Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод

Кои професии са най-сигурни за дълъг семеен живот
7 дек 2009 13:15, Петя Славова
126
Ветеринар за дълъг брак, танцьор за развод
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известното брачно вричане във вечна вярност изобщо не важи за танцьорите, пише изданието The Daily Telegraph.

Хората с такава професия се развеждат почти четири пъти по-често от ветеринарите например, показва изследване, проведено от психолози.

Специалистите изучили връзките между професиите и шансовете за раздяла на съпружески двойки. Така стигнали до извода, че най-често от всички се развеждат танцьорите и хореографите: шансовете да се разпадне бракът им надвишава 43 процента.

След тях в класацията застават барманите и масажистите с повече от 38 процента. Психиатрите, медицинските сестри, а също и работещите в спортната и развлекателната индустрия, застават след тях с почти 29 процента.

С по-малка склонност към разводите са инженерите и служителите в селскостопанското производство. При тях шансът за раздяла е едва 2 процента.

Рядко се развеждат също учителите и ветеринарите. Затова пък шансовете за разтрогване на брака при математиците и секретарките достига 20 процента.

Пълната версия на проучването е публикувано в Journal of Police and Criminal Psychology. В него още се отбелязва, че шансовете за развод са по-големи при хората, чиито професии ги карат да се срещат с повече хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Смях! Аз пък, представете си, познавам разведен ветеринар! Бе, я стига глупости! Всичко си зависи до хората, до характерите им.