Евродепутат призова Желева да се оттегли

Андрю Дъф определи българката като корумпиран комисар
17 яну 2010 20:41, Красимир Ангелов
357
Евродепутат призова Желева да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Докладчикът на Европейския парламент иска оттеглянето на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева, съобщава френският в. "Монд".

"Съдбата на предложената от България кандидатка за пост в Европейската комисия Румяна Желева създава проблем пред първите стъпки на екипа Барозу II.

След седмица на изслушвания, положението е много по-объркано, отколкото би искал председателят на Комисията”, отбелязва изданието в своя анализ.

Отбелязано е, че либералите и социалистите не искат българската кандидатка, а консерваторите я защитават с "половин уста".

"Пакта за ненападение между консерватори, социалисти и либерали беше разклатен от недоброто представяне на българската кандидатка, номинирана за еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи”, се чете в материала на френското издание.

Още по темата

То цитира британският евродепутат либерал Андрю Дъф, докладчик на ЕП, който заявява:

"Най-доброто, което може да се случи от тук нататък е Желева да бъде оттеглена".

Дъф продължи атаката си спрямо Желева с изказването, че Европейският парламент "не може да си позволи да приеме корумпиран комисар, който освен това е проявил колебливи компетенции".

"Монд” припомня, че през 2004 г. Барозу трябваше да се откаже в последния момент от италианския кандидат Роко Бутильоне преди гласуването в ЕП на първата Комисия, защото италианецът беше обвинен в хомофобски и сексистки изявления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
0
 
! Отговори
бойкоТ преди 14 години
Ккъв външен министър бе..тая мила женичка с подозрително скучна физиономия и напълно лишена от интелект ще бъде освирквана,и замеряна със запъртъци навсякъде където иде.кой вуншен министър или политик ще я вземе насериозно.Понеже в България няма как народа да и направи такова прослушване ,добре,че са ЕС институции да стане видно muppet show-то борисов-герб
354
0
 
0
 
! Отговори
венера преди 14 години
Когато губим не знаем какво печелим и обратно.Така и в нашия случай."Загубихме" комисарското място, но пък си имаме вйншен министър.Успех Румяна!
353
0
 
0
 
! Отговори
бойкоТ преди 14 години
както ирина Бокова,така и Кунева са представителки на това БКП,което инвестираше в своите деца -давайки им добро образоване,езици,добра среда,а не чукундури.това не е малко за страна като България.за съжеление след като костов прееба дясното завинаги сега излиза така,че "аристократБКП" в БСП поколението е по-дясно от -десните популисти-герб,дсб
352
0
 
0
 
! Отговори
бойкоТ преди 14 години
и сега на Борисов много му е мъчно..щото едно пред простаите селяни от селското БКП да се прави на модерен десен и бла бла-принципен водач със смело сърце.овто каже-туй е.желева е умна.значи е умна.сега обаче имаме еврпейска санкция.от европа се казва ясно-***,приберете цървулите на село
351
0
 
0
 
! Отговори
бойкоТ преди 14 години
имам един колега,професор по философия и физико химия във масачусетския.той казва следното.БСП са старото аристократично,добре обученото БКП..а Герб са селското БКП,воените,милиционерите,пожарникарите,службарите.никога не са били успяващи в нищо друго освен в служба.Че не бе ли борисов член на БКП.
350
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 14 години
Borisov znae mnogo dobre 4e Jeleva e korympirana ili i toi samiqt e korympiran.Da se maxne 4qloto pravitelstvo nezabavno.Vsi4ki sa korympirani
349
0
 
0
 
! Отговори
66 преди 14 години
ХАК ВИ Е КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ***!
348
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аа няма победа идва по лошия сценарий за ***..сега да видим какво ша кажетете *** такава
347
0
 
0
 
! Отговори
Победа! преди 14 години
Победа! Желева е отсвирена! Да живее България! Долу анти-българския герб!
346
0
 
0
 
! Отговори
До Бургас преди 14 години
Ако това са "истинските българи",тежко ни. Жалко и за хубавия ни град. Но май наистина няма какво да се очаква от народ, затъпяван толкова години със сапунки. Госпожата е еманацията на нацията. Впрочем, какво стана с "интелектуалците" ни? Къде се изпокриха? Не й се пише хубаво и на Европата. Вече забихме клина. Но те да му мислят. А нас ни зове пред екрана новият сериал!
345
0
 
0
 
! Отговори
БУРГАС преди 14 години
Много шум за нищо. Европееца не е bg-pensioner, трудно се лъже. Видя червения *** на А. Първанова и си направи необходимите изводи. Успех Румяна. БСП не е България обичаме те, ние истинските БЪЛГАРИ.
344
0
 
0
 
! Отговори
Kiro преди 14 години
I na evroparlamenta 6te mu vidim smetkata i sled nqkoq godina nqma da ima i Evropeiski sauz - bravoooo !!!! Balgarska rabota - seir.bg !!!!
343
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 14 години
Нула на квадрат е равно на квадратна нула !
342
0
 
0
 
! Отговори
Еврика! преди 14 години
Седях и мислих, седях и мислих, пък ме прасна една мисла по главата: Да си я вземе Барозу! Те там да я настанят удобно и да чакат да ги посъветва как да помогнат, най-напред на Хаити, пък после, дано да няма други беди по света. Изтощихме се от тревоги-този го било срам, онзи бил горд... Стига! Да си ходи по живо, по здраво. Ние тук ще се оправим,подобни експерти у нас-бол!
341
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
ЖЕЛЕВА ЕВРОКОМИСАР!КАЗАХ!
340
0
 
0
 
! Отговори
Fukan Muti Jelkefaka преди 14 години
haide da sberem po 5 leva za Mirco Romyt-ciganskamu i da go sklonime da kaze tui onui za Jeleva
339
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе знаете ли каква е истината ? Просто Румяна Желева е мислила, че като е руса хората от ЕП ще и простят за невежеството и ще и дадът висока оценка. Но тя се оказа един голям виц за блондинка !
338
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1. Втори път за тези няма да гласувам.2. За БСП и Атака също не бих гласувал - БСП се наакаха вече, а Атака са ***.3. Ще гласувам за СДС или НДСВ следващия път. Те показаха, че са по-интелигентни от Бойко и компания.
337
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ИМ СКРЪЦНЕ СЪС ЗЪБИ И ОНИЯ ТАМ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ЖЕЛЕВА
336
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Затворите са ни пълни със семкаджии откраднали за да нахранят семействата си.

Спонсорирани публикации