хората могат да бъдат глупави, не песните по твоята маааалоумна логика. Нали?
26
9
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 4 месеца
СДпоред мен, мелезите са хора, а не песни. А и не разбирам защо ти я цензурират модераторките на сайта или мисирките им. С удоволствие чета коментарите, а дори и понякога пиша. Когато има свободно време. Защото времето ми е ценно и скъпо. Изобщо не е лесно да се управляват 3 фирми. Дори и академиците ни нямат толкова. Честита 2024.
25
10
 
6
 
! Отговори
Хах преди 4 месеца
Ами да си взела бре Славке песента стана хит, дори все още е актуална, така че, да си искала да ти дадат!
24
3
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 4 месеца
Ааа, не съм съгласен. По ПРО СТО ТИЯ сме безспорен лидер на Балканите, в Европа и в Света.
23
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бяла роза я харесват само селя ните. И много обичат да убеждават околните, как песента не била чалга, а фолк и била някъкв голям хит. Умирам от смях. Ама явно такова е нивото в БГ. То затова сме и на последно място по всичко.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 21 Дългия си изгубил парите, та затова ли декларира в НАП 13 милиона лева тази година? Муахахахахаа...забавен си!
21
2
 
9
 
! Отговори
Критик преди 4 месеца
Не знам кого наричат Дългия, но сигурно е някой баскетболист или волейболист. Може и от Плевен ДеГе-да е. Той някога имаше пари, но си ги изгуби в офщорака в Кипър. Ако става въпрос за дългия Станислав Тодоров, разбира се. Защото парите му ги управлямаше т. нар. от финанситет Мики Маус. Неговото официално име е Николай Василев. Един от многото бивши.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това на Славка песните са нещо между чалга и народни песни. ***- тоест отврат. Никой не харесва ***! Или трябва да си едното или другото.