Два акта за организаторите на Sofia Rocks заради боклуците около стадиона

Общината вече предварително ще събира депозити, за да чисти след такива събития
7 юли 2010 17:07,
0
Два акта за организаторите на Sofia Rocks заради боклуците около стадиона
Снимка: mp3.bg

Столичният инспекторат ще състави два акта на организаторите на Sofia Rocks – един по наредбата за поддържане на чистотата, а другия – по наредбата за обществения ред.

На управителя на "Болкан ентъртейнмънт къмпани" Петър Петров е изпратена нотариално заверена покана, но той не се е явил, съобщи шефката на инспектората Веска Георгиева. От общината ще му изпратят нова покана, но и да не се яви, актовете пак ще бъдат съставени.

Глобата за боклуците около стадион „Васил Левски“ след концертите може да бъде най-много 500 лева, но по втория акт размерът на санкцията е от 2500 до 10 000 лева.

Общината чака организаторите на рок феста да възстановят и 12 000 лева, които били платени допълнително на "Титан Чистота София", за почистването на боклуците след концертите на 22 и 23 юни.

Като организатор "Болкан ентъртейнмънт къмпани" трябвало да се погрижи за почистването на обществени площи, но това не било направено.

Затова общината решила, че вече ще събира предварително депозит от организаторите на подобни събития, който ще се използва за почистване след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари