Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод

Кои професии са най-сигурни за дълъг семеен живот
7 дек 2009 13:15, Петя Славова
126
Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известното брачно вричане във вечна вярност изобщо не важи за танцьорите, пише изданието The Daily Telegraph.

Хората с такава професия се развеждат почти четири пъти по-често от ветеринарите например, показва изследване, проведено от психолози.

Специалистите изучили връзките между професиите и шансовете за раздяла на съпружески двойки. Така стигнали до извода, че най-често от всички се развеждат танцьорите и хореографите: шансовете да се разпадне бракът им надвишава 43 процента.

След тях в класацията застават барманите и масажистите с повече от 38 процента. Психиатрите, медицинските сестри, а също и работещите в спортната и развлекателната индустрия, застават след тях с почти 29 процента.

С по-малка склонност към разводите са инженерите и служителите в селскостопанското производство. При тях шансът за раздяла е едва 2 процента.

Рядко се развеждат също учителите и ветеринарите. Затова пък шансовете за разтрогване на брака при математиците и секретарките достига 20 процента.

Пълната версия на проучването е публикувано в Journal of Police and Criminal Psychology. В него още се отбелязва, че шансовете за развод са по-големи при хората, чиито професии ги карат да се срещат с повече хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
gandoni преди 14 години
Да ама с парите на германеца си плащаш за един хубав BG ***...
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти си поредният луд, който повтаря едно и също и дразни хората. Дори се съмнявам, че си ненормалника Mira39 и malak na 17. Миришеш на селско, говориш селско, вулгарно. Мирче, какво стана със старата история, латерно, сега нови ли измисли. И от какъв пол си, съмнява ме, че си неопределен транссексуал.
119
0
 
1
 
! Отговори
R преди 14 години
А що се отнася до кастрацията на мъже, неспособни да докарат по 2000-3000 "евра" на месец - по-голяма глупост не съм чувала. Не е ли по-важно този мъж да те обича и уважава, да възпитава правилно децата ти, а иначе нека носи примерно 500 евро вкъщи.
118
0
 
1
 
! Отговори
R преди 14 години
Разбира се, че съм съгласна, че правописът и изказът не могат и не трябва да бъдат единствен критерий. Мисълта ми е, че една жена, считаща себе си за дама и очевидно стремяща се да докаже това, не може да си позволи да пише по този начин и да употребява подобни думи.
117
0
 
1
 
! Отговори
до R преди 14 години
това не критерий не съдя по дадени коментари най вече по правописа на човек кой колко му е културата самочувствието и цената на обувките.ти така разбираш неща така ги коментираш.един човек да каже нещо позитивно и че е доволен от живота си и да не се оплаче.невероятно но факт.
116
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Мъже които не могат да докарат поне 2000-3000 евра на месец трябва да ги кастрират, щото не стават за нищо!!!
115
0
 
1
 
! Отговори
R преди 14 години
Правописът и изказът издават до голяма степен културата на човек. Секси твърди, че е дама и в никакъв случай *** - е, по начина, по който пише и се изказва, може да се заключи, че е по-скоро второто. А иначе, да - на мен всичко ми е наред, прав/а си. Харесвам си живота и изобщо не ми пука за обувките от 2000 лв. Самочувствието ми е толкова, колкото мога реално да покрия, така че не ми говори за вирнати носове. Има доста по-вирнати от моя, ако съдя по коментарите.
114
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Оня ден мъжът ми изхвърли един много нагъл и противен ъхажор на дъщеря ми-майка му и баща му учители, той тръгал при големците-барабар петко с мъжете! Ми не може така! Обижда ни по тоя начин-мен, парите и реномето на мъжа ми! Като си беден гони селските парчета, ама не закачай порядъчните хора с име в обществото, с имидж! Голтаци въшливи-ама хубаво го подреди тоя бек, трябваше и топките да му клъцне, да се не въдят такива ***!
113
0
 
1
 
! Отговори
до R преди 14 години
това да ти е проблема ? всичко ти е на ред и стигна до правопис още малко и до правоговор.тези къде са много големи претенции да ти кажа не са се гледали в огледалото на мнение съм че първо трябва да намериш своите косури и след това да се прибегне до безмислени забележки. e как ? толкова ти е вирнат носа че не можеш да се осъзнаеш какви ги бращолевиш и вършиш. немили- недраг.Абсурди.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лелееееее,как ме нахрани.Ама ти явно нещо не можеш да ми разбереш мисълта.Нищо карай!!!!
111
0
 
1
 
! Отговори
R преди 14 години
Първо, Секси, пиши малко по-грамотно, защото правописът ти никак не е характерен за дамите. Изказът ти пък няма да го коментирам изобщо, той е подходящ точно за селянките, с които ти не желаеш да се сравняваш. И на последно място искам да ти кажа, че парите не са всичко на този свят, може би трябва да потърсиш малко и от духовните радости. Съжалявам дъщеря ти, слава Богу, че не всички майки прилагат подобно възпитание.
110
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 14 години
Не мога да си го причинявам повече не съм мазохист все едно не си в виртуалното прастранство не се понасяш.Ти и душа притежаваш ли такава ? Смях !
109
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Дондуркайте си ги непрокопсаните голтаци, дето не могат една жена да задоволят. Няма по бедно, калпаво и комплексирано племе от българският "мъж". Плюя на него и затва имам мъж германец, който ме уважава и знае как трябва да го покаже на една истинска дама като мен. А вие сте диви селянки, дето ви ползват само за разплоден ***, ама нека има плебсове да бачкат по строежите все пак, голтаци смотани!
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха,изобщо не ми е било цел да изгрубявам.Колкото и да не ми харесва,такава е действителността,нито пък да се заяжда; с някого.Явно си се засегнал,ама моля те недей!Има свестни и от двата пола все още,убедена съм и вярвам в това.А дребните душици...от тях бягам
107
0
 
1
 
! Отговори
до Анонимен преди 14 години
ти нещо омекна трябваше да стана проявя грубост за да омекнеш а ? винаги така става. това си е твое мнение грубияните са навсякъде. какво се държиш все едно падаш от Сатурн ?
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еееееее,грубо,много грубо!!!Не слагам себе си в това число,ще прощаваш.Аз съм от тоя изчезващия вид,за когото думичката морал все още означава нещо.А това последното изречение няма да го коментирам,да не изгрубявам и аз...
105
0
 
1
 
! Отговори
до Анонимен преди 14 години
И ДА СЕ ПРАВИМ НА ТАКИВА ЖЕНИ КАКВИТО НЕ СМЕ НАЛИ ТАКА ? ХОЙКАЛ МУ СЕ? ТИ МУ КАЖИ ЧЕ ТИ Е МАЙСТОРА ТОЙ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ ТИ ОТКАЖЕ? ИНАЧЕ ЩО ДА НЕ ГО ПОДЪРЖИШ МАЛКО И ДА ГО ПОЧЕПКАШ НЯМА ЛОШО ЩОМ ТЕ ВЛЕЧЕ.
104
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 14 години
200 лева джобни????.Само толкова ли ?Ми ти си умряла от глад ***, колежке.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ейййййй,ама сме неграмотно племе!!!!Иначе сме много ербап да коментираме и да изказваме мнение.На човека като му се хойка не мож го спря.Както се знае мъжете специално трябва постоянно да си чешат егото.А една част от женското съсловие трябва да си чешат други работи.И те така си живеем в мир и разбирателство:))))
102
0
 
1
 
! Отговори
много съм готина преди 14 години
Остават сополи по тях и всички ги депилирам нося си винаги в чантата депилатор или туткал и го правим като бебешко дупе по кожа.каква жена съм само......