В главните роли: Сергей (млад ватман), Емилия (гипсова отливка)

БСП с ново видео по случай конгреса
17 ное 2008 22:15,
276

Българската социалистическа партия (бивша комунистическа) пусна на официалния си сайт агитационно видео за 47-ия конгрес на Столетницата.

Главни действащи лица в 45-секундното видео са министър-председателят (в ролята на млад ватман) и министърът на културата Стефан Данаилов.

В разговора се включва и по-възрастен мъж, който се намира в трамвая и казва: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите".


Клипът е заснет за 2 часа в ретротрамвай, съобщи говорителят на БСП Жанет Пашалиева.

Снимките са направени в района на „Спирка Журналист“ в София преди десетина дни.

Агитационният материал е направен по сюжет от филма „На всеки километър“, където главната роля се изпълнява именно от Данаилов.

Идеята за настоящия клип е на депутата Кирил Добрев, поясни Пашалиева.

Тя отказа да съобщи стойността на краткия филм, както и коя фирма го е направила.

Пашалиева обаче не скри, че за случая е ангажирана външна продуцентска къща. Актьорите участници в продукцията не са получили хонорар за работата си.

Клипчето ще бъде представено официално тази нощ по БНТ и ще се върти в медията до началото на 47-ия конгрес на БСП, който ще се проведе тази събота и неделя в зала 1 на НДК.

Междувременно стана ясно, че във вторник министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще си направи гипсови отливки на ръцете.

4 дни преди Деня на християнското семейство – 21 ноември, Масларова ще сподели пред медиите повече за политиката за закрила на майчинството и промените, които се очакват през следващата година.

Церемонията ще се проведе в зала МАТИ на НДК в 12,30 часа.

В духа на новините и за разведряване на обстановката нека си припомним част от „идеите и мечтите“, зад които Столетницата стоеше преди рухването на тоталитарния комунистически режим:

На партията - вярност, на народа - чиста вода. (Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")

Човекът е главна фигура в животновъдството.

Да живее българо-съветската дружба между народите!

Да живее международното положение!

Всеки палет готова продукция - гвоздей в леглото на империалистите. (Лозунг в консервен завод)

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! (Лозунг в птицеферма)

Повече камъни за народа. (Надпис в каменна кариера)

Граждани, гответе се за отпадъци! (Лозунг на кампания за събиране на вторични суровини)

Рейгън - враг номер едно на Тутраканската селищна система! (Лозунг на входа на град Тутракан)

Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък)

Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две! (Животновъдна кампания)

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! (В консервния завод в Пазарджик)

Във всеки дом добитък. (Плакат, издаден от "Наука и изкуство")

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко в България ще се оправи когато червените и ДПС си заминат.
254
1
 
2
 
! Отговори
jeko преди 15 години
na men li4no klipa mi haresa
253
1
 
2
 
! Отговори
eva преди 15 години
Ahahahahahhahaha!!! 251, tova e nai-iakiat komentar ever!!!!!:)) Smazah se ot smiah!
252
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
VSI4KI DA GLASUVAME DOGODINA I DA IZRITAME LAINQNIQ TRAMVAI OT VLASTTA
251
1
 
2
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
Тия тотално са изкукали.Идеята е абсурдна-връщане в едно време.Всички се стремят да вървят напред,само БСП се стреми да ни върне назад-както едно време.Трамваят е празен.Това е добро послание!Има само един пенсионер видимо в лошо здравословно състояние.Скритият подтекст-в управляваната от Станишев "държава" ще останат само пенсионери пред умирачка.Ех,да имаше поне един *** за аромат!В цялата история каква е ролята на Стефан Данаилов?Той се качва в движение.Очевидно страда от излишни килограми.Движенията са крайно несигурни.Има момент,в който зрителят остава с усещането,че Ламбо ще падне на релсите.За радост това се оправя със зле монтажиран дубал.Главните герои са един до друг на управленския мостик.Следват важни послания:Трамваят няма номер-това е трамвай заникъде.И второ-светло е,а трамваят е със запален фар-това е знак за предстояща опасност.Извод:Управлението на БСП е безидейно и опасно за България!Колко ли няма да разберат посланието?Между другото втора поредна вечер БТВ вкара клипа в новините вместо в рекламния блок.СЕМ сигурно е изгледал"Лека нощ деца!".Сътрудниците на ДС са свикнали вечер да лягат рано,защото през деня пишат доноси.
250
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Защо няма целувка накрая на филма?
249
1
 
2
 
! Отговори
До автора на дописка преди 15 години
Патицо невежа или нещастнико заблеян, Жанет не говорител, а шеф на пресценътъра на БСП. Не го научи за 3 години!
248
1
 
2
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Aко не греша, мотрисата е МАН-Сименс от 1935, а мотрисата в края на филма прави десен завой. Релсите наистина са алегория за руската зависимост, а липсата на хора в трамвая означава намалялата подкрепа за управлението на кабинета. Явно Сергей се вижда че управлява само 1 фактор - скоростта но не и посоката. Посоката е от релсите които някои други са положили.Добре измислен клип според мен, въпреки че не съм поддръжник на столетницата.И все пак - евалата на Сергеят и Ламбо че са го направили. С някои от предишните ни премиери такъв клип никога не сме си дори и представяли.
247
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
мивки, теракота, фаянс....
246
1
 
2
 
! Отговори
До 219. - 16:13 - От преди 15 години
Какъв българин си ти бе червена мумия изсъхнала,я се наври отзад на Мая и не се мяркайте и двамата ,че ми вдигнахте кръвното!
245
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
oще един девиз, който можеше да се види, когато влака София-Русе преминаваше покрай психиатричната болница до Карлуково:"НАШАТА ЦЕЛ Е КОМУНИЗМА!"
244
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
в тази държава наречена България от време оно 681-во лето власта се е вземала само по един единствен начин - с кръв, много кръв, така, че който си мисли че властта се е сменила се е излъгал дълбоко!
243
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
вечеви казах! стига сте писали лозунги и цитирали политизирани речи, а четете реална история с реални факти за това как в бг сее оформила полит върхушката през последните 110 годинии. Олигархията е с едновековна история вече в бг. и не се чудете защо бг винаги е управлявана със слухове, и на НЕ-то клатим глава за ДА, и лявото в политиката казваме дясно, а на дясното ляво, и царя дава падаряя не дава и .... прочетете истинската безпристрастна неполитизирана история!
242
1
 
2
 
! Отговори
БСП Е МЪРТВА преди 15 години
РУСКО ***,В ТРАВАЙЧЕ,КЛАТУШКАЩО СЕ КЪМ ОРЛАНДОВЦИ...хахахаха...*** ПАРТИЯ ПЪЛЗИ УВЕРЕНО КЪМ ОРЛАНДОВЦИ В ТРАМВАЙЧЕ #2 С РУСКОТО ***....
241
1
 
2
 
! Отговори
antikomunist преди 15 години
Tova sigurno e genialna ideia na algafari. Dano da mu dadat toi da pravi PRa ta da susipe partiata i tozi put..
240
1
 
2
 
! Отговори
haresa mi.... преди 15 години
Таварищ Дмитрич кара трамвай, сиреч, намекът е ясен: българският народец е трамваят! Възторгнете на ума, съвестта и честта на нашата епоха, каквато е безсзмъртната ни партия, пълна с герои като Дмитрич и Сергей! Възторгнете се на осанката, вижте как яко са яхнали "трамвая", и колко гордо стои самият Дмитрич на руля, дето го управлява като същински пич с левата ръка! Неам думи, класика! Тия са непоправими и надминаха тук самите себе се! Душа да ни е яка какво ни готвят тепърва тия безсрамни хубавци! Ама добре че дойде световната криза де, она всичко ке оправи, а пък партията пак цела-целеничка ще се спаси и като девственица ще рече: другари, направихме квото можахме, ала кризата, световната криза, другари, всичко развали! Ако искате, пак ще пробваме, дано нещата се оправят, дано тази пуста световна криза поутихне, ний пак ще ви управляваме най-успешно и най-отговорно!
239
1
 
2
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели, защо всеки път трябва да си го казваме...1. Преди Втората световна война,Фашизъм е имало в Италия;Националсоциализъм в Германия; Комунизъм в Русия; Военна хунта, обслужваща монарха, в България(разпуснати партии и денонсирана конституция)!!!Общото между всички тях, е ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВА (Във всички тях, под една или друга форма има военно управление и се готвят за война)!!!2. ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СА ЗАЛОЖЕНИ В МИРНИЯ ДОГОВОР ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВАЙНА!!! Победитилите от първата, са очаквали тази война и името на Най-високостоящия германец не е имало значение..., нито общественото устройство в Германия!!! Тази война е щяла да се случи въпреки всичко!!!3. От 01.09 до 09.09.1944г. между българския политико-икономически елит и съюзниците са "договорени" три правителства, като в последното -"комунистическото" е имало само ТРИМА КОМУНИСТА... 4. "Народния съд" е заповядан на България от "Съюзниците" и работи под общата им опека, а братоубийствата между 10.09. и 20.10.1944г,. са стихийни действия и пряко продължение на гражданската вайна в България, започната още с Войнишките въстания от Първата световна война-оръжие имат всички!!! Колкото и странно да е... спират ги именно комунистите!!!5. Нюрнбергския процес е само за "главните виновници", за войната и затова съди много малко хора!!!КЛИПА ОБАЧЕ Е ТРЕПАЧ...ПОКАЗВА ОБЕКТИВНО - ВЪЗРАСТОВИЯ СЪСТАВ; ГОЛЕМИНАТА НА ЧЛЕНСКАТА МАСА; ПЪЛНОТО СКУДОУМИЕ НА ТЕМИТЕ ЗА РАЗГОВОР И АБСОЛЮТНАТА ЗАВИСИМОСТ НА бсп ОТ РУСИЯ(РЕЛСИТЕ СА КРАСВАТА АЛЕГОРИЯ ЗА ТОВА...)
238
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да живее българо-съветската дружба между народите!Да живее международното положение!
237
1
 
2
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
Който не иска да го оправляват разни мухльовци,да престане да мрънка,ами да отиде да гласува! Който спечели повече гласове,той управлява,останалите мрънкат и си натискат парцалките! Демикрация се нарича това! Нали затова някои вдигаха двата пръста? Ще умра от смях,ако изберем Бойко. Както умрях от смях,когато избрахме НВСВ...
236
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
tova e poslednia klip na toz gay.partiata 6te izgubi vsiakakvi pozicii