Мечка на мегдана сащиса смолянското село Хасовица

В селото живеят 15 души, но лятото е пълно с почиващи
23 юли 2010 10:18,
55
Мечка на мегдана сащиса смолянското село Хасовица
Снимка: Булфото

"Цялото Хасовица е уплашено, след като снощи в центъра на селото слезе мечка, примамена от кошовете за смет", разказа Илияна Николова, която видяла стръвницата, докато изхвърляла боклука от дома си.

Тя, майка й, 7-годишната й племенница и малкият й син тръгнали снощи да хвърлят сметта.

Възрастната жена вървяла напред, а децата и Илияна – по-назад от нея.

От храстите, близо до кошовете, Илияна чула нещо да ръмжи.

Още по темата

Уплашена, младата жена грабнала децата и се скрила в най-близката къща.

Оттам започнала да вика на майка си, която обаче има проблеми със слуха, и не чула виковете й.

"Видях мечката в гръб, цяло чудо е, че не нападна майка ми, обяснява и Илияна пред "Фокус".

Местните хора разказват, че в околностите на селото има мечки, но никой не е предполагал, че животното ще слезе в центъра на селото.

В селото живеят около 15 души. Лятно време обаче се пълни с туристи от вътрешността на страната, които пристигат за лятната ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: мечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
4
 
! Отговори
Ф преди 13 години
ТАКА ДА ТИ КАЖА *** ЧОВЕКО ЧЕ С ПУШКА СЕ УБИВА НЕ СЕ ДЕЙСТВА.КАТО ВИДИШ МЕЧКА НЕ ТРЪГВАШ ДА БЯГАШ А ЗАСТАВАШ НА МЯСТО ПОЧВАШ ДА ГОВОРИШ НА МЕЧКАТА ТИХО И АКО ИМАШ ХРАНА ИЛИ РАНИЦА Я ХВЪРЛЯШ КЪМ НЕЯ...ИМА И ОЩЕ МНОГО НАЧИНИ ЗА ДЕЙСТВИЕ АМА ТИ СИ *** ЧОВЕК КОЙТО САМО ЗНАЕ ДА ПЛЮЕ ,УБИВА И ЛИЦЕМЕРСТВА.ПРОЧЕТИ МАЛКО И НЕ ХОДИ В ГОРАТА ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА ГЛУПАВИ КАТО ТЕБ ИЗБИВАТ МЕЧКИТЕ
46
1
 
2
 
! Отговори
Коста преди 13 години
Имам едно предложение!Да се забрани на тези бездарни журналисти да пишат всевъзможни идиотщини.Замислете се, колко пъти сте ставали свидетели на това как цяло едно семейството с малките си деца и стари баби задружно изхвърлят *** вечер, как така случайно бабата недочува, как определихме че мечката е стръвница и е истинско чудо че не е изяла горките хорица.Уважаеми редактори, умолявам Ви следете какви статии се пускат в този сайт и недопускайте подобни абсурди.Благодаря Ви предварително.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не всеки мечок обича стари баби
44
2
 
2
 
! Отговори
Веско Маринов преди 13 години
От старите *** още знам. че всяка мечка да е спридрожител на селският мегдан.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hasovica sarceto na rodopite
42
4
 
0
 
! Отговори
tra la la преди 13 години
Milata me4ica, nikakvo razbirane zna4i ot strana na horata.... ostavete gi me4kite bez hrana i mnogo iasno 4e 6te zapo4nat da idvat kum po-naselenite mesta, vupreki 4e i te ne izgariat ot jeanie... a i da ne zabraviame 4e ne vsiaka me4ka e stravnica...
41
1
 
4
 
! Отговори
строго указание ! преди 13 години
Още утре да се монтират табели на входа и изхода на селото с надпис - "ЗАБРАНЕНО ВЛИЗАНЕТО ЗА МЕЧКИ И МЕЧОЦИ" Височината на буквите както и и на табелите да са съобразени с БДС и поставени на видимо от хора и животни място.Стриктното изпълнение на горепосочените оказания, уневиняват 100% всички управленчески държавни органи при нежелан и фатален инцидент.
40
3
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Как се действа при вида на такъв като тебе ... по същия начин както ти го описа при вида на мечка. Едно животно никога няма да тръгне да напада човек ей така ... винаги има причина!!!! И както са я написали тая статия ... баси *** ... мечката сигурно е била с поведението на всяко друго улично куче ама ... тая *** ... едва ли не е изяла майка и вече ... оплакала орталъка
39
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
предлагам да им закарат на мечките уличните кучета и да видим кой кого..
38
3
 
1
 
! Отговори
RSG преди 13 години
Bah go, tija deto jiwejat okolo Smolian ne sa li hora, kato gledam foruma - poweche se pritesnjawate za mechkite. Ja njakoja mechka da mina pred njakoj whod w Sofia da rowi kofite za smet da widim??
37
2
 
3
 
! Отговори
бг преди 13 години
Ми то по селата ще останат само *** и мечки.То друго няма.За 20г. банда бездарници го постигнаха това.В едно многолюдно село това няма да се случи.Аз искам да живея на село ама там башибозука не ти дава да дишаш.Държава няма, местната управа е с тях -щот те са избиратели и така .Как ли ще свърши това не знам.Жалко за децата ни,защо трябва да им оставяме тия ***.Ако трябва да се лее кръв - да леем сега нашата а не те да се трепят след 20г.
36
2
 
6
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Земята не е само за хората!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
5
 
1
 
! Отговори
mechkite преди 13 години
sa si v tiahnata gora, chovecite sa plaznali kat hlebarki navsiakade
34
1
 
6
 
! Отговори
Дометиан преди 13 години
Хасовица е едно чудесно селце.
33
4
 
4
 
! Отговори
опа преди 13 години
Как се действа при вида на мечка ??? Колко си *** само .Действа се само ако имаш пушка ако не се бездейства.
32
3
 
4
 
! Отговори
Мечкадарин преди 13 години
Сега да не изкарат горката мечка и нея стръвница . Цяло чудо било , че мечката не е нападнала ха ха ха ха не е чудо това е факт ! Когато не е с малки или не пази територия и не е застрашена мечката дава си гърба и си тръгва като види човек , освен ако не е стръвница ха ха ха !
31
3
 
2
 
! Отговори
опа преди 13 години
Ти какъв си турчин или *** ?
30
7
 
8
 
! Отговори
Ф преди 13 години
НОРМАЛНО Е КОГАТО НИЕ ХОРАТА СМЕ ОПОСКАЛИ ВСИЧКО ЩО МЪРДА В ГОРИТЕ,ИЗСЯКЛИ СМЕ ГОЛЯМА ЧАСТ И ЖИВОТНИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАМИРАТ ПРЕХРАНА И ПОДМАМЕНИ ОТ МИРИЗМАТА СЛИЗАТ ДА ЯДЪТ.В ГОРИТЕ НАЙ-ЧЕСТО НАПАД МЕЧКИ ХОРА КОИТО СИ НОСЯТ ХРАНА НЕ ДОБРЕ ВАКУМИРАНА И ТЕ Я ПОДУШВАТ.А МОЖЕ ЛИ ГОРСКО СЕЛО ДА НЕ ЗНАЕ КАК СЕ ДЕЙСТВА ПРИ ВИДА НА МЕЧКА-Е ОТ БЪЛГАРИНА ПО ПОРСТ НЯМА
29
2
 
21
 
! Отговори
Fil преди 13 години
Много глупаво поднесена новина. И в други части на света мечки търсят храна в *** когато са принудени, но това НЕ СА стръвници! Плашат се от хората и бягат. Аман от некомпетентни журналисти.
28
1
 
5
 
! Отговори
Той преди 13 години
Май бъркаш Ц.Цачева с Искра Фидосова (май беше)