Жената, която не се е усмихвала от 40 години

50-годишната Тес Кристиан се страхува да не ѝ се появят бръчки
5 фев 2015 22:42,
108
Жената, която не се е усмихвала от 40 години
Снимка: Tumblr

Докато много жени си правят скъпи операции, за да се отърват от бръчките, една жена е решила да се справи с проблема, като спре да се усмихва. И да не вярвате, 50-годишната Тес Кристиан твърди, че не се е усмихвала или смяла през изминалите 40 години, пише Одитисентрал.

Въпреки това Тес настоява, че има чувство за хумор, и казва, че е направила съзнателно решение да не се усмихва. Тя не е показала никаква реакция дори когато дъщеря ѝ се родила.

"Нямам бръчки, защото съм се научила да тренирам лицевите си мускули", казва Тес. "Всички ме питат дали имам ботокс, но аз нямам благодарение на това, че не съм се усмихвала от тийнейджърска възраст. И това дава резултат – нямам и чертичка на лицето си."

Странният режим на Тес предизвиква критики и хората смятат, че усилията ѝ са напразни. Но тя остава безразлична към коментарите и казва, че стратегията ѝ е по-ефективна от всякакви скъпи кремове и козметика за лице.

Всъщност Тес Кристиан не е единствената, която избягва да се усмихва. Звезди като Ким Кардашиян също се опитват да не се смеят, защото щели да им излязат бръчки. Има кожни експерти, които са на същото мнение.

"Бръчките се появяват заради постоянното движение на устата и челото. Това нагъва съединителната тъкан под кожата. Ако можете да намалите мимиките, ще си спестите много бръчки", казва дерматологът Ник Лоу.

"Знаем това, защото ботоксът работи точно по този начин - намалява активността на мускулите. Да не се усмихваш, разбира се, е трудно постижимо, а и е неприятно за партньора и объркващо за децата", допълва той.

На въпрос дали не е много сложно да се въздържа от усмивки, Тес отговаря, че е ходила в строго католическо училище, където монахините не давали децата да се смеят. Когато пораснала, Тес разбрала, че сериозното изражение ѝ пасва повече.

"Когато се усмихвах, бузите ми ставаха големи и изглеждах като хамстер. Потърсих вдъхновение в старите холивудски икони като Марлене Дитрих - тя също никога не се е усмихвала", обяснява тя.

Така Тес се научила да се контролира и да се смее само вътрешно, докато гледа комедии по телевизията.

Някои психолози казват, че ако човек не се усмихва, това може да повлияе на психичното му здраве.

"Когато се усмихваш, се отделя ендорфин – хормонът на щастието, и това те кара да се чувстваш добре", казва психологът Аманда Хилс.

Тес обаче не е притеснена от това предупреждание. Тя се чувства щастлива, че изглежда по-млада от нейните връстници, и добавя, че нейната 24-годишна дъщеря също няма проблем с отказа ѝ да изразява емоция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Смях Горчивков преди 9 години
Жалка картинка, тя е дяволът. Има някои религии, които не приемат смеха, но тя е от ада. И лъже между другото, защото е била на десет, когато съзнателно е спряла да се усмихва.
71
1
 
4
 
! Отговори
Стоко преди 9 години
Това е болестно състояние, дори е застинала в поза "джуки".
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те вече са и се появили!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, в Гепито далеч по-грозни от тая ги опъват без проблеми.
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО-ДОБРЕ НЯКОЛКО БРЪЧИЦИ И СМЯХ НА ВОЛЯ...СМЕХА Е СЕКСА РАЗТОВАРВАТ...
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bla, bla bla krema na lizeto i lyshti, nadlyjnite brychki na cheloto i sa botoksirani, a i kolko hora po sveta niamat prichina da se smeiat ot rojdenie, pyk imat brychki.
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако живея с тоя темерут не ще се смее по команда ами и ще реве, ше и таковам майката темерутска
65
1
 
13
 
! Отговори
Бела Жига преди 9 години
Темерут.
64
1
 
0
 
! Отговори
до 78 УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Извинявам се,ако съм те обидил.
63
2
 
3
 
! Отговори
УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
До до 78 УБЕДЕН СЕКСИС1.Не знам кой се обажда.2.Не налагам мнение, а лични убедени, впечатления. 3.Не съм от контингента, на бабичките.4.Това все пак, е коментарна рубрика.
62
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Сълсем ясно й личат 50-те години!
61
2
 
1
 
! Отговори
до 78 УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Абе я си прави секс с бабичките и не си налагай мнението тука,че ме отврати. Ако ти се прави секс с голи бабички като тази си е лично твое извращение, но не го налагай над хората!
60
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-привлекателното нещо у една жена е усмивката.
59
1
 
32
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Обииичам да смея.Пожелавам си всички бръчки, които имам да са от усмивки.:)
58
5
 
6
 
! Отговори
УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Най-малко,половина от вас, дето я обрисувате. Ако ви се надупи, или ви клекне... няма много-много, да му мислите.Ако пък, му и пийнете. Процента минава 90!...
57
1
 
2
 
! Отговори
keles преди 9 години
Най-хубавата баба е Хедър Локлиър, тая горе изобщо не се класира ..
56
1
 
26
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 9 години
Ненормална работа...Няма да се смея заради някакви бръчки...Е, и? Ще умра с гладко лице (което въобще не е сигурно) но ТЪЖНА...Да си причиниш такова зло като не се усмихваш... що за жестоко самонаказание?!Който ме харесва и обича - ще го прави въпреки появилите се бръчки...А и ми се струва, че тази другарка просто търси евтина популярност... Тя не е в състояние да докаже твърдението си.
55
1
 
30
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Малиии, ша я убивам тая! Зарад нея ми се образуваха поне 2 бръчки от чудене да се смея ли, да плача ли...
54
2
 
12
 
! Отговори
тъпак преди 9 години
етаги тапира е тая
53
1
 
14
 
! Отговори
Явор преди 9 години
Може да се каже, че ... мъжа и... има сериозна приятелка.... (Слагам още един чифт очила като Хорейшо)