Криза! Сексът в Япония с невиждан от 117 г. насам спад

Родени са под 1 млн. бебета през отиващата си година
23 дек 2016 14:52,
40
Криза! Сексът в Япония с невиждан от 117 г. насам спад
Снимка: Reuters, архив

Сексът в Япония регистрира невиждан спад от 117 година насам, като тази година за пръв път в Страната на изгряващото слънце ще се родят по-малко от 1 милион бебета, пише в. "Метро".

Местните специалисти предвиждат, че до края на 2016 година ще се родят само 981 000 нови граждани. Бебетата ще бъдат с 25 хиляди по-малко, в сравнение с миналата година.

Ако се запазят сегашните тенденции, японската нация ще изчезне поради ниска раждаемост след 1750 години.

Хроничният спад в раждаемостта се дължал на факта, че сравнително малък е броят на жените на възраст между 20 и 30 години. Споменатите процеси се отразяват зле върху японското общество и най-вече върху икономиката.

Японското правителство се опитва да се противопостави на тренда, като организира практически семинари за бащи и класове за родители. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: кризаЯпониясексбебета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Якошиба Накушетка преди 7 години
Проблема на японците е, че са прекалено образовани и лекарите, инженерите и учителите от Сирия, Ирак и Афганистан не вървят в Япония. Излиза, че трябва да ми строят 20 000 японни, за да реша проблема с недостига до 1 млн. деца.
19
0
 
0
 
! Отговори
Трендафилка Немска преди 7 години
До noneТренда, идва от Трендафилка :)
18
1
 
10
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Я кажете за тренда у нас. Щото според логиката зад тоз тренд, у нас е такова жестоко безебие, че нацията е официално хванала паУжина.
17
5
 
20
 
! Отговори
Якошиба Угазаки преди 7 години
Който не е праскал азиатка, все едно никога не е правил секс въобще
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нежеланието да правят деца е различно от секса, японките хич не са капризни, не са кат европейките... Изглеждат сромни, ама в леглото имат голямо желание за различни неща... нашите са кат задръстени *** пред тях
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А НИЕБойко тр..че и жена ти ще оправи и деца ще ти направи щото ти от много работа тука нямаш време за това да пишеш глупости да ти е.. ***....та тро е.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е що да има спад? то секса и правенето на децата са две различни неща :)
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен всичко опира до желание за максимална реализация, личният успех се приравнява до парично богатство,социална позиция....Но всичко това води със себе си огромен стрес, разочарование от най-малкият неуспех, депресии...Изпитвам го и аз на собствен гръб, и не само аз.Това е капанът на консуматорското общество.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрес, напрежение, ядове, дългове, бачкане на макс - как да имаш желание за секс!? Това е западния модел.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще изчезне като всяка година се раждат по 1 милион ?Японците са си добре,не ги мислете.Като няма кой да работи ще направят роботи а хората ще се отдават на богатство разкош и удоволствия цял живот.Който може да продължи дори няколко стотин години зависи от развитието на биотехнологиите и медицината. Да му мислят тия дето на 15 години са с по 3-4 деца и ако я няма милостинята на цивилизованите хора ще изчезнат като динозаврите от глад и болести.Видяхте една ебола кво прави без лечение.
10
1
 
14
 
! Отговори
none преди 7 години
Журналистката! "Тренда" не е българска дума!
9
2
 
1
 
! Отговори
от 18 преди 7 години
Чудех се дали да ви дам този пример, защото всички са негативно настроеникъм тези хора, но...ромите онагледяват най-точно този процес. Тази етнос дори нямат собствена държава, а какво да кажем за икономика.Просто факт. Пред очите ни е. С това спирам,няма повече.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до до 18Имах предвид периодите от човешката история преди автоматизацията на производството и сега.Да речем някои племена в света, където икономика все още не е навлязла. Говоря по-мащабно. Тези процеси стават бавно, но са съвсем логични от биологична гледна точка и програмите за оцеляване на вида, заложени във ДНК на всеки вид, човекът не прави изключение. Всичко през което е минало човечеството се запаметява и се предава на поколенията.Социално-икономическата среда също.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споменатите процеси се отразяват зле върху японското общество и най-вече върху икономиката....и най вече на икономиката. Тц, тц.Да ви светна има обратна връзка между нивото на икономическо развитие и раждаемостта.До този извод се стига лесно. Когато оцеляването не зависи от броя на родените деца, а от иконимическата активност, тогава спада раждаемостта и обратно. Освен това заетостта не допуска възможност да грижа за деца. Да си произвеждат роботи. Сами ще се затрием. Икономиката е важна!!!
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами й на вас да ви пуснат една ФУКУШИМА й вие ще забравите за секс. Знаете ли че радиацията ви прави импотентни? Незнаете и не ви трябва да пробвате. Имам един приятел който работи в атомната централа в Козлодуй 10 години и е на 40 години и вече е полов инвалид въпреки че не е облъчван както са облъчени японците. Простата скапе ли се секса свършва. Затова редовно на доктор уролог и преглед на простата иначе порно инвалиди!
5
2
 
17
 
! Отговори
бг преди 7 години
6 млн българи имат толкова деца колкото 1 милион турци и роми. Без коментар.
4
3
 
6
 
! Отговори
до 10 и още преди 7 години
Хитлер го е направил вече. Имало е специални места в Швеция. Тъмната певица от АббА е резултат от такова действие. Може и затова да не иска да е руса.Навсякъде има аналогия. Елекгронната музика изтласква акустичната, "красивите" домати изместиха вкусните....Всеки дава своя принос в умъртвяването.
3
5
 
31
 
! Отговори
asdasd преди 7 години
Като изучаващ езика и очакващ едногодишен престой там, с приятели японци съм си говорил и положението е много зле. Самите те не търсят връзки, смятат го за загуба на време и работата винаги е над всичко. Трагедия.
2
8
 
43
 
! Отговори
До Мунчо преди 7 години
Зависимостта между порнографията и липсата на секс в реалния живот е правопропорционална. Порнографската индустрия е истински бич за човечеството. Освен, че се показват унизителни сцени, които често увреждат изпълнителите и чисто физически поради бруталността си, се създава един напълно грешен модел за секса.Всъщност се извращава подсъзнанието на милиони хора превръщайки ги в един вид порно наркомани, неспособни да общуват в нормалния живот. И да - порнографията в Япония определено е на почит.
1
3
 
35
 
! Отговори
То преди 7 години
ние да се видим!Японците няма какво толкова да ги мислим!