В главните роли: Сергей (млад ватман), Емилия (гипсова отливка)

БСП с ново видео по случай конгреса
17 ное 2008 22:15,
276

Българската социалистическа партия (бивша комунистическа) пусна на официалния си сайт агитационно видео за 47-ия конгрес на Столетницата.

Главни действащи лица в 45-секундното видео са министър-председателят (в ролята на млад ватман) и министърът на културата Стефан Данаилов.

В разговора се включва и по-възрастен мъж, който се намира в трамвая и казва: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите".


Клипът е заснет за 2 часа в ретротрамвай, съобщи говорителят на БСП Жанет Пашалиева.

Снимките са направени в района на „Спирка Журналист“ в София преди десетина дни.

Агитационният материал е направен по сюжет от филма „На всеки километър“, където главната роля се изпълнява именно от Данаилов.

Идеята за настоящия клип е на депутата Кирил Добрев, поясни Пашалиева.

Тя отказа да съобщи стойността на краткия филм, както и коя фирма го е направила.

Пашалиева обаче не скри, че за случая е ангажирана външна продуцентска къща. Актьорите участници в продукцията не са получили хонорар за работата си.

Клипчето ще бъде представено официално тази нощ по БНТ и ще се върти в медията до началото на 47-ия конгрес на БСП, който ще се проведе тази събота и неделя в зала 1 на НДК.

Междувременно стана ясно, че във вторник министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще си направи гипсови отливки на ръцете.

4 дни преди Деня на християнското семейство – 21 ноември, Масларова ще сподели пред медиите повече за политиката за закрила на майчинството и промените, които се очакват през следващата година.

Церемонията ще се проведе в зала МАТИ на НДК в 12,30 часа.

В духа на новините и за разведряване на обстановката нека си припомним част от „идеите и мечтите“, зад които Столетницата стоеше преди рухването на тоталитарния комунистически режим:

На партията - вярност, на народа - чиста вода. (Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")

Човекът е главна фигура в животновъдството.

Да живее българо-съветската дружба между народите!

Да живее международното положение!

Всеки палет готова продукция - гвоздей в леглото на империалистите. (Лозунг в консервен завод)

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! (Лозунг в птицеферма)

Повече камъни за народа. (Надпис в каменна кариера)

Граждани, гответе се за отпадъци! (Лозунг на кампания за събиране на вторични суровини)

Рейгън - враг номер едно на Тутраканската селищна система! (Лозунг на входа на град Тутракан)

Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък)

Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две! (Животновъдна кампания)

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! (В консервния завод в Пазарджик)

Във всеки дом добитък. (Плакат, издаден от "Наука и изкуство")

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
БСУ успя обеждавайки народа,че всички са продажни и крадат. Това не е така. Виждаме Румънците как дръпнаха и си оправиха пътищата за няколко години. И в Б-я има такива политици, но никога няма да бъдат избрани, защото честните нямат пари за реклама. А мнението на народа е манипулирано. Най-важното е че БСП ни обеди, че всички крадат, но това въобще не е така и колкото по-малко червени сме толкова по-нормална държава ще сме.
234
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
БСП успя обеждавайки народа, че всички политици са продажни. Това обаче не е така. Ами такива които не са свързани с ченгетатаи "бизнесмените", но народа никога няма да ги избере, защото нямат пари за реклама. Мнението на хората здраво се манипулира, а и Б-я си е червена. Това е разликата м/у Бг и цивилизования свят. Колкото по-малко червено толкова по-нормална държава ще ставаме.
233
1
 
2
 
! Отговори
Виолина преди 15 години
Не съм и никога не съм била привърженичка на столетницата, но трябва да призная, че клипът е направен с чувство за хумор.
232
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 15 години
една реклама където един мамот завиваше шоколади :-) сега пък гледаме реклама в която един очилат хамстер кара трамвай ;-) То пак хубаво че Сергейчо не се изтипоса по кожено яке ала Марлон Брандо("Трамвай Желание") :-)
231
1
 
2
 
! Отговори
. преди 15 години
Каква мизерия!!!Докога те ще ни плюват,а ние ще се правим,чедъжд ни вали?!Това,което са направили/"клипа"/не е смешно,то е отвратително,защото знаете ли,тези мизерници ни "управляват"от 1944 год!!!И се натискат за още!Към кого е насочена тази помия?-естествено към малоумната част на пенсионерите.Успяхада ни разделят/за да ни владеят/-ЖАЛНА НИ МАЙКА!!!
230
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
za6toto vsi4ki nie sme po 4ujbina i ne glesuvame, o6te malko vreme vie 6e ste ot pe4eliv6ite. No sled o6te 50 godini vsi4ki 6e ste se izpokrili v mi6i dupki!
229
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
" ИДЕИ И МЕЧТИ " ....... БРАВО ...... С ТУЙ И ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ...... САМО ЧЕ НА ТОЯ НАРОД МУ ПИСНА ДА ЖИВЕЕ С ИДЕИ И МЕЧТИ ....... НАРОДА МЕЧТАЕ ДА ПИКАЕ НА ГРОБА ВИ , И ТОИЯ ПЪТ МЕЧТИТЕ МУ ЩЕ СЕ СБЪДНАТ.
228
1
 
2
 
! Отговори
petko bucharov преди 15 години
Всичко си идва на мястото ,нали преди да се иживява като (светски ) евгени минчев първо е бил обикновен ватман,та се чудя сегашния премиерстващ гер-гея не се ли подготвя за след изборите ,че може да остане без работа и трупа стаж.
227
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Обраха ме , окрадоха ме, прогониха ме, убиха ме, ...Но ето че живея ....невредим, сред толкова ненавист и зловоние...и съм тук за да пикая на вашата агония, Дойде и тоя час да видя вас, о синове на скотове и *** революционна, да паднете и да се изгубите в небитието, и семето ви проклето нека бъде, и да не се пръкне в битието. Със кръв дойдохте с кръв и си идете!
226
1
 
2
 
! Отговори
SS Vafen преди 15 години
Окаяници, червени, клети
225
1
 
2
 
! Отговори
Vatmani... преди 15 години
Тези "образи" от къде черпят идеите си? От "Трамвай 5" или от Евгени Минчев?А като гледам това е Тр 2, но са в грешната посока!!!
224
1
 
2
 
! Отговори
Иванчо :) преди 15 години
БРАВО НА РЕЖИСЪОРА.... ПО ДОБРА АЛЕГОРИЯ ОТ СТАРОТО ТРАМВАЙЧЕ ОПЪРПАНИЯ ПЕНСИОНЕР И ДРУСАЩОТО СЕ ШКЕМБЕ НА МИНИСЪРА НА "КУЛТУРАТА"... "НЕ Е КАТО ЕДНО ВРЕМЕ" А ??? НЕ! НЕ Е! САМИ СТЕ В ГОРАТА ОТ НАРОДЕН ГНЯВ ДРУГАРЧЕТА.......ТО И ПЪТЯ ВИ Е "НА РЕЛСИ" САМО ЧЕ СТЕ С ТЕСНОЛИНЕЙКА...... А И ПЪТЯ ВИ ВОДИ НАДОЛУ :) ....... МНОООГО ВИ СЕ Е СМЯЛ РЕЖИСЪОРА НА ЪКЪЛА ....... НО СЪМ МУ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЕН......... СЕГА ВИ СЕ СМЕЕ ЦЯЛ НАРОД :) :) :)
223
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Един друг ватман с нестандартни наклонности ни се натрапваше в публичното пространство ама изчезна някъде.
222
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ДЕЦАТА НИ ВИ ОТРИЧАТ И НЕХАЯТ ЗА ЧЕРВЕНОТО ВИ ЗНАМЕ...... НО ТОЧНО ТЕ ЩЕ ВИ ПРОГОНЯТ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ ...... ВРЕМЕТО НА ИДЕОЛОГИЙТЕ ВИ ИЗТЕЧЕ СБРЪЧКАНИ НЕПРОКОПСАНИЦИ
221
1
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Много се кефя на клип-а ... Изгледах го 3-4 пъти и се смях от сърце. Ако някой нарочно се беше опитал да направи к сатиричен клип, с който да ги осмее, нямаше да се справи по-добре :)
220
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
лека вечер, верно е дългичка темата.:))
219
1
 
2
 
! Отговори
Един българин ! преди 15 години
Говориш за Сталин може би.През 1991г разсекретиха архивите на КГБ.Оказа се че през последната година от своя режим - броя на затворниците е бил два пъти по малък от този в съветските затвори през 1991 г.За Сталин са изговорени много истини и много лъжи- за мен той ще остане , като човека с помощта на който съветите извървяха пътя от КАЛТА до КОСМОСА за около 20-30 години всичко останало са подробности от пейзажа.За съжаление ставам - чао .С удоволствие пак бих си поговорил с теб.
218
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не си ми допрочел поста май. Писах, че в последтвие германците ги доразмазват. И между двата *** повечето украинци избират руския. Най-малкото са били съветски граждани и са били наясно какво ги чака в случай на руска победа.
217
1
 
2
 
! Отговори
Един българин ! преди 15 години
Една малка част от украйнците наистина се радва на германците, дори от германците е създадена така наречената украйнска освободителна армия.Истината обаче е ,че през втората световна война на територията на днешна Украйна се водят редица рашителни сражения - в които урайнския народ не само е на страната на Червената армия , но и активно я подпомага с мощно партизанско движение.
216
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не казвам, че комунистическата идеология е идеология на злото. Казвам, че ръководителя на единствената тогава комунистическа страна е сатрап и е виновен за смъртта на повече хора, от жертвите на нацизма.