Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод

Кои професии са най-сигурни за дълъг семеен живот
7 дек 2009 13:15, Петя Славова
126
Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известното брачно вричане във вечна вярност изобщо не важи за танцьорите, пише изданието The Daily Telegraph.

Хората с такава професия се развеждат почти четири пъти по-често от ветеринарите например, показва изследване, проведено от психолози.

Специалистите изучили връзките между професиите и шансовете за раздяла на съпружески двойки. Така стигнали до извода, че най-често от всички се развеждат танцьорите и хореографите: шансовете да се разпадне бракът им надвишава 43 процента.

След тях в класацията застават барманите и масажистите с повече от 38 процента. Психиатрите, медицинските сестри, а също и работещите в спортната и развлекателната индустрия, застават след тях с почти 29 процента.

С по-малка склонност към разводите са инженерите и служителите в селскостопанското производство. При тях шансът за раздяла е едва 2 процента.

Рядко се развеждат също учителите и ветеринарите. Затова пък шансовете за разтрогване на брака при математиците и секретарките достига 20 процента.

Пълната версия на проучването е публикувано в Journal of Police and Criminal Psychology. В него още се отбелязва, че шансовете за развод са по-големи при хората, чиито професии ги карат да се срещат с повече хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
grep преди 14 години
Проводи го да пием по една ракия на казаня. Па и таман прасето съм заколил ...
60
0
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 14 години
виж що невземеш да се скриеш някъде че по- голям *** едва ли има в цялото витуално пространство.да не е жената шивачка или сестра на блага благоева на версаче и тем подобни. силата сигурно и в нещо друго в което ти едвали можеш да и стъпиш и на малкия пръст. дори и мислите са някакви ретро иначе много се барат по марките.
59
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 14 години
До 55 Ами не съм достатъчно интелигентна, ама 200 лв. на ден са ми джобните.
58
0
 
1
 
! Отговори
тоара преди 14 години
и какво като се срещаш с много хора всеки се среща с много хора ? независимо от професията си. всичко си е от хората от това дали си пасват като характери и дали даръжат един на друг.
57
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
*** ако та обадя на мъжъ ми друга песен ше запееш! *** селски!
56
0
 
1
 
! Отговори
grep преди 14 години
Ха, ха. У наше село по голям майтап няма! Таман питах жената по твоя заръка, а тя вика: - А,а,а! За бековете ли питаш? Те са кат' Жоро бе - остави прасяутата на село и замина за градо да му го лапат други селянки като Сексито-СФ.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТИ СИ СЪЩАТА (СЕКСИ) НЕ СЕ ПРЕДСТАВЯЙ ЗА ДРУГ ЧОВЕК МЕН НЕ МОЖЕ ДА МЕ ИЗЛЪЖЕШ,НЕ СИ ДОСТАТЪЧНО ИНТИЛИГЕНТНА ШМАТКЕ
54
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 14 години
коментара на 50 се отнасяше за 45
53
0
 
1
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Сексито я знам - у Расник я *** за едно бурканче кисело млеко...После се фана с бизнесмен овчар...Арно стадо имаха, добро ама пустата лакомия го продаде и заминая у големио град да изкарват кинти. Началото бе трудно за техната иначе добре подържана градска тоалетна...Ама тя поне беше на касата и баровецо я излови на ревизията - не и излезная един тон ***...Са не знъм с кой е...Ама боклуко никога не напуска сметището.
52
0
 
1
 
! Отговори
Голф от Перник преди 14 години
Мацка, докога ще се занимаваш, с неразбиращи от жени.Не знам дали прочете, че смених гюрука на голфа.Викам те при мен.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЕЛЯНДУРКАТА НЕ ЗНАЕ ДОРИ И ЕДНА МОДНА МАРКА,БИЛО ТО ФРЕНСКА ИЛИ ИТАЛИАНСКА.КОЙ ЗНАЕ ОТ КОЕ СЕЛО Е И Е ЛУДА ФЕНКА НА ПРЕСЛАВА.АМА ТАКА Е ПРИ ЧАЛГАРИТЕ-ТЕ ЖИВЕЯТ ЗА НОВИЯ АЛБУМ НА ИВАНА И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ТОВА Е ЖИВОТА
50
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 14 години
Абе, ***, ти като знаеш коя е столицата на Испания пак си купуваш само хляб и кисело мляко. Момичето добре се е уредило, а вие само завиждате. Тя просто ви провокира, ама като сте толкова *** не се усещате.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОТГОВОРИ КОЛКО ТИ СТРУВАТ ОБУВКИТЕ И КВА МАРКА СА ДЕ.АЗ СЪМ СЕЛЯНИН АМА ЧАТ ПАТ ХОДЯ ДО МИЛАНО И ГОРЕ ДОЛУ ГИ ЗНАМ ЦЕНИТЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ МАРКИ :) АРЕ ЧАКАМ ДА КАЖЕШ
48
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Питай жена си тя знай, нали си е взела такъв!
47
0
 
1
 
! Отговори
Сексито-СФ преди 14 години
Защото тук пишат предимно пачи, дето селските бекове ги пердашат на почивки!Хубаво е, че има още истински жени!
46
0
 
1
 
! Отговори
grep преди 14 години
Абе Секси, нещо съм назаднал с жаргона, какво е "бек"???
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И КАТО ИМАШ ПАРЦАЛКИ КВО???? КВО СИ ПОСТИГНАЛА??? ТИ ПРИМЕРНО ЗНАЕШ ЛИ КОЯ Е СТОЛИЦАТА НА ИСПАНИЯ???
44
0
 
1
 
! Отговори
Силвия преди 14 години
За любовника си не си дама, както въобще не може да се каже че си дама. За него си вещ, до време, а и може би си те менкат "компанията". Остава само да ни осведомиш от кое село си и как се казва любовника ти. Бях решила повече да не чета тук, но ти ме заинтригува СТРАШНО.Ще продължавам да следя малоумието ти.С уважение: не само дама а и ЖЕНА
43
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 14 години
Напълно съм съгласна с теб. Не разбирам защо са ти сложили толкова минуси.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТИ ЛЕКСУСА ЗА КОЛА ЛИ ГО ИМАШ ***??? ХАХАХАХА АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ КАРА ЛАНД РОУВЪР,ПОРШЕ ИЛИ Х6.ХАХА ПАК СЕ ИЗЛОЖИ СЪС ЕВТИНО,КАКВО СИ ИНВИСТИРАЛА В СЕБЕ СИ *** ***.ИЗПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА,УСПОКОЙ СЕ ,ИЗКЪПИ СЕ И ПАК ЕЛА ДА ПИШЕШ.И НЕ ЗНАЕШ КАКВИ КОЛИ КАРАМЕ ТАКА ЧЕ НЕ ДРЪНКАЙ ГЛУПОСТИ