Бум на джебчийските кражби след екстрадирането на роми

Със 74% е нараснал броят им в Пловдив за година, отчетоха полицаи
Обновена: 14 дек 2010 16:08 | 14 дек 2010 15:20,
118
Бум на джебчийските кражби след екстрадирането на роми
Снимка: БГНЕС

Екстрадираните роми от Франция са предизвикали сериозно увеличение на джебчийските кражби в Пловдив, стана ясно от обобщена картина на престъпленията в България за тази година.

Подобно е положението и в другите градове в страната.

74% е ръстът на джебчийските престъпления спрямо миналата година, отчитат от полицията под тепетата. Два пъти повече са и домовите кражби.

“Действително много европейски държави предприеха рестриктивни мерки спрямо лицата, извършващи джебчийски кражби, и много от тях бяха върнати както в България, така и в съседни страни. Съвсем нормално е тези лица да продължат да вършат познатата за тях престъпна дейност и тук“, заяви пред Dnes.bg директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Той подчерта, че приоритет на дирекцията е борбата с джебчийството и домовите кражби.

Още една скандална информация изнесоха от полицията.

Продавачите на цигари без бандерол от пловдивската Шекер махала са станали доста изобретателни. През последните няколко седмици полицията е забелязала, че ромите пълнят стековете с всичко друго, но не и с цигари.

“При последната проверка иззехме 70 стека, пълни със стиропор и камъни, като установихме, че продавачите са докарвали на тежест стековете, за да заблудят по-лесно своите жертви“, съобщи шефът на Трето районно управление в Пловдив Никола Симов.

Все повече българи се примамват от евтините цени на цигарите в Шекер махала. Мургави продавачи през 5 метра предлагат кутията за 2 лева, а стека – за 20.

Преди няколко дни в ромската махала е разбита малка работилница, в която са изработвани нелегални папироси. При акцията са иззети бали с тютюн, а четирима души са задържани.

Мъжете са били в лошо здравословно състояние, а след направените изследвания е установено, че са болни от хепатит В и С.

“Почти всички експертизи, които сме назначили, показват, че тютюнът в цигарите въобще не е тютюн. Той е с изключително ниско качество, събиран от подовете на фабрики, и е с високо съдържание на катрани“, отбеляза Никола Симов.

Тази седмица съдът в Пловдив издаде и първата ефективна присъда за разпространение на цигари без бандерол. Търговецът ще лежи в затвора половин година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
хаба батха преди 13 години
Присъединете се към бунта - patrioti.darkbb/forum-f2/
110
0
 
4
 
! Отговори
м преди 13 години
Ей тва са ромите! Нека всички дето ги защитаваха да им тежи на съвестта. Това им е в кръвта и няма да се оправят по никакъв начин.За мен едно от решенията е да ги изселят в някои безлюдни веча села. Да им дадат по една нива и да ги оставят. Ако не се трудят-няма ядене! Иначе роми в градове е просто трагично. Освен кражби,друго не знаят..а българите ще се потят здраво и ще купуват за да има кво да гепят ***. Какъв смях! Писна ни от роми!!!!
109
0
 
1
 
! Отговори
Ani преди 13 години
Da gi pratiat v Bankia,ili Madrid,kudeto Borisov i Simeon sa mnogo zagrijeni za tiahnata integratzia.Nali vse pak te sa osnovnata im elektoralna edinitza na koiato razchitat v budeshte.
108
0
 
3
 
! Отговори
Мариета преди 13 години
Лелеее... ми ние къде да ги екстрадираме тия гадове...
107
0
 
6
 
! Отговори
helius преди 13 години
Трябваше всички екстрадирани и върнати в България крадци да бъдат директно вкарвани в затвора а не да се пускат да действат на нов терен.Това законно ли е?
106
0
 
2
 
! Отговори
helius преди 13 години
Трябваше всички екстрадирани и върнати в България крадци да бъдат директно вкарвани в затвора а не да се пускат да действат на нов терен.Това законно ли е?
105
2
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Тази статия е тенденциозна и невярна ! *** никога не крадат-те само си взимат това което могат
104
1
 
8
 
! Отговори
един българин преди 13 години
Връщайте ги на Саркози,еврейчето му мижаво,да се оправя той с тия *** долни.Ама май - не ги ще,а...?!Де'ба и лицемерите му кьорави.Ама да джитка дърти бтантии може,а...?!Еврейска им изоглавщина.И всинца са такива нерези - дай им да краднат,да ебнат,да убият и най-ще им е гот. Марш в газовата камера!
103
0
 
4
 
! Отговори
българче преди 13 години
ша го търсим хитлер ама
102
0
 
5
 
! Отговори
ГАЗИФИКАЦИЯ преди 13 години
И БОЙ АМА МОНОГО ЗА ***
101
3
 
8
 
! Отговори
Владислав преди 13 години
Да ги екстрадидаме обратно в Западна Европа !!!
100
2
 
6
 
! Отговори
osemshest преди 13 години
Хаха не се чуди granik. На мен ми взеха телефона от място където влизаме само служители. (а служителите сме наети със свидетелства за съдимост и уж всеки ден ни проверяват за кражби ).
99
0
 
9
 
! Отговори
granik преди 13 години
Вече съм сигурен, че ако ме окрадат тия *** и ми гепят парите от портфейла,документите и телефона ще го отнесе първия срещнат *** независимо дали е виновен или не. Лошото е че вече крадат и българи.Мой познат си закачи якето в една пицария и две българчета от съседната маса са го преджобили и му откраднаха портфейла с парите и документите.
98
0
 
2
 
! Отговори
багира преди 13 години
а защо са скрити коментарите?
97
0
 
2
 
! Отговори
dimitar преди 13 години
za6toto samo govorim
96
1
 
2
 
! Отговори
tt преди 13 години
a zasto ne gi napravim na sapun bebe?
95
2
 
12
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
*** продавачи през 5 метра!А какво правят полицаите?Анализират и водят статистика?
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо на поръчкова статия ми мирише тука . Болните от хепатит *** правят цигари. Плашете се хора не купувайте ще се заразите :)))))
93
1
 
21
 
! Отговори
Гьоринг преди 13 години
Мангоо при Адолф Хитлер вече да си изтекъл в канафката!!
92
6
 
2
 
! Отговори
MangoDjerry преди 13 години
V normalna darjava, za tiq dumi 6te gnie6 v zatvora!