5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й

Тенденцията: Нарастваща конкуренция и намаляващи потребители
12 юли 2010 15:46,
95
5 нови мола у нас от началото на 2010, още пет отварят до края й
Снимка: БГНЕС

Откриването на пет нови мола в България през първата половина на 2010 г. доведе до значителни промени на пазара на търговски площи у нас и удвои нетните отдаваеми площи в страната до 452 хил. кв. метра, сочи анализ на консултантската компания Colliers International.

Новите търговски площи се появиха на пазара посредством откриването на The Mall (66 хил. кв.м нетна отдаваема площ), Сердика Център (50 хил. кв. м), Grand Mall във Варна (52 хил. кв. м), Галерия Пловдив (45 хил. кв.м) и един по-малък търговски център – Мол Габрово (9 хил. кв. м).

Търговският сегмент ще продължи да се развива и през следващото полугодие с откриването на 5 нови мола в Пловдив, Варна, Стара Загора и Русе, като се очаква те да прибавят нови 126 хил. кв. м обща отдаваема площ към съществуващите площи на пазара, изчисляват от компанията.

Още за моломанията у нас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
1
 
! Отговори
хах преди 13 години
Замислял съм се да и съм минал от там. Малките магазинчета вече могат да идат в моловте на ниски наемни цени и да продават там, а не в блок 322 в надежда в гаража. Добре е за всички. Пазарната икономика има и лоши страни, но опитът е доказал, че са по-малко. Изчакайте 10 години.
31
0
 
12
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Явно не си се разхождал/а в България. Толкова много места има които може да се посетят... и да си прекара добре човек. Да си вземеш 1 барбекю за еднократна употреба с пържолки и кебабчета и да си ги направиш някъде в природата.. доста по-добро преживяване от един МОЛ.
30
2
 
3
 
! Отговори
илиянчо преди 13 години
изобщо не е безумие. има много голям смисъл но само ако се замислиш :). Ако моловете се появят с идеята да се затворят кварталните магазини, би трябвало всички да са доволни. И едновремешните гаражи, да се ползват по предназначението си отново, а не да се ползват за магазини и всички да паркират на улицата пред тях. Просто наемите в моловете трябва да стават все по достъпни, а едновремешните пазари да се заменят с по смислени магазини, където 1 продавачка продава на 100 квадрата стока, а не на 2
29
2
 
7
 
! Отговори
хах преди 13 години
Да, ако построят ще се върна. Ще ходя на картофите само с версаче. Обаче като ти гледам манталитета трябва да те взема с мен. Ще ти купувам и на теб парцалки.Тука някоя баба преди време е казала - що не правите заводи за тежки метали вместо молове и всички конформистчета след нея - ооо колко е гадно там, само некви чалга принцеси. Не мола определя вас, а вие мола. Ако той ви направи като другите му обитатели - мрънкайте на себе си. Това че не слушате чалга не означава че не сте чалгари по душа.
28
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Ти пък, чак да се замисля, за какво му е ...
27
0
 
7
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Те тези МОЛ-ове които са открити немога да ги напълнят с наематели, а за предстоящите....
26
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 13 години
a няма ли кой да им провери произхода на паричките на тия дето ги строят мол-овете. миналата седмица упраивтели на мол-ове пищяха, че няма клиенти и магазините затварят, а сега още ще се строят. само на мен ли ми се струва, че това си чисто пране на пари
25
1
 
14
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
А ти замислял ли си се, чии са тези молове? На едри инвеститори. И не само че по този начин окрупняват капитала си, но и за съжаление докарват до фалит много малки магазинчета и предприемачи!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В бг-моловете е по-скъпо обикновено...
23
0
 
21
 
! Отговори
Пералня преди 13 години
Тези молове се правят за да се изперат парите от контрабанда и наркотици.Иначе в Русе има два готови МОЛ- а от няколко месеца.Още не могат да ги отворят, защото нямат наематели.
22
1
 
5
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Е вече разбрах защо ги правят - правят ги за такива като тебе! Хайде честито пазаруване ...Btw, ако на село построят МОЛ ще се върнеш ли?? Ако да, ще съберем пари за строежа :)))
21
0
 
4
 
! Отговори
МОЛоко преди 13 години
А бе я МОЛя ти се!!!
20
14
 
2
 
! Отговори
ттт преди 13 години
моловете са едиственото свястно нещо, което се построи за тия години, където можеш да прекараш приятно времето си!
19
3
 
12
 
! Отговори
Мария преди 13 години
?Абе, тия хора ненормални ли са?!?! Що за безумие?!?! За какво са тези още молове? Както казват по-долу, моловете нямат никаква полезна стойност нито за икономиката, нито за културата. Общо-взето публиката в мола е същата тази от чалготеките. Честито Безвремие. Да живее деградацията и тоталната девалвация на ценностите!" По-добре не може се каже, добре че има още хора с непромити мозъци като теб! Болниците ги затварят обаче ... очаквам лекарски кабинети в моловете.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ако не е перачница за пари,здраве му кажи...
17
5
 
1
 
! Отговори
един с акъл преди 13 години
ами да няколко години като се развие икономиката моловете ще се напълнят, точно сега е моментът да се строят молове по време на криза-излиза много по-ефтино!
16
9
 
6
 
! Отговори
хах преди 13 години
Ааа много сте зле ве хора. Колкото повече молове, толкова повече избор, толкова по-добри цени. Вика му се конкуренция. Какво ви пречат - и аз не си купувам по 10 дрехи по 300 лева на месец, ама от време на време има далавери. Като станете по-богати ще купувате повече ... или може би децата ви. Някой е решил, че не му се занимава с промишленост и прави мол - поне прави нещо, което НЕ ви пречи. Защо се правят още - защото са били започнати преди кризата и няма как да се зарежат.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много вярно изказване!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пламвали ли са въобще
13
0
 
21
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Не е така. *** в някой МОЛ и ще видиш, 80% от магазинвите са празни. Поне в Пловдив е така. Нямат наематели и то трайно. Вчера бях в МОЛ Галерия, асолютно празен - само едни Карфур, пълен с ***, една книжарница, една аптека и още някакъв магазин. Това е, а е нещо огромно. Такава ще е съдбата и на другите МОЛ-ове.