Овчаров: България има най-некадърното правителство

Соцалистите са на митинг
1 май 2010 12:05,
1715
Овчаров: България има най-некадърното правителство
Снимка: Булфото

"България има най-некадърното и най-некомпетентно правителство за всичките 20 години", заяви Румен Овчаров преди Първомайския протестен митинг на левицата в София.

Той поиска оставката на правителството на Бойко Борисов.

Днес на площад “Народно събрание” в София се провежда митингът н червените.

За да изразят отношението си към политиката на управляващите и за да дадат своя отговор срещу кризата, на площада са се събрали представители на ръководството на БСП и членове и симпатизанти на левицата от цялата страна.

Пред тях говори председателят на НС на БСП Сергей Станишев. "Вдигането на ДДС ще повиши с 20% цената на всяка стока, която купува българинът. Правителството иска да прехвърли тежестта от кризата на ваш гръб.

Този данък ще вземе повече доходи от бедните. Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България. То трябва да си ходи, заяви той.

Станишев каза, че през предишните години левицата е празнувала 1 май с чувство на съзидание. "БСП има самочувствие да каже, че направихме най-много за това българският народ да живее добре.

Настроението в страната сега е различно – хората чувстват несигурност. Бизнесът и обикновените хора живеят в несигурност за доходите си, за това каква антикризисна мярка ще предложи правителството, с какво ще ни изненада", каза лидерът на БСП.

Той подчерта, че хората живеят в страх от полицейщината, от това че всеки е незащитен от една репресивна държавна машина.

"Все повече хората започват да осъзнават какво се случва. С приказки правителството няма как да обясни защо икономиката се срива и бюджетът се оголва.

БСП и левицата днес сме в София, в Пловдив, в Бургас, в други градове, за да протестираме срещу политиката на правителството. Ние сме против тази политика и ще се борим за всяко социално право, което искат да отнемат.

Ние сме алтернатива на това управление. Дянков трябва да си ходи и това е първата антикризисна мярка”, заяви пред протестиращите Станишев.

Галя Асенова от Младежкото обединение на БСП каза пред протестиращите, че младите хора протестират срещу политиката на финансовия министър Симеон Дянков. Тя посочи, че през 2009 г. 69 000 млади хора са останали без работа. 

Галя Асенова обяви началото на кампания срещу безработицата сред младите хора. Кампанията на Младежкото обединение ще продължи два месеца – май и юни и през това време ще бъдат събирани молби за назначаване на работа.

В края на юни тези молби ще бъдат предадени на финансовия министър. Мотото на кампанията е „Дянков – назначи ме, или си върви”.

В 12.15 часа от площада тръгна Първомайско протестно шествие.

Още по темата

Участниците се отправиха към Лятната естрада в Борисовата градина, където се включиха в отбелязването на празника на вестник “Дума” и левия печат.

3000 – 3500 симпатизанти и привърженици на БСП се събраха на митинг-протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1715
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
Довечера, живот и здраве.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
Тук съм!
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
Здрасти SAPATA Случайно погледнах "мястото на срещата" и с удоволствие видях, че си тук.Аз съм на вилата и имам малко работа.Ще се появя към 20,00 ч. С удоволствие ще си побъбрим.Открии "присмехулника" и го покани на рандеву.Той като изявен интелектуалец искаше да отпразнуваме 24 май.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
Абе, виж какво става по руските опозиционни сайтове. Виж кои експерти, какво казват.Извинявай, но нямам никакво основание да вярвам на руските официални власти.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
Бях там в последствие. Нещо ми омръзна преливането от пусто в празно, но с различни канчета.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
SAPATA, ела в *** -ът на България да видиш как се бъхтим с "присмихулника"
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
То и ОРТ не ги е търкаляла дни на ред.Ето ти друг пример: Когато падна самолета на Качински до Смоленск, някои писаха, че руснаците нарочно не са дали възможност на самолета да кацне, кръжал до свършване на горивото, убъркали му височините и др. и т.н.Сега като разчетоха черните кутии, какво се оказа?Имало и други в кабината, давани противоречиви команди.Да не са били от КГБ или вътре е седял духа на Сталин?|Така е с всичко което става за анти руска дъвка Белене, газопровод,петролопровод,ракети!
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
имах авария с нета.За това ме нямаше. Май не разбра тезата ми. Американски, германски и руски главорези си вършат работата.Въпросът е,че нито германците, нито американците ще ги издигнат на пиедестала "национална гордост".За тях е просто един факт на успешно свършена работа. Американците отидоха и си прибраха някакъв капитан, мисля.Не си спомням CNN да ги е търкаляла дни на ред.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Къде изчезнахте?
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Еволюираш друже,ако тези команкоси бяха американци нямаше да са главорези а миротворци.Интересно е заключението, че са си го върнали.Все едно, че някой го е взел, а те са му го отнели.Но хубавото е ,че както ти , така и аз имаме свои позиции и можем / за сега / да ги защитаваме.А дупе знае и 2 и 200.Като нямах Филипс имах София 81 / все още работи и то поносимо /.По добре е да мириша на "Дива река" от колкото на пот.Въпрос на физиологична и морална хигиена.
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Това, че отбрана група руски главорези са си върнали един кораб, не прави руснаците по-добре живеещи.Може би, по-горди.Но с какво?Нашите поведоха с 1:0.Нищо, че не мога да си купя пералня.Апропо, помниш ли западногерманските спец части и преди колко години преследваха едни терористи. И къде ги сгащиха?Но германците са горди с BMW и Мерцедес.И спецчастите са им в допълнение.Ако някой си спомня изобщо.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
SAPATKO, братко,мното ми липсваше позитивното ти и логично мислене.Обяснявах ти вече веднъж за доктрината "Бжежински".Няма съмнение, че пазарната икономика, конверсията и конкуренцията раждат прогрес.Само че като истински вярващ човек трябва да знаеш,че "не хлебом единним сит человек".Това със вещите за ежедневна употреба не е модерно, още повече ако като ги внесеш, народа ти може да си ги купи.Кажи ми за отвлечения наш скрап под носа на тези с колите и телевизорите?
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Имах повреда в мрежата. Оправи се.Ама, като ви чета, няма мърдане в мисленето ви.Опиянявате се от всяка касапница с руско участие.Аз пък да взема да ви попитам, къде са руските телевизори,перални,коли,хладилници и прочее инструменти с невоенна употреба.Нещо не ги виждам с пазарен дял.Докато страните, които загубиха войната, сега си кротуват и печелят.Абе приятели, тогавашно ГФР се бръкна и си плати за ГДР-то.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
До присмехулник и SAPATA Господа, не ви е срам! Като не пишете по другите теми и червените и сините ви резнаха паричките дето ви даваха,:-)))) сега сте слабо активни.Мислих, баре със SAPATA да се преборим на тема кой е по-як - руският или натовският флот, но не би.Най важното е да сте живи и здрави и да не ви е удряла градушката.
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Хасанчо се връща в къщи разплакан-Защо плачеш Хасане-го пита паща му-Иванчо каза, че при тях неграмотните били 5%, а при нас 95...Истина ли е това тате?-Истина е-въздъхнал бащата-но ти му кажи че 5те % управлявят и у нас и у тях...Сапата здравей! Мисля, че не е нужно да ти обяснявам зящо разказвам този виц:)
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Чувал съм за този случай, но мислех го за раздувка. Аз имам рестутиционен проблем:( Наемателят на магазинчето издухал, оставил сметки за парно, трябва и ремонт, взел и заем от съседи. Дано не направи въоръжен грабеж:) Между другото продавам място около декар и половина на 40 км от София, в регулация, на брега на Нишава зад гърба гора. В съседство кокетни и масивни вили.
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
без тялото.Същият ден вечерта в посолството се обаждат да питат къде да оставят дипломатите и ако ги оставят до посолството, за да не им се случи нещо без никой да иска - дали им се гарантира безопасност.4ден "Вимпел" - Дамаск - Бейрут - Москва.Его - бий за да те уважават.Както вече казах, не че одобрявам каквито и да са убийства, но има и форсмажори - "так надо"!
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
приближавали посолството.2 ден към обяд терористите обявяват искания по телефона, а в отговор "особиста" на посолството ги моли да пуснат дипломатите за да не се лее кръв.Да ще се лее руска кръв до 24 часа ако не изпълните исканията.Този ден нищо друго не се случва.3 ден Един от двамата шефове на бандата е потърсен от майка си и тя му разказва, че сутринта е намерила главата на мъжа си пред вратата с бележка на арабски, да започват пускането на руснаците,щото имат и други роднини.Главата е сама
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
В Москва в академията имаш един от "Вимпел", няма да му пиша името.Та той е бил участник в логистичнато група в Дамаск 84 г.Помните ли случая с двамата отвлечени руски дипломати.Пуснаха ги без откуп след 4 дни.Ето хронологията както я разказваше подп.Д...енко.1 ден 8,45 отвличат двамата на излизане за работа от"посольскии комплекс", В 9,15 е уведомена Москва,В 15,30 излита за Бейрут военен вариант на ЯК-40 с 22 души от "Вимпел", до другия ден 8,30 са инкогнито в Дамаск и въобще не са
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 14 години
Къде изчезнахте господа? Да не сте станали доброволци за освобождаване на ръждясалото ни корабче от сомалийските партизани?Ей това са партизани - не мандри и заводи за кожухчета - цели кораби.Ама горките не са учили флаговете.Ако знаеха, че е български щяха да го заобикалят от 100 мили.Той празен, за скрап, застрахован и най -много да хванат гъбички и трипер.