Плевнелиев обеща 2 магистрали към Варна

"Хемус" обаче щяла да бъде готова най-рано през 2017 г.
22 апр 2010 15:01, Красимир Ангелов
81
Плевнелиев обеща 2 магистрали към Варна
Снимка: БГНЕС

През следващите няколко години към Варна вече ще водят две магистрали, съобщи в морската столица министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

По думите му автомагистрала "Черно море" вече е ЛОТ 6 от магистрала "Тракия", в участъка Бургас–Варна.

Според министъра средства за изграждането на другата автомагистрала – "Хемус", могат да бъдат осигурени през следващия програмен период за европейските фондове след 2014 година, а самият път може да бъде готов през 2017 г.

Плевнелиев посочи, че за оправянето на дупките по магистрала "Хемус" са необходими около 7 милиона лева, но осигурените средства са близо 4,5 милиона.

Министърът обяви още, че в момента МРРБ работи по няколко сериозни проекта, свързани с инфраструктурата в страната.

По програма "Транзитни пътища 5" ще бъде оправен пътят Силистра–Шумен–Карнобат. Дължината на отсечката е 190 километра, а средствата – 45 милиона евро.

С помощта на Световната банка ще бъдат направени ремонти и в участъка Варна–Добрич, както и на пътя Шумен–Велики Преслав–Върбица.

Общата стойност на инвестициите е 20 милиона евро.

По оперативна програма "Регионално развитие" ще бъдат оправени отсечките Добрич–Генерал Тошево и Шумен–Векилски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
магисстрала преди 14 години
и аз ви обещавам ама 2050 год. Тия па ГЕРБ ми писна от тяхните обещания
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може да пуснем и един директен тунел
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И три към луната!Тя магистрала "Тракия" се казва така, защото са я почнали траките.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оправете пътищата,за да не ни се смеят и гаргите.Чужденците,които се лъжат да дойдат са шашнати от пътищата ни.Как искате туризма ни на се развива?
64
0
 
5
 
! Отговори
Пожарен кран преди 14 години
на баба ви мастилницата- тези с най-рано след срок минимум един кабинет и очертаващо се" ако ни гласувате повторно доверие" са ни пределно ясни- и Станишев, и Кобурготски,и Костов ни плъзгаха така! как не ви е срам- технологичното време, неоходимо за извършването на един такъв проект в наши дни е не повече от година
63
2
 
3
 
! Отговори
Катил преди 14 години
Скрий се бе Бургаски ***! Ако не беше Данчо Ментата да вкара в регулация чукарите по Южното Черноморие щяхте още да ходите на опера във . . . Варна
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако трябва да има продължение на магистралата след Ябланица, трябва да е към Русе, не към Варна. За Варна през Бургас се стига по-бързо, от колкото по Хемус.
61
1
 
8
 
! Отговори
Без Име преди 14 години
2017 ?!?!?!?!?!?!?!?!?! Много , много вода ще изтече до тогава и пак няма да имаме магистрала.Сегашната отсечка Варна - Шумен (почти) ще бъде на 40 години до тогава !!! Затова братя БЯГАЙТЕ от тази дупка , нека да останат само държавници , *** и турци (уж ) .Да видим кой кого ще лъже тогава :)
60
0
 
10
 
! Отговори
две връзки ряпа преди 14 години
A аз обещавам пет магистрали до Варна, плюс по две връзки ряпа за всеки варненец и по половин килограм зелен хайвер за всеки шофьор!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
напълно автоматизирана машина гледах по дискавъри - 6 метра широчина правиизработва точно 11 км на ден - какво повече да им кажа на тези колко до струва такава машина 10мил долара - струва си - за 2 години ако се купят 2-3 машини ,ще се направи цялата държава ...само от винетки могат да купят няколко машини
58
0
 
9
 
! Отговори
комуняга от герб преди 14 години
Партията обещава 2 магистрали към Варна и, че 2017 година ще живеем при комунизма!
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А във в.Работническо дело през 1960 г. пише че КОМУНИЗЪМЪТ в БГ ще бъде готов през 1980 г.
56
0
 
3
 
! Отговори
Защо? преди 14 години
Ние едни обикновени пътища не можем да направим, пък сме тръгнали да градим атомни ел. централи, небостъргачи, писти за Ф1 и такива ти ми грандиозни проекти. Хайде първо да си оправим инфраструктурата, здравето и образованието.
55
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 14 години
4e tq Trakia otdavna e za remont, po neq ima 50-60 km koito sa samo krapki i patq e mnogo neraven, kato kara6 s 110-120 cqlata kola podska4a i se trese!Patuvam redovno po neq!
54
0
 
4
 
! Отговори
ГНевен преди 14 години
Поднесената информация е напълно подвеждаща, защото след две години ще бъде завършена магистрала "Тракия" и ако бъде завършена магистрала "Черно море" в същия срок, не Варна, а Бургас ще е свързан със страната посредством две магистрали ! Интересно как според това, което твърди министърът, с изграждането на магистрала "Черно море" като че ли съмо Варна ще бъде свързана с нея?! Освен това завършването на магистрала "Хемус" е в светлото бъдеще на 2017 г. ! Е, как кореспондират тези факти със заглавието на информацията? Засега за Варна се предвиждат единствено СВЛАЧИЩА !
53
0
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Едната магистрала ще започва от Крим и ще бъде построена върху Черно Море
52
1
 
2
 
! Отговори
Черна нинджа преди 14 години
Обещавам да победя черна нинджа!!!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A аз обещавам три магистрали до Варна!
50
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Не, че не могат. Не искат. Докато има строеж, ще има фирми, на които им текат пари за строежа - от тоз фонд, от онзи. Като се построи магистралата, за какво ще взимат пари строителните фирми? Те и фирмите не са на случайни хора, нали.
49
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
Мхм имаше и един вариант с мост направо над морето !