Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава!

За да има реформа, трябва първо да има цел, коментира синдикалистът
Обновена: 12 окт 2010 09:25 | 12 окт 2010 09:24,
95
Тренчев: Сивата икономика означава, че няма държава!
Снимка: БГНЕС

"За да има реформа, трябва първо да има цел", коментира пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев часове преди началото на неформалните преговори за вдигането на осигурителната вноска и за пенсионната реформа с участието на работодателите.

"Идеята за 3% не е наша, тя е на премиера Бойко Борисов, ние искахме да се възстанови състоянието от миналата година", обясни Тренчев.

Според него логично е финансовият министър Симеон Дянков "да скача", защото той предложил миналата година осигуровките да се намалят, колкото и синдикатите да му обясняваха, че дупката в НОИ става все по-голяма.

"Сега не иска да си признае, че е сгрешил", заяви д-р Тренчев.

"В България всяка нова ера започва от всеки нов кабинет, което е пълна идиотщина", добави той.

Според Тренчев министрите избягват да вземат примери от други държави, правят го само когато им отърва.

"Но по въпроса за пенсиите мълчат като бити", добави още президентът на синдикалната организация.

Мълчанието на управляващите той обяснява с факта, че и през тази година пенсиите в България остават най-ниски в целия ЕС.

По думите му сивата икономика не е това, което смущава инвеститорите, и с повишаването на стажа тя няма да се увеличи.

"Сивата икономика е символ на това, че няма държава", допълни той, визирайки митничарските селища, проверявани напоследък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
До ето ги парите преди 13 години
Нямаш представа колко си далеч от истината! Я бре,глупи,светни ни при кого точно се пръкнаха кредитните милионери след 1997 г.? Чие момче е въпросният Славчо Христов? Колко пари даде Мултигруп на Костов, за да свали правителството на Виденов? Каква е ролята на Костов в погрома на промишлеността в България? Кои източиха спестяванията на населението, обезцениха и превъртяха парите, деноминирайки ги през 1999 г. Ако не знаеш - виж в сайта на БНБ! Никой не можеш да излъжеш -преписал си пълна бълвоч!
91
0
 
1
 
! Отговори
До психопатите тук преди 13 години
Драги,***,неуважеми плоски мозъчета, бедни, низши духом хорица, психопати - към вас един свръхелементарен въпрос: кои в антикомунистическа Америка докараха световната криза? Не мислете, не го можете,попитайте някое дете и ще научите!А Тренчев е толкова комунист, колкото и вие сте интелектуалци. Тоест, не е! Заслужавате да пляскяте в блатото, докато не ви закуси някой охранен капиталистически алигатор.Приятно гниене, нещастници! Вашите бесове могат само да радват,защото сами се унищожавате!
90
0
 
1
 
! Отговори
точка преди 13 години
Единствения изход на тези *** да не им се плаща членски внос - точка!
89
1
 
2
 
! Отговори
ь преди 13 години
Toя до кога ще бъде "лидер"(диктатор) в "Подкрепа" и нищо да не върши?!И *** за зеле не става от тоя - също като Гихьо Габнев... До кога ще търпим тези ЧЕРВЕНИ кърлежи? До кога?
88
1
 
3
 
! Отговори
teofil преди 13 години
Абе народе,незнам как дате нареча,*** или катун.Защо неискате да разберете, че Другаря Тренчев е един от водещите мафиоти във сивата икономика.Защо слушате този и много други водещи другари комунисти по митингите.Даите да се сабудим като Гърците.
87
1
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Не само икономиката ви е сива .а и мозъците са ви сиви ахахахаххахах
86
0
 
1
 
! Отговори
шест преди 13 години
продължавам... Седите по двайсет години там, сърдехте се на бай Тошо, че не си отива, ама ще го биете. Станете вий, да седнем ний.И какво направихте - по права, по приватизации, ... трябвало да има цел. Вие не знаете ли вашите цели - право на труд, човешки живот, равен достъп до здравеопазване и образование. Зачитане на ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО. За да си синдикалист, трябва да знаеш, че справедливостта не настъпва, когато лидерът удовлетвори личните си цели.
85
1
 
5
 
! Отговори
шест преди 13 години
г-н Тренчев, с цялото ми уважение, 20 години какво правите? Всичко ви е ясно след дъжд качулка. Имате 0 гласове за евродепутат. Знам, че който и да е, ще е същото, защото сте казионни.Вие имате думата за законите, които създадоха сивата икономика. И ако не ви утърва , няма да си мълчите. Спазвате ли директивите кога предсрочно да станем 4,5 милиона? Ще преизпълните ли. Навремето баща ми се тревожеше, че има много хора, които заседЯват по разни форуми и се питаше - как все пак успяваме да ги храм
84
0
 
4
 
! Отговори
ионела преди 13 години
Работя в страна от ЕС,уверявам ви, че сивата икономика я има навсякъде!!!Осигуряват ме на 1000 евро,реално получавам до 2200?????Лъжат мен,лъжат и държавата си,разликата ми я начисляват съвсем законно като ред добавки,недопустимо според мен при положение,че работя на хонорар.....т,е съществуват вратички за заобикаляне на законите и там!Така,че ние ако разрешим тези проблеми ще бъдем щастливци,хайде г-н Трайков ,г-н Дянков вие сте на ход
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кое не им е правилно? За тая година процентите са си точно толкова!
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на 65 сметките не са правилни
81
0
 
5
 
! Отговори
до Гого преди 13 години
Крайният клиент не може да си приспадне нито ДДС, нито осигуровките, нито данъка, а за честта да му даде заплата, работодателя също е награден да внесе от негово име осигуровки... Така че сметиките на 65 са зловещо правилни!
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гого, загубен си! Кажи колко е внесъл в бюджета клиента ми които си купува стока за 100 лв без ДДС от мен! Физическо лице, на което са му останали 120 след облагане с данъци и осигуровки.... Защо гледаш само магазина!
79
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
Абе ГогоЧовека е разгледал случая с карйния клиент , който няма как да си приспадне ДДС!Ако знаеш как физическо лице може да си приспадне ДДС можеш да обясниш на форумците!
78
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
До счетоводителя Я кажи колко струва 1 кг. тютюн на производителя?Колко струва една кутия цигари на праойзводителя ?И накрая - колко я плащаш в магазина, и от кого се вземат всички акцизи?
77
1
 
0
 
! Отговори
Гого преди 13 години
офф , писна ми да обяснявамако в МЕТРО купиш за 100 лева ще платиш 120 с ДДСпосле купеното нали искаш да го продаваш в твоя магазинна добавената цена в ТВОЯ магазин ще сложиш ДДС, ще свалиш ДДС-то от МЕТРО и ще внесеш в бюджета разликата.ако си краен клиент ДДС-то е за твоя сметказатова се казва ДОБАВЕНА стойност, защото всеки следващ плаща в/у добавката, не в/у цялотоако пак не си разбрал питай някой счетоводител да ти обясни или чети закона за ДДС
76
0
 
1
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
Я сметни колко е внесъл тоя дето са му останали 100 лв за стоката и 20 лв за ДДС...
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Счетоводител, а колко е внесал тоя дето са му останали 100лв да си купи стоката? Да не ги е дал на филнакишията, държавата ги е удържала от него и от работодателя му
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шамандуро, отиваш в метро, цена на стоката пише 100лв, с ДДС 120 - колко трябва да платиш бе гого?
73
2
 
1
 
! Отговори
Гого преди 13 години
шамандурнико заблуден :)ДДС е Данък ДОБАВЕНА Стойностплаща се върху добавената стойност, както ти е обяснил счетоводителя по долукупуваш за 90 продаваш за 100 плащаш ДДС 2 лв в/у добавените 10 , сиреч в/у печалбатаанадън му? :)