Съвети за работата от вкъщи

Ето какво да направите
28 дек 2020 16:25, Ивета Иванова
12
Съвети за работата от вкъщи
Снимка: Pexels

 Ако фирмата ви и професията ви го позволява, навярно от доста време работите от вкъщи заради пандемията от коронавирус. Това може да е огромно предимство - спите до по-късно, не се приготвяте за излизане, не се налага да стоите в трафика или да сте в претъпкания автобус, може да спестите пари от хранене и кафета, както и да работите, докато си лежите на топло. Но за по-социалните хора тази изолация може да е странна и те да се почувстват леко самотни, ако живеят сами. Ето и някои съвети как да направите работата от дома по-успешна и ефективна, и как да не се чувствате самотни.

 
Почистете
Сега е задължително да се спазва много добра хигиена. Почистете мястото, от което работите най-често - бюрото, масата в хола, кухненската масичка и т.н. Трябва да дезинфекцирате и да работите на чисто място, което не е разхвърляно - ако е много разхвърляно, вие губите фокуса си.
 
Не смесвайте релакс и работа
Изкушаващо е да работите от леглото, особено сутрин, когато още ви се спи, но не е препоръчително да го правите. Може да го направите за кратко, но е хубаво мястото за работа и мястото за почивка да са 2 различни места и да не се смесват. Ако си почивате в леглото или на дивана пред телевизора - работете на бюро или на кухненската маса. Свързвате леглото и дивана с развлечения и релакс, така че отново ще загубите фокус, а може и да ви се доспи.

Намерете удобен стол
Ако работите на бюро или маса, важно е да си вземете удобен стол. На дивана или леглото се прегърбвате, не е препоръчително да работите от там. Вземете си най-удобния мек стол с хубава облегалка. Ако нямате, може да си поръчате, особено ако ще работите от вкъщи за дълъг период.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези съвети не струват. Всеки човек е различен, различна е и работата, която върши. Интересно кой ли ще е по пижама, ако непрекъснато има видеосрещи или видеоразговори? За България други неща са специфични, а не тези преписани бог знае от коя държава. Често има деца вкъщи, а съвет за това няма. Ако и мъжа и жената работят от вкъщи, какъв е съвета при тези малки жилища? Има и вариант двамата родители работят от вкъщи, а двете им деца учат дистанционно и това в малък двустаен апартамент. Кой къде
6
0
 
0
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До До поmercy"Ти си най-умният в Бг бе."
5
0
 
5
 
! Отговори
До поmercy преди 3 години
Не плащаш за транспорт, не плащаш за хранене навън. 35 лева дневно ми се спестяват като работя от вкъщи. Не ми говорете за парно, защото никога не го спирам или намалявам и поради тази причина сметките са ми малки - 180 лева в най-студения месец.
4
3
 
7
 
! Отговори
NoMercy преди 3 години
И как точно намаляват разходите като работиш от вкъщи? Не ядеш и не се отопляваш ли? А и детето като е вкъщи да не коментитам
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До потърсетеА знаеш ли, че такива заплати вземат само 1 от 1000 програмсти? Останалите само преглъщат на сухо.
2
2
 
7
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Работа вкъщи?А децата в мазето ли да ги затворя, докато "работя" вкъщи?
1
5
 
0
 
! Отговори
работещ преди 3 години
...няма нужда да ме учите- с една съседка като на снимката аз си знам какво да правя