МВР не купува скъп бензин от 3,80 лв. за литър

Цветан Цветанов иска право на отговор от в. "Труд"
Обновена: 15 окт 2010 13:58 | 15 окт 2010 13:56,
89
МВР не купува скъп бензин от 3,80 лв. за литър
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично отрече твърденията от страниците на вестник „Труд”, че ведомството му купува бензин на двойна цена.

Според вестника „нашата полиция” смята да изразходи 10 милиона литра гориво през следващите 2 години, за което „прогнозно” ще плати 38 милиона лева на доставчика.

Сумата е без включено ДДС.

Изданието се позовава на документи към обявление за доставка на автомобилно гориво за изпълнителната власт, публикувано от Централния орган за обществени поръчки.

Цветан Цветанов днес внесе малко, но съществено разяснение.

Не става дума за 10 милиона литра гориво, а за 20. Сумата била същата – 38 милиона лева.

Като се раздели на 20-те милиона, се падат по 1 лев и 90 стотинки на литър гориво. Тази цена е по-ниска от пазарната, както пише във вестника, уточни Цветанов.

От пресцентъра на вътрешното министерство вече са изпратили опровержение до редакцията.

Цветанов допълни, че очаква то да бъде публикувано на същото място, на каквото е излязла и невярната информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
1
 
! Отговори
росен преди 13 години
Колко е приятно да се чете по форумите жалкия рев на старите *** гърчещи се в агония и как се хващат като удавници за всяка платена вестникарска интрига!!!!
86
0
 
2
 
! Отговори
тИКВАТА преди 13 години
Тия апартаменти ,а също така и банката на Цветелина ги е купил Станишев и ги е прехвърлил с фалшиви подписи на Цецко и на Цветелина!Той е виновен,за това ,че съм *** също той е виновен!
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо,кажи им, че астрите показват в мили, а не в километрихахаахаххахааа
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само Цветанов минава по над 200 000км на година с едната кола, а винаги върви с ДВЕ.отделно пилотни, и азни други - ето го 500 000км само от министъра, ами замовете, директори.... хм... а после - 3лв на патрулка. Нормално
83
0
 
5
 
! Отговори
елка калкулатурова преди 13 години
нека да са 20млн. - това означава 10млн. литра за година или 100млн. километра. Ако МВР има 1000 автомобила това прави по 100 000км на автомобил годишно или по 8500км на автомобил месечно... а аз си мислех че МВР не е таксиметрова компания...
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
. III.ПЪЛНО ОПИСАНИЕ НА ОБЕКТА НА ПОРЪЧКАТА. СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО Й 1.Предмет: Доставка на автомобилно гориво чрез карти за безналично плащане, за нуждите на органи на изпълнителната власт следните видове горива:1.Дизелово гориво2.Безоловен бензин А95Н3.Безоловен бензин А98Н2.Количества : Количествата на заявяваните горива ще се определят в зависимост от конкретната необходимост на съответната администрация и в рамките на бюджетните й средства. Прогнозните количества гориво по администрации и видове, което ще бъде необходимо на индивидуалните възложители за периода на рамковото споразумение, е както следва:АдминистрацияПрогнозни количества за срока на рамковото споразумение, литри (л)Прогнозна стойност за срока на рамковото споразумение, общо, лева, без ДДСПредполагаема начална дата за сключване на договор по рамковото споразумение2МВР и структурите муобщо 10 000 00038 000 000май 2011 г.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и кое и е по-ниското щом е без ддс?
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това можеше да стане, ако *** управляваха,първо защото са *** и не могат да смятат и второ,защото са корумпирани...
79
4
 
27
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Да, ама не, господин Цветанов!Много ясно е написано в Dokumentacia_ukazania.docкойто документ е още на сайта на Централния орган за обществени поръчки, цитирам: "т. 2 МВР и структурите му общо 10000000 л. - 38000000 лв."Всеки може да се убеди, че "Труд" казва истината(този път), а министъра лъже. Това е положението. Справка: minfin.bg/en/tenders/
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно!Не е за 3,80лв. Това е без ДДС. Иначе идва към 4 и нещо,нали.......би гербери!
77
3
 
16
 
! Отговори
Ченгета на мезета преди 13 години
Цоко, знаем как стават тея работи, пише се под пазарната цена, но се доставя по малко количество, а МВР услужливо забравя да си търси остатъка.... Не на нас тея... знаем се...
76
2
 
6
 
! Отговори
mbk преди 13 години
Цветан е от Тезти сьщите вагабонти.бат Боико защто не кай като беше главен секретар на МВР защто .Фирма ИПОН пое охраната на Петролоппожодите
75
1
 
9
 
! Отговори
gtf преди 13 години
а ако може и ЦЦ да приложи документи - никъде в статията не пише да е станало това ...
74
8
 
9
 
! Отговори
12 преди 13 години
Ихаааа - трактора излезе и се почнаха простотиите - та бензин, та имоти, та спонсорства. Що не написахте че всъщност министъра го е поръчал тоя бензин на брат си, ама не за полицията, а за него си, още по-грандиозно щеше да изглежда. Аман от жълтата ***, наричаща себе си журналисти.Що не е като в чужбина, да си скъсват г.а да проверяват данните, които пишат, за да не ги осъдят яко.
73
2
 
6
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Янчето какъв македонец е??Не обиждай провинцията!!!
72
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
А питате ли се кой плаща всичко това допълнително ? Ами бюджетът.А за престоя им там, кой Ви пази ? Нашата полиция ли? Отговорете си сами.
71
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Как няма да е толкова скъп бензинът, като всички полицаи и катаджии стоят по бензиностанциите и са на тяхна издръжка, кафе, безалколни,гледане на телевизия и четене на вестници. Нашата полиция ни пази!
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От изброеното от теб ново е само за бензинеца. :)Естествено, че на Цецко му спретват мероприятие.Но кой му е крив като се е омазал и е толкова лесен?
69
4
 
25
 
! Отговори
макя ти и трън! преди 13 години
а някой разправяха, че Цветанов щял да се кандидатира за президент. каква я мислехме, каква стана... Янето нещо много се е надъхал. Абе то се знае, македонец, докато ти е приятел и си добър с него, ще ти е предан. Засегнеш ли го, жална ти майка.
68
13
 
26
 
! Отговори
Ахмет Станишев преди 13 години
Я каква хубава атака спретнаха другарите на Цветанов... Пускат Трактора на свобода, на следващия ден Яне го "вкарва" в политиката, на по-следващия излизат "скандални разкрития" за имоти и далавери, в които е замесен Цветанов. Не ви ли смърди на добре режисирано мероприятие? Според мен направо вони! Явно Цветанов наистина е бръкнал някъде където не трябва, явно милионерите със заснетите палати не са готови да се предават без бой....