Кой взе 4-те млн. подкуп? 117 депутати на ГЕРБ не знаят

Надявах се от журналистите да разбера, каза шефът на ПГ на ГЕРБ
Обновена: 17 фев 2011 13:26 | 17 фев 2011 13:26,
260
Кой взе 4-те млн. подкуп? 117 депутати на ГЕРБ не знаят
Велчев не знае кой е човекът с подкупа. Снимка: Булфото

"Надявах се от журналистите да разбера кой е служителят, който е трябвало да получи 4 милиона лева подкуп. В тази държава на слухове, освен да чуеш някой слух..."

Това коментира пред журналисти шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев по повод твърденията от Антоний Странджев, че „от акцизния сектор е даден подкуп на стойност 4 милиона на висш представител от ГЕРБ“.

Още по темата

„Аз лично не познавам такъв човек, аз не съм взел никакви 4 милиона лева и го заявявам открито. Има специализирани органи, има институции, които се занимават с такива случаи. Тук нито е следствен отдел, нито е прокуратура, това е Народното събрание”, обясни Велчев.

Той призова журналистите да не прехвърлят въпросите си към народните представители, защото "никой от тях няма да може да отговори".

„И всичките 117 депутати да питате, надали някой ще може да ви отговори на този въпрос”, добави той.

Отговорът обаче явно се знае от бившия зам.-шеф на Митниците Антоний Странджев, който сутринта хвърли бомбата, като обяви, че висш представител на ГЕРБ (не изключи варианта да е министър) е взел подкупа от „акцизния бранш“, за да се помогне на търговци на алкохол, цигари или гориво.

Това станало ясно по време на разговор между Странджев и бившия вътрешен министър Румен Петков, който бил записан със СРС-та.

Според бившия зам.-директор на Митниците действията, изисквани от подкупа, вече са започнали да се изпълняват.

„Името на висшия представител от ГЕРБ, получил 4 млн. лв., не мога да коментирам. Вървяха различни слухове в НС и аз взех за коректно да информирам Антоний Странджев и съответно да се вземат необходимите мерки“, коментира от своя страна бившият вътрешен министър Румен Петков.

По-късно Петков посочи, че каквото е имал да каже като информация по този въпрос, го е направил в разговора си със Странджев, а какво са предприели длъжностните лица след това, той не знаел и не се бил интересувал, защото не е разследващ орган.

"Защо за този телефонен разговор не е информирана прокуратурата?”, попита бившият вътрешен министър и заяви, че да се говори след една година, не е сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом Румен Петков е източник на информацията. То е ясно, че е партенка. Тези хора, умора нямат да произвеждат компромати. Не се усещат даже, как всичко по естествен начин се обръща срещу тях.
235
3
 
5
 
! Отговори
Mega преди 13 години
Един приятел ми каза, че чул от негов комшия,който слушал разговор между двама на пазара,които си говорели за техен колега който бил свидетел на разговор между двама, които казали , че чули , че Румен Петков е взел от Галеви 5 милиона лева ???
234
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ayde naaa cirka na GERB O--OLEEEEEEEE-DELETE SAS bOLENA sidera -qmbolskiq ***
233
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Р.Петков освен да пие, да пикае във фонтаните, да краде ида създава компромати друго не прави. Р.Петков се среща с мафиоти, на него му отказаха виза, от години е публична тайна, че той разпределя и пълни черната каса на БСП. Е, този ли престъпник е човека, който има моралното право да обвинява и съди правителството? Защо от месеци този нагъл и крадлив пияндурник обикаля от медия на медия и сее злоба, лъжи и омраза? Защо Петков не изясни къде са милиардите, които БСП, ДПС и НДСВ ограбиха за 4 г.?
232
5
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
Ми запалката като е толкова отворен що не каже кой е човекът и коя фирмата.......щото в един саит казва аз не знам, кой е човекът и не знам дали са дадени някакви пари...........ама в комунистическата *** днес.бг го няма това
231
5
 
6
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Скоро ще се разбере кой е лапнал рушвета.И пак ще го потулят.Няма жив гейбер, който би отказал и една стотна от цитираната сума.Всички от бандата на Боко и Цвък са във властта след сериозен стаж в поне 2 партии и сега трупат авоари за поколения напред.ГЕРБ-ПЪЛНА БУТАФОРИЯ!!!
230
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ааааа, не! По добре змия. За змиите има антиот, срещу гербер не е открит. Има един начин с тоягите пред парламента.
229
0
 
3
 
! Отговори
hi преди 13 години
sega gledah kusnite *** kazaha 4e proekta borkor e po proekt na germanskoto ministerstvo na pravosudiito prav si za tova zna4i germancite si znaqt rabotata slojili sa sertov da im podava nqkakva informacia i ne e nujno da revete tyka po forumite
228
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде червената *** атака!Сами си пускате слухове, сами си ги коментирате и сами си им вярвате!Ей това ако не е червен духовен онанизъм!Аз ще ви кажа истината за Б.Б. - той е пратен от извънземните да направи проучване за тях за явлението "комунизъм" защото било извън тяхната представа за логика във вселената...А, и му платили 8 000 000... Заради този пост ме баннаха и го изтриха червените модератори.А е толкова по-сдържан от червената бълвоч, която свободно се лее тука...
227
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4ervenite bokluzi 6te umrat na izboite, a ako nqma bulgari v BG tova 6te e kraqt za tezi koito iskatda jiveqt kato evropeizi i 6te se iznesem zavinagi..
226
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
555-*, на теб Тиквата да ти се изплуе в устата!
225
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този има изключително нискоинтелигентна физиономия. Става за рекламно лице на ГЕРБ.
224
4
 
6
 
! Отговори
kaka преди 13 години
Девет дена го питалини дума,ни вопъл, ни стон....Не човек,а желязо.....просъскал агента нефашисттихо питания казал..-.Не,корумпист.
223
9
 
30
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ТАЗИ ЛИЧНОСТ ДАЛИ ЗНАЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН ДА СЕ ХВЪРЛЯ ПО МАТРОЗОВСКИПРЕД АМБРАЗУРАТА. ВЪОБЩЕ ОЩЕ ЕДИН "ЕКСПЕРТ" ОТ БОРИСОВИТЕ "ДЕСНИ" АКОНТЕЗИ СА ДЕСНИ,ПАЗИ БОЖЕ ОТ "ДЕСНИ" ПЪК ОТ *** НИЕ ЗНАЕМ КАК ДА СЕ ПАЗИМ. ТОЗИ СИ Е ЛИКА ПРИЛИКА С ИСКРЕТО И ЦАЧЕВА. ВЕЧЕ МАЙ ВСИЧКИ ВИЖДАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ И ПОТЕНЦИАЛА НА "ДЕСНАТА" ГЕРБ. НЕ ДЯСНА. А ЗА ДЕЛАТА Й ПРОСТО НЯМА ДУМИ.........ТОЛКОВА СА ВЕЛИКИ И НА ПОЛЗУ........ ПОМНИТЕ ЛИ "ВЕРВАЩИ" ИМАШЕ ЕДНИ ДРУГИ ЛИЧНОСТИ В КОИТО вие ВЕРВАХТЕ........А?
222
9
 
16
 
! Отговори
бай Генчо преди 13 години
Абе то и другите крадяха, ама барем бяха по-интелигентни. Тия са пълна скръб. МУТРИ.
221
7
 
6
 
! Отговори
Относно 230 преди 13 години
Като казвам, че евтините тютюневи изделия са канцерогенни, имам предвид, че в тях има много повече отлагания на радон и други тежки метали, които действат като радиация, в сравнение с нормалния (и недостъпен вече за повечето хора) тютюн. Бомбата с часовников механизъм ще избухне след няколко години. Явно е, че не можем да се борим с мутрите и контрабандата, най-добре всички да спрем да пушим. Тяхната верица нещастна милиционерска!!!
220
6
 
8
 
! Отговори
До всички пушачи преди 13 години
Имайте предвид следното: евтините тютюневи изделия, които заливат пазара в момента са КАНЦЕРОГЕННИ. Те се появиха, защото бяха вдигнати акцизите, с което се поощри контрабандата, от която някой е лапнал доста повече от тези 4 милиона, за да си позволи да ги даде като подкуп. Следите ли ми мисълта: КОНТРАБАНДАТА ВОДИ ДО РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Хората създали контрабандата ви убиват косвено. Честито ви!
219
10
 
23
 
! Отговори
До 223 преди 13 години
За който и друг различен от ГЕРБ да гласуваме по добре ще бъде.Писна ни от МУТРИ и некомпетентни " МИНИСТРИ " събирани по кръстовищата...За 18 месеца управление се вихрят скандал след скандал, ПРЕМИЕРО е оцапан до ушите и все другите са му виновни !!!Не помня друго правителство със толкова скандали свързани с корупция за такъв кратък период.И най правилно е ГЕРБ вече да се наричат ГРОБ за България !!!!
218
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
117 депутати на ГЕРБ не знаят, защото не са чули че дават пара.От утре всички от ГЕРБ с пеленгатори...
217
11
 
6
 
! Отговори
колко преди 13 години
други по 2-3-4 има, за тях никой и дума не отваря, то как иначе може нормален човек да си накупи толкова имоти например....всичките тези лентички , дето ги реже ББ, всяка от тях си има цена...