48% от разводите стават след 15-ата година от брака

Данните са на експерти от Центъра з асоциална справедливост в Бристол
Обновена: 14 дек 2010 11:56 | 14 дек 2010 11:55,
9
48% от разводите стават след 15-ата година от брака
Снимка: БГНЕС

Повечето двойки, сключили официален брак, се развеждат, преди децата им да навършат 16 години. При това броят на разводите нараства с всяка изминала година. Само през последните десет години броят на неуспешните брачни съюзи е скочил от 40 на 48%.

Данните са събрани от експерти от Центъра за социална справедливост в Бристол в хода на проучване относно стабилността и продължителността на законните семейни отношения.

Независимо от факта, че повечето деца се раждат в официално регистрирани семейства, на всяко пето дете му се налага да преживее развода на родителите си.

През първите пет години от съвместния живот се случват 14% от разводите.

Много по-често се разпадат отношенията в неофициалните връзки, или т.нар. съвместно съжителство.

Според експертите все по-очевиден е и фактът, че бракът като институция постепенно губи значението и стабилността си в обществото.

Все повече двойки предпочитат просто да поживеят заедно, отколкото да оформят връзката си документално.

Според авторите на проучването е необходимо да бъде създадена специална програма, чрез която младите да разберат важността на сключването на брака и неговото съхраняване.

Те смятат още, че превантивните мерки винаги са по-ефективни, отколкото опитите да бъдат поправени негативните последици.

Освен всичко останало предприемчивите британци са пресметнали, че официалният брак се ползва с преференции при плащането на данъци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: брак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Мъглата преди 13 години
Отвсякъде ни засипват със секс и ни казват да сме разкрепостени! Но от тази разкрепостеност не се раждат бебета, тази разкрепостост не създава здрави семейства - създава болка, отчаяние, отчуждение! Много заможни мъже в България предпочитат да издържат по 1-2 любовници, вместо да имат 1-2 деца повече! Тъжен факт! Кои има интерес от това - тези които всяка вечер ви заливат с порно и ви казват да мислите "модерно"!!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Мъглата преди 13 години
искам да пожелая на всички млади хора в България щастливи бракове и успешен семеен живот! Да се народят много българчета. Само със здраво семейство ще я има нацията, само така ще пребъде българският народ! Не се подлъгвайте, тези които говорят че бракът е отживелица искат да погубят народа ни! Защото станахме нация от ГОЛЕМИ Е*АЧИ, а всъщност изчезваме от лицето на земята! Слепи ли сте?!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жените са ***. Аз точно за това нямам намерение да се женя. Какъв е смисъла да се женя, като е толкова голяма вероятността да се разведа?
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сериозно ли? Що не провериш колкото от младите хора са на това мнение.
3
2
 
3
 
! Отговори
Не е така... преди 13 години
Всяка жена, желае поне веднъж в живота си да бъде булка! Някои мъже държат на брака и някои жени, също държат на брака, това си e между семейството.
2
2
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Да бе,давай като уличните кучета-кой където и когото свари...........!
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
100% от разводите започват с брак! Хора, не проумяхте ли че бракът е отживелица. Харесва ни или не, но това е така, просто животът не е такъв какъвто е бил само до 50 години и няма как да очакваме, че и бракът ще е същият какъвто е бил. Не съм аз тази, която да каже с какво да го заменим, но е време да се помисли по въпроса.