Криза на 25? Превърни ефекта в дефект!

"Дефектен екземпляр" на Сара Кутнер е роман за хората на новото време
Обновена: 5 ное 2010 20:17 | 5 ное 2010 20:10,
7
Криза на 25? Превърни ефекта в дефект!
Корица: Ера

Нов роман за самонадеяните, неуверените и нетърпеливите хора от новото време излиза у нас.

„Дефектен екземпляр“ на Сара Кутнер, посветен на новата „криза на четвърт века” (25 години), разказва за 27-годишната Каро - типична млада жена в големия град, сърфираща по повърхността на ежедневието, интелигентна, настъпателна, хиперактивна.

За нея животът е пътуване в най-бързата лента на пътя, шведска маса с неограничена консумация... Или поне продукт с гаранция, попълнена при доставката.

Но скоростният й живот рязко натиска спирачки. Когато губи работата си, изхвърля някои лицемерни „приятели” и смело прекратява малодушната си връзка, Каро губи почва под краката си и започва да се страхува от всичко.

Изведнъж младата жена не е господар на живота си, оплитайки се в мрежите на собствените си разочарования, между тъга и възторг, агресия и апатия, холерична нервност и весела самоирония.

Първоначално младата жена прикрива състоянието си с непрекъснато дърдорене и цинични вицове.

Но съвсем скоро я огрява мисълта, че обърканият й вътрешен живот има нужда едва ли не от 24-часова терапия.

„Депресията е скапано събитие” – твърдо заявява тя и решава да я пребори с всички средства: редовни посещения при психиатър, плач на приятелско рамо, известна доза самокритика и една „междинна” връзка.

Постепенно Каро открива пътя към предишния си живот. Или не съвсем? Все пак май ще се окаже, че не е толкова лошо да си дефектен екземпляр...

Сара Кутнер е част от MTV-поколението, което живее толкова бързо, че емоционалното им „Аз” непрестанно догонва този живот на екстремни обороти.

Родена е през 1979-а в Берлин, дъщеря е на известен германски радио водещ. Тя печели огромна популярност с предаванията си в музикалните канали Viva и MTV Германия, които води боса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Varbanov преди 13 години
на 29 съм. Животът така може да ви обърне и няма зна4ение дали на 12, 19, 25 или 40 е вузможно да изпадне6 в такова положение. На мен ми се случи/случва сега и изобщо не е лесно. Но нито съм първият, нито последният, който е изпаднал в такова положение. Както и няма да съм първият излезнал от него. Никой не е застрахован от живота. За книгата - има доста плоски моменти
5
2
 
0
 
! Отговори
Ммда преди 13 години
На Сара Кутнер й закриха предаването по МТВ и в последно време май се чуди с какво да се занимава..
4
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 13 години
То при липса на мисъл какво ли може да те изкара от равновесие. За какви кризи говорите бъбречни може би ? И все пак госпожи(ци) / господа коментиращи някои хора може да са си задали някои въпроси като са станали на четвърт век. Не е нужно вие да си задавате подобни не се притеснявайте!
3
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 13 години
След 25 всъщност започва живота. Знаеш какво искаш, знаеш как да го получиш. :)))
2
2
 
13
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Криза ? На 25 ?Непознато ми е...
1
4
 
15
 
! Отговори
жена на средна възр преди 13 години
На тази възраст си бях едно много жизнерадостно момиче/порастнало/ и подобни проблеми изобщо не можеха да ме изкарат от равновесие...какво остава за депресия - просто живееш, вече знаеш какво искаш, твърде млада и доста привлекателна, но и съзнаваща за това си "влияние" над околните, особено противоположния пол,всичко е пред теб и нищо не ти се опира...щастливи години ......ех, да можеха да се повторят....