Студена пот за Кадафи. Либия се готви за "Ден на гнева"

САЩ веднага обявиха, че окуражават демокрацията в Джамахирията
Обновена: 17 фев 2011 10:16 | 17 фев 2011 07:34,
69
Студена пот за Кадафи. Либия се готви за "Ден на гнева"
Полиция охранява демонстрантите. Снимка: БТА

Антиправителствени активисти в Либия използват социалните мрежи в интернет, за да наберат подкрепа за протестни демонстрации в свикания от тях „Ден на гнева”, съобщи ВВС.

Днес постъпиха съобщения за сблъсъци между опозицията и властите в два града, като най-малко двама души са загинали в източния град Беида.

Десетки демонстранти бяха ранени по време на бурни демонстрации във втория по големина град Бенгази във вторник вечерта. Безредиците в Бенгази бяха предизвикани от арестуването на отявлен критик на правителството.

Веднага след това няколкостотин демонстранти скандираха лозунги с искания за оставка на правителството. Освен това участниците в протестната акция призоваха либийския лидер полковник Муамар Кадафи да се откаже от властта и да даде път за провеждането на демократични реформи в страната.

САЩ веднага обявиха, че окуражават Либия, както и всички страни в Близкия изток и Северна Африка, да предприемат стъпки за отговаряне на надеждите и нуждите на техните народи

„Страните от региона са изправени пред общи предизвикателства по отношение на демографията, исканията на хората, нуждата от реформи”, коментира говорителят на държавния департамент на САЩ Филип Кроули.

Още по темата
„И ние окуражаваме тези страни да предприемат специфични действия, за да отговорят на желанията, нуждите и надеждите на техните народи. Либия със сигурност влиза в същата категория”, допълни говорителят.

В отговор на въпрос дали би нарекъл либийския лидер полк. Муамар Кадафи „диктатор”, Кроули заяви:

„Не мисля, че той е дошъл на власт с демократичен процес”.

Кадафи е на власт от 1969 г., което го прави най-дълго останалия на власт либийски лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
m преди 13 години
ne e dobre tova
65
5
 
3
 
! Отговори
10895 преди 13 години
"САЩ веднага обявиха, че окуражават Либия, както и всички страни в Близкия изток и Северна Африка, да предприемат стъпки за отговаряне на надеждите и нуждите на техните народи"===Дреме ин на хАмериканците за либийския народ. Пак се бутат и си гледат интереса... Крайно време е, някой да им нарита оАкания ***!
64
0
 
1
 
! Отговори
Xlapeto преди 13 години
Sche dowarsha misalta si che mitnicata si zatwarqt ochite zaschoto wsichki sa kombina darjwa mitnica policiq i tozi koito gi wnasq wsichko e nawarzano hwanaha dwa tira dobre a drugite 200 tira primerno kade sa towa ne e igla nqmali mitnichari policiq tuka ne stawa wapros za dve kutii a stawa za milioni kutii kakwo prikazwame ot granicata pe4elqt wsichki i kato hwanat magazinite i ot tam pechelqt i koi se okazwa nai nabutaniq magazinerite za kakwo prikazwame korupciq i towa ne e samo s cigari !!!
63
0
 
1
 
! Отговори
Xlapeto преди 13 години
izvinqvam se che pisha na latinica. No wijte kakwo prawqt libicite egiptqnite i drugite strani borqt se protiv upravlenieto na tqhnite strani a gi mislim za glupavi ne obrzovani izostana li ne mislq che sa glupavi a sa gotowi da se razwiwat dokato nie bulgarite kakwo prawim nishto ama nishto izkarwa mi si qda waw tozi sait. Darjawate ne e mradnala korupciq ima primer kontrabandata na cigari po4naha haiki da tarsqt po magazinite a ne se li zamislqte che ako wsi4ko zapochne ot granicite .
62
1
 
2
 
! Отговори
Разобличителя преди 13 години
Мисля,че трябва да се свика спешно събиране на групата "Билдерберг". Да не се чака май,юни,или юли.На срещата трябва европейските представители да поискат обяснение от ръководителите на клуба,относно случващото се в арабският свят.(Дали соц.мрежи не се използват от определени кръгове,за подтикване към протести в арабските страни)Трябва да се предприемат незабавно сериозни стъпки за задоволяване на хранителните нужди на населенията в Африка, както и плавното преминаване към алтернативните източници на енергия.Трябва да се даде по-голям приоритет на космическите изследвания за нуждите на човечеството,защото нафлезнахме в необратими процеси
61
5
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 13 години
Дано дойде краят на този изперкал наркоман и пияница с мания за величие.Ще му се върне тъпкано за българските сестри на ***. Сигурно ще свърши като Саддам.Бог не забравя да отмъсти.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бе, 52, световни износители на нефт, като Египет и Тунис. В нефтените държави Американците влизат без да питат...Макар че ми е интересно как точно ще скочат на Египет :/
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ веднага обявиха, че окуражават демокрацията в Джамахирията.Е КАК НЯМА ДА Я ОКУРАЖАВАТ,ОТКОГА КАНИБАЛ-САЩ 4АКА ТОЗИ МОМЕНТ,4АК ЛИГИТЕ ИМ ТЕ4АТ КАТО СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВИ БЛАГА ЩЕ ИЗПЛЮСКАТ И НАПАПАТ В ЛИБИЯ.
58
2
 
9
 
! Отговори
Charley преди 13 години
Политиката на Буш с други средства.
57
5
 
11
 
! Отговори
lll преди 13 години
Кадафи при Чаушеску ;)
56
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
USA ne objaviha vednaga,zabaviha se s nekolko minuti.
55
1
 
2
 
! Отговори
РУЖА преди 13 години
ДА СИ ЧАКА РЕДА
54
0
 
1
 
! Отговори
53 беше за 34 преди 13 години
53 беше за 34
53
1
 
1
 
! Отговори
$4000000 преди 13 години
Може би някой който има инвестиционни умения в областа на недвижимите имоти :)
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вълната на 'демокрацията'нещо само в нефтени държавици се разпространява.
51
1
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
Ами рипай докато си доволен бе, бай Гочо! Хубавите неща не стават лесно.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този грозник нищо хубаво не го чака.да дойде в България да го ,,приютим,, както трябва.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kadafi vze vlastta s prevrat./Za svedenie na po mladite./
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo na libia vreme my e da si hodi
47
4
 
13
 
! Отговори
555-* преди 13 години
Ако разгледаме картата и цъкнеме флагчета по страни, където арабите рипат по площадите за демокрация ще видим как удобно са обгражда... Иран. На какво ви прилича?На мен ми прилича на прилагане на стария принцип "Разделяй и владей". САЩ ще "скарат" арабския свят. Иран срещу останалите. Какво ще стане - ще поживеем и ще видим.