5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й

Тенденцията: Нарастваща конкуренция и намаляващи потребители
12 юли 2010 15:46,
95
5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й
Снимка: БГНЕС

Откриването на пет нови мола в България през първата половина на 2010 г. доведе до значителни промени на пазара на търговски площи у нас и удвои нетните отдаваеми площи в страната до 452 хил. кв. метра, сочи анализ на консултантската компания Colliers International.

Новите търговски площи се появиха на пазара посредством откриването на The Mall (66 хил. кв.м нетна отдаваема площ), Сердика Център (50 хил. кв. м), Grand Mall във Варна (52 хил. кв. м), Галерия Пловдив (45 хил. кв.м) и един по-малък търговски център – Мол Габрово (9 хил. кв. м).

Търговският сегмент ще продължи да се развива и през следващото полугодие с откриването на 5 нови мола в Пловдив, Варна, Стара Загора и Русе, като се очаква те да прибавят нови 126 хил. кв. м обща отдаваема площ към съществуващите площи на пазара, изчисляват от компанията.

Още за моломанията у нас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Прав си, но аз няма да живея 100 години, искам хубав живот сега! Смислен и хуманен!
51
1
 
1
 
! Отговори
илиянчо преди 13 години
кво не ти харесва в мола? освен високата цена и това че не пускат кой да е да продава вътре другото всичко е плюс. Мисля че трябва да се направи мол на производителите. Стига са спали а да направят нещо по-народно. Алтернативата е да ходиш да тъпчеш в калта на пазара, да те вали и да си купиш неща избеляли от слънцето и дъжда, потънали в прах с месеци!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стойте заводи, а не молове бе, м***мк@ ви мизерни перачи на пари! ________________________________Подкрепям мнението ти, но нали знаеш че за да построиш завод трябва акъл, а я виж колко е лесно да направиш мол и после само да смучеш от наеми.
49
0
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
За строежа и работата на един завод трябва образование, интелект и много труд, а за строежа и функционирането на един мол трябват само пари за изпиране и няколко "субекта".
48
1
 
0
 
! Отговори
! преди 13 години
айде да те заведа в мола, Мари!
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако едно нещо не ви харесва не го правите. Така тия бетонови паметници ще изчезнат, ако няма даинтересованост.
46
1
 
5
 
! Отговори
Мария преди 13 години
"Не мола определя вас, а вие мола."Боже боже, колко мъка има на тоя свят!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оди се пери тогаз...
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** работа.
43
7
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
40, къде в Европа държат на малките магазинчета, особено за хранителни стоки? Защото в повечето такива магазинчета лъха на лисичарник от входа им.
42
0
 
10
 
! Отговори
Снобарийка преди 13 години
Никой не казва, че е лошо и подсъдно, а че е по-приятно да седнеш в парка, в хубаво и приятно ресторанче, на въздух, тишина и зеленина, а не в претъпкания, задушен и скъп мол. Наистина е въпрос на избор, но все пак се изгражда и насажда един доста неестествен начин на живот.
41
3
 
2
 
! Отговори
zet преди 13 години
аз пък свалям момичета в мола, проблем?
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** народ! навсякъде по цивилизованата Европа държат на малките магазинчета, тук всичко на едно място, като тъпите американци, които междр са им удобни тези молове, защото живеят на големи разстояния и отиват и пазаруват за седмица напред, докато ние дето на вс крачка магазин, абе *** работа.Лично на мен моловете не са ми любимо място и освен това цените са умишлени петторно и шесторно завишени и хората си купуват парцали за един сезон с ОГРОМНИ цени, пример - 200 лв.тениска, айде бе!
39
0
 
10
 
! Отговори
иван преди 13 години
в големия град плевен направиха един мол, сега правят втори...пране на пари е всичко
38
0
 
9
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Главното тук, за мен, е кой печели от цялата работа! За мен лично, е лошо това, че парите за пореден път се пренасочват в джобовете на една шепа хора, а средната класа и дребния бизнес умира! Не е лошо да има 2-3 мол-а в град като софия, но това което става е безумно! Да не говорим, че ако проверят капитала за построяването им, ще стане много интересно!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали ще ни превръщат в туристическа дестинация. Требе да има къде чужденците да си поарчат паричките.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стойте заводи, а не молове бе, м***мк@ ви мизерни перачи на пари!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радвам се за теб че ще се връщаш! А за картофи не само се ходи, първо се копае ... Колкото до парцалките - много мило, но не се интересувам и сори, МОЛ културата ми е досадна и скучна. Нямам нищо против хората, които се забавляват по този начин, но всичко прекалено е вредно ...Помисли си само колко деца растат в мизерия, колко хора умират поради липса на лекарства и т.н. и т.н. После ми говори за МОЛ-ве и колко е хубаво че никнат като гъби.
34
8
 
3
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Вие в кое Долно Нагорнище живеете? В София на кино може да се отиде само в мола. На запад молът е място, на което прекарваш една част от деня, ядеш, зяпаш, гледаш филми и евентуално пазаруваш. Нито едно от тия неща не е лошо или подсъдно.
33
0
 
7
 
! Отговори
Смех преди 13 години
След истерията с хотелските строежи по черноморието сега се наблюдава нов вид мания... строеж на молове. Ще си имаме следната конфигурация - хотел, мол, хотел, мол, хотел, мол, детска градина, паркинг, хотел, мол...