Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод

Кои професии са най-сигурни за дълъг семеен живот
7 дек 2009 13:15, Петя Славова
126
Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известното брачно вричане във вечна вярност изобщо не важи за танцьорите, пише изданието The Daily Telegraph.

Хората с такава професия се развеждат почти четири пъти по-често от ветеринарите например, показва изследване, проведено от психолози.

Специалистите изучили връзките между професиите и шансовете за раздяла на съпружески двойки. Така стигнали до извода, че най-често от всички се развеждат танцьорите и хореографите: шансовете да се разпадне бракът им надвишава 43 процента.

След тях в класацията застават барманите и масажистите с повече от 38 процента. Психиатрите, медицинските сестри, а също и работещите в спортната и развлекателната индустрия, застават след тях с почти 29 процента.

С по-малка склонност към разводите са инженерите и служителите в селскостопанското производство. При тях шансът за раздяла е едва 2 процента.

Рядко се развеждат също учителите и ветеринарите. Затова пък шансовете за разтрогване на брака при математиците и секретарките достига 20 процента.

Пълната версия на проучването е публикувано в Journal of Police and Criminal Psychology. В него още се отбелязва, че шансовете за развод са по-големи при хората, чиито професии ги карат да се срещат с повече хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Голф от Перник преди 14 години
Лексуса, че ми гълта праха на голфа.Пак ти казвам - мани ги другите и си ела при мен.Само аз те ценя.
40
0
 
1
 
! Отговори
Bob преди 14 години
* в себе си... :)
39
0
 
1
 
! Отговори
Bob преди 14 години
И ти май искаш да усетиш нещо мъжко в селе си... Може да се уреди... :)
38
0
 
1
 
! Отговори
Силвия преди 14 години
Сори Фани, от някои коментари изпростях.
37
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Простачка ама слагам само маркови бижута и любовникът ми кара джип "Лексус" а не като вас -опели и фордове дето само стават да караш прасета и офце. И ме кара да се чувствам истинска дама и ме обича! Защото знае колко много съм инвестирала в себе си и колко много държа на това, да му давам брилянтен имидж пред хората, които ценят хубавото. А вие сте едни нещастни завистници и жалки злобари!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КВО СЕ ЗАНИМАВАШ СЪС СИЛВИЯ *** ПРОСТАЧКЕ,ТИ НЕ МОЖЕШ ДА И СТЪПНЕШ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ,ТАКИВА ЖЕНИ КАТО ТЕБ ИДВАТ И СИ ОТИВАТ,А ТАКИВА КАТО НЕЯ ОСТАВАТ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.ТЯ ПОНЕ ЗНАЕ ЗА КВО ЖИВЕЕ И ИМА ЦЕЛ В ЖИВОТА НЕ КАТО ТЕБЕ *** И ***,АРЕ МАХАЙ СЕ ЧЕ РАЗВУНЯ ВСИЧКО
35
0
 
1
 
! Отговори
Жо преди 14 години
НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ танцьори, хореографи, масажисти, модни дизайнери, певци и балетисти се ЖЕНЯТ. Знам, че се ОМЪЖВАТ за себеподобни.
34
0
 
1
 
! Отговори
Голф от Перник преди 14 години
Ама голфа и за теб е отворен, мацка.
33
0
 
1
 
! Отговори
Павлов преди 14 години
Сексито-СФТакива като тебе ги *** и ги пращам на ветеринаря да ги шие отново и отново. ХА ха Голям си ***. Лапай ми миризливите обувки
32
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Аз съм истинкса жена, а не подметка като теб. Само че достъпът до мен за заплаща и не е за всеки, кво да напрая като си знам цената и тя е висока? Евтино Бентли има ли-не!
31
0
 
1
 
! Отговори
Фани преди 14 години
Силве, използвай понякога и главни букви.
30
0
 
1
 
! Отговори
силвия преди 14 години
до сексито от такива като тебе се свали цената и уважението към българската жена. под цена нямам предвид пари. ние сме красиви, любящи съпруги и майки и такъв *** като тебе ме е срам да "слушам".интересно как си се научила да пишеш на компютър с ръце, а не с гордо вдигнати крака
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чекията е морална победа над жената!
28
0
 
1
 
! Отговори
Искра Фидосова преди 14 години
Който търси жена да ми се обади на мен. Аз три в едно.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТВОИТЕ ОБУВКИ КОЛКО СТРУВАТ *** КРАНТО???ХОДИ НЯКЪДЕ ДА СЕ ГРЪМНЕШ,ЗАЩОТО МЕ Е ГНУС ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ,ЕДИН ГОСПОД ТЕ ЗНАЕ КАК ВОНИШ ТА СЕ НЕТРАЕШ
26
0
 
1
 
! Отговори
Стилко Пича преди 14 години
До номер-2 На теб и водопроводчик ти е над възможностите.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОРЯТ СЕ ЗА РАВНОПРАВИЕ,А КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ТЕ ДА ПОДАРЯТ НЕЩО СЕ ПОКРИВАТ КАТО ГЕРМАНЕЦ В АВСТРИЙСКИ ОКОП.НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА ПОДАРЯВАМ АМА НА *** МИРИЗЛИВИ КАТО ТАЯ КРАВА НИКОГА.ПРЕДПОЧИТАМ НА НЯКВА ИСТИНСКА И СКРОМНА ЖЕНА
24
0
 
1
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Е да, ама доста мъже вече не се заглеждат по жени... :)
23
0
 
1
 
! Отговори
Голф от Перник преди 14 години
Ела си при батко у Перник. Аз на моя голф му купих нов гюрук, щото стария го скъсах, както си ебях. Сега голфа е като мазерати, амахарчи 10 пъти по-малко.
22
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Мотиката я дай на слугинята, дето ти е жена и я ползваш взесто прислужница и като разплодно животно. Една истинска жена трябва да се поддържа и уважава-да може баровеца като си я покаже всички да му завиждат-загорелите бедняци като вас, мазни бекове! Аз нося ***, дето се ракопчават отпред и съм готова винаги да го поема, ама от точния човек, не се унижавам с мизерници и жалки подобия на мъже с обувки за 40 лева хахахаха