5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й

Тенденцията: Нарастваща конкуренция и намаляващи потребители
12 юли 2010 15:46,
95
5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й
Снимка: БГНЕС

Откриването на пет нови мола в България през първата половина на 2010 г. доведе до значителни промени на пазара на търговски площи у нас и удвои нетните отдаваеми площи в страната до 452 хил. кв. метра, сочи анализ на консултантската компания Colliers International.

Новите търговски площи се появиха на пазара посредством откриването на The Mall (66 хил. кв.м нетна отдаваема площ), Сердика Център (50 хил. кв. м), Grand Mall във Варна (52 хил. кв. м), Галерия Пловдив (45 хил. кв.м) и един по-малък търговски център – Мол Габрово (9 хил. кв. м).

Търговският сегмент ще продължи да се развива и през следващото полугодие с откриването на 5 нови мола в Пловдив, Варна, Стара Загора и Русе, като се очаква те да прибавят нови 126 хил. кв. м обща отдаваема площ към съществуващите площи на пазара, изчисляват от компанията.

Още за моломанията у нас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
напред към молаааа преди 13 години
не се строи заводи или фабрика в БГ понеже е евтина работната ръка нали политиците това повтарят че щом ни е евтина работната ръка ще идват инвеститори от Марси ще станем рая на земята :)))))))
91
0
 
11
 
! Отговори
duch преди 13 години
абе ей ,кога ще видя , да напишете че 5 фабрики за производство на нещо ,отварят врати за наемане работна ръка , ващта сметка....
90
0
 
6
 
! Отговори
смее ми се преди 13 години
до СелянинХа,ха - чакай да напълнят *** до *** градовете с МООЛОВЕТЕ па ша дойдат и по селата - кво си мислиш - къде шъ си пиите каавето ако не в МООЛААА.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в моловете човек може да срещне най-големата *** в бг. Включая к***рви и *****сти.
88
0
 
6
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Защото бедните българчета са сноби и обичат да се фукат пред познатите си с маркови дрешки.. може да нямат какво да ядат, но гуменчиците ще са Найк, блузката Теранова... Такива сме си, затова ни *бат всички отзад така яко. Когато се осъзнаем и започнем да ИСКАМЕ, ама наистина да искаме по-евтини неща, тогава ще заприличаме на западняците. Дотогава ще се наслаждаваме на гъзари в 20-годишни БМВ-та, ***, които изкарват по 400 лв., но имат телефон за 1000 и прочее..
87
0
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Абе в нашето село няма все още мол. Незнам защо са ни прескочили.
86
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно време моловете (ЦУМ. ГУМ) бяха едно добро място. Човек можеше да си купи баничка от 10 ст. в тях. Между впрочем по цял свят МОЛ-а е магазин където човек може да намери всичко на най-ниски цени. Тук защо всичко е точно на обратното?
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моловете са изблик на човешката материалност и бездуховност от най-висш порядък. Амин.
84
0
 
25
 
! Отговори
se1 преди 13 години
А стадиони, а спортни зали?!? После искаме спорт... какъв спорт?!? ... чалга и мол, бол! (finger)
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то няма хора, тези молове строят. ПАри перат явно
82
0
 
15
 
! Отговори
sa60 преди 13 години
Всичко в нашата мила татковина се върти около моловете. Даже и изключително импотентните ни сериали. Преди бяха хотели, по-преди - бизнес центрове. Смучеш докато пуска и продължаваш напред. Никаква перспектива и мисъл за бъдещето. А моловете са просто едни лъскави пазари. Тъжна картинка.
81
0
 
14
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
У нас строят само молове и казина -а най -процъфтяващия биснес са погребалните агенции.
80
0
 
50
 
! Отговори
?!? преди 13 години
Дам. Спирам си азе БееМВе-то пред мола, излизам си с анцуНга, белите чорапи и кожените обувки. Почесвам се по шкембето и с тежка крачка си обикалям колата, от която се носи последният хит на Преслава. Звъня на шефчето и оня ме пита кво правя. Аз му отговарям на висок глас като се оглеждам дали съм приковал нечие внимание: - Епа как къде съм. Тука на МОЛА съм мноо ясно !
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как е има ли оборот? Или персонала е започнал да страда от офтика.
78
0
 
11
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Ако Шекспир беше жив, Хамлет нямаше да се пита "Да бъдеш или не?" ами "Да имаш или да бъдеш?"
77
14
 
1
 
! Отговори
заг преди 13 години
аз работя в мол, айде гледайте си работата!
76
0
 
17
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Даа, молове, реклами, кредити ... Какъв прекрасен живот!
75
0
 
14
 
! Отговори
гъзуркане преди 13 години
Ми че то освен МООЛОВЕ друго не се строи - ще държим първенство по МООЛОВЕ в световен мащаб - в който са парите тва си строи - квото му кефне - не че има толкова нужда или ще бъдат от полза на народа - ще си се кефиме с тея МООЛОВЕ какво като няма заводи предприятия, които да дават работни места - ха,ха пак ще сме много весели - всички ще се събираме на кафе в МООЛОВЕТЕ
74
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Аааа! Не е честно, това беше удар под кръста :))
73
1
 
31
 
! Отговори
смотана държава преди 13 години
Вместо толкова молове , да бяха направили една магистрала , по ще се ползва отколкото тия пустеещи молове , аз не знам как избиват наемите , преди няколко дена ходих в мол сердика - нямаше кой да ме " напсува " .

Спонсорирани публикации