5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й

Тенденцията: Нарастваща конкуренция и намаляващи потребители
12 юли 2010 15:46,
95
5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й
Снимка: БГНЕС

Откриването на пет нови мола в България през първата половина на 2010 г. доведе до значителни промени на пазара на търговски площи у нас и удвои нетните отдаваеми площи в страната до 452 хил. кв. метра, сочи анализ на консултантската компания Colliers International.

Новите търговски площи се появиха на пазара посредством откриването на The Mall (66 хил. кв.м нетна отдаваема площ), Сердика Център (50 хил. кв. м), Grand Mall във Варна (52 хил. кв. м), Галерия Пловдив (45 хил. кв.м) и един по-малък търговски център – Мол Габрово (9 хил. кв. м).

Търговският сегмент ще продължи да се развива и през следващото полугодие с откриването на 5 нови мола в Пловдив, Варна, Стара Загора и Русе, като се очаква те да прибавят нови 126 хил. кв. м обща отдаваема площ към съществуващите площи на пазара, изчисляват от компанията.

Още за моломанията у нас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Места като моловете унищожават духовната тъкан на човека с това като му се промива съзнанието, тикат му в носа неща, от които разбира в последствие, че няма нужда. Моловете са затвор за човешката духовност и крепости на материализма. Места, в които не повече от 10% от хората могат да си позволят нещо. Бастиони на суетата и неспирния ламтеж за още.
71
1
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
"Като открият магазин на Рамщайн ще дойда!"Че те Рамщайн откриха вече специализиран щанд в Ориент 33.
70
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Стига бе хах :))) Нито съм бунтар, нито Рамщайн е метъл.Иначе ме накара да се усмихвам, важното е диалог да има!
69
8
 
3
 
! Отговори
хах преди 13 години
"Като открият магазин на Рамщайн ще дойда! "Ааааа даааа - ти си от металите-бунтари хаххахха. Така е, прави сте - не се предавайте и се борете с тези перални за пари. Тва не е светът в който искате да живеете. Дамм познавам мого като теб - след време умеквате, борбата е неравна.
68
0
 
20
 
! Отговори
Учуден преди 13 години
Леле майкооооооо! В тая криза??????? Ще станем държавата с най-много молове на глава от населението! Накрая единственото нещо което може да си купиш в мол ще бъде препарат против МОЛци!!!
67
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Позна единствено че съм "градско чедо". Другото - студено. Ама хайде стига, че ми омръзна да споря. Наздраве!
66
6
 
1
 
! Отговори
хах преди 13 години
Марийке сестро ти си градско чедо нагледала си се на лъскави витрини и хай лайф, ама на мен още ми е мерак за тъмните стъкла и миризмата на парфюм.Казах ти - ако се страхуваш, че мола те обезличава не ходи там, защото след няколко посещения няма да излизаш от Син Сити. Чудя се дали си на 22 и си голям хуманист, нехаресващ "западната" култура или си на 55 и ти е мъчно за хоремага. И в двата случая май си се пуснала по течението и хулиш тези приятни пазари както е модерно - сливаш се с масата
65
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Няма разлика, в момента и държавата е частна. Светна ли ти?
64
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Така е, няма спор :) Като открият магазин на Рамщайн ще дойда!
63
2
 
3
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Мария, болниците са държавни, моловете са частни. Разликата anyone?
62
3
 
0
 
! Отговори
! преди 13 години
айде да излезем все пак до мола, мога да ти покажа хубави неща там, пък и не е важно къде си, а с кой си!
61
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Куха и проста, прав си. Добре че има умници като теб ..о..
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е,ти все пак начесто сложи детските градини-на всяко четвърто място...а и паркингите -че тях изобщо има ли ги в софия?... колкото го има плажа на морето!
59
0
 
0
 
! Отговори
хах преди 13 години
Както и да е - аз съм сигурен, че ако някой реши да раздава пари ще има такива против, така че нямам намерение да споря. Просто казвам, че това е конформизъм - да не харесваш това, което плюят другите, когато нямат алтернатива, нямат опит и визия. Няма връзка между болниците и моловете - никаква.Да не говорим, че сигурно 90% от разбирачите ходят всеки уикенд да разгледат. Картофите кво се правят знам - бил съм неведнъж и се радвам затова ;)
58
0
 
9
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Ох, прав си, това е ясно. Тук обаче става въпрос за ПРИОРИТЕТИ.Не може да закриваш болници и да строиш МОЛ-ве, не може да закриваш детски градини и да купуваш Ф16 ... Ама хайде малко да помислим в перспектива!
57
1
 
4
 
! Отговори
malin преди 13 години
Като е зимата студено или вали става да се скриеш вътре
56
4
 
0
 
! Отговори
абе Мария преди 13 години
и мола ти пречи да имаш смислен и хуманен живот, малеее колко си куха!!!
55
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Нечем, сега ше ходим до арената
54
0
 
16
 
! Отговори
ради преди 13 години
и с моловете ще стане същата работа като с хотелите на морето .Ще си стоят празни, и хората ще влизат вътре да пият по едно кафе и да стоят зимата на топло.
53
6
 
2
 
! Отговори
Мол преди 13 години
Карфур-***?? Да, да, вярвайте си. Моловете като замисъл са идеални-всичко на едно място, подредено при това. Смисъла да отидеш в мола е не да се мотаеш по магазините като муха без глава, а да си напазаруваш набързо и евентуално да изпиеш един фреш! Но народа явно по друг начин мисли, знам ли. Освен това в последно време в София специално се пръкнаха няколко хубави мола, с доста качествени стоки. Въпроса тука е дали покупателната способност на населението е достатъчно силна, за да ги обслужва