България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор

Минеков: За пръв път плащаме, за да представим наше наследство
185
България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи за нецелесъобразно изразходване на средства за първата българска изложба в Лувъра през 2015 година.

По думите му за пръв път ние плащаме, за да представим нашето културно наследство. Такова нещо никога не се е случвало, заяви министърът.

Той обяви, че България плаща на Лувъра близо 700 хиляди лева, за да бъдат поставени експонатите в "един нещастен коридор".

По думите му, за да бъде събитието отразено подобаващо, са поети разходи към български журналисти, които да опишат случая като величав и съществен - без да бъдат запознати, че държавата е платила за "това наше щастие".

"Разходите, които съм установил до момента, са близо 20 хиляди лева. За съжаление, едни журналисти са били по-любими от други, което се вижда от цената на техните пътни дневни. Едни за 2000 лева, а други - само за 246", каза още министърът, цитиран от БТА.

"Няма да разреша подобно излагане на нашите културни ценности по този начин, тъй като това е наистина щета. Може би е добре да има някакъв музеен обмен", коментира още Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
2
 
! Отговори
Слуга на народа... преди 2 години
... не сме плащали 700 хил. лв. ......... е парите все пак ги НЯМА ама не сме ги платили на франсетата . А познайте къде са ?
147
0
 
3
 
! Отговори
до 170 преди 2 години
БКП ни управляваха през последните 12 г.,за тяхното открадно ли говориш,че не е помалко от откраднатото до 1989 г.Това че се правехте на "демократи" с червена душа и сърце,не ви направи НЕкомунисти
146
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков: За пръв път плащаме, за да представим наше наследство......Кое наследство, окраденото от БКП и корекомите???:)))))))))))))))))))))))))))))))Натискате се да покажете гол тумбак с чифте пищови без никой да ви бръсне за слива. А народа кучета го яли! БКП Форевър и тежко на слепите граждани!
145
3
 
13
 
! Отговори
???? преди 2 години
И защо трябва да им плащаме на гадните франсета????
144
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До " СТРАНДЖА"!А ти бе стари комунисте бюрократ.Изкара си пенсийката пред бюрото през соца а? Помниш ли?И 12 г,не спря да " хвсляш" мутрата Борисов пред младите българи! Какъв "държавник"бил?Идвамата го помним като мутра след 2989 г,когато реши,че образувайки " Ипон" ще печели повече гравитирайки сред мутрите!!! Що не се спреш вече бре? Мутрата и Групировката му ГЕРБ УМРЕХА!Кого лъжеш още бре? Не се спряхте с " Ромката"! ГЕРБ да ни крали яко начело на мутрата дърт комунист Борисов! " Държавника"
143
14
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Професор Минеков д авръща титлата и да си ходи на село да дяла гробищни паметници. За министър ниво няма.
142
2
 
11
 
! Отговори
бил артист тоя преди 2 години
Този *** бил някакъв скулптор. Пластиките му били като от филмите на ужасите.
141
4
 
3
 
! Отговори
замислен преди 2 години
Наесен като почнат стрелби и атентати, България ще влезе в новините. Ще станем известни без да си плащаме.
140
9
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Този *** знае само да говори глупости. Какво друго е правил, освен да хвърля яйца срещу Парламента и полицаите !?
139
15
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Лувърът не работи безплатно. В Лувъра коридори няма. Коридори има само в главата на Минеков, празни корикори. Щастлив съм, че българска изложба бе в Лувъра, ревът на българските лузъри ми харесва.
138
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МИНЕКОВ КАКВО ИСКА? БЕЗПЛАТНА ИЗЛОЖБА ЛИ?
137
2
 
6
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Срам ме е от тези които сега са с възръста да управляват държавата. Такова опростачване не съм видял. А каква надежда бяха. Но ние сме виновни ние тяхните родители, че им позволих е да живеят с просто телевизии
136
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение да разбера, как този интелигент ще накара Лувъра да плати милиони за да изложи нашето съкровище.
135
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е било, за да си почешат егото и да ни кажат после "ето, виждате ли, ние работим и има резултати". Веждичката и той е за затвора, нищо че е не предела на живота си.
134
0
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Теб лично аз бих те целунал ако бях ванпир. Само тази роля ти прилича.
133
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време непрекъснато повтаряха , че няма пари за мед. сестри, за пенсионерите и т.н.- мародери, гнус ме е от вас.
132
7
 
4
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
До ха ха - Това нищо където не е влизало в Лувъра в момента е културогена на държавата заедно с оплезения чалгар ще наемат Ермитажа за частната колекция на черепа без пари .Заспал народ ,опростачени злобни гладни като хиени искат да плюят на всичко хубаво случило се през прехода .а колкото до плюенето на Веждичката ,никой не може да му вземе ръцете и таланта защото от такива като носача на ковчези само за това стават. Българите обичат сеири и махленски клюки ,но накрая не им вярва .....
131
3
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Сев. Македония е платила десетки милиони за да разпространява лъжлива и крадена история, а андрешкото се коси, че сме си рекламирали културата в Лувъра.Навсякъде рекламата иска пари. и туризма в БГ непрекъснато плаче държавата да го рекламира, и фермерите непрекъснато плачат държавата да им плаща участието по международни панаири за да се рекламират.Този министър не е в час въобще.
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бря, 700 хиляди знаите ли колко пиенье е това, дори няма нужда до ходя до площада за това пиенье. Направо ще са мина ако не пиша письмо до Лувъра да ми ги върнат, Ермитажа и водка щеше да има и деньги, немедленно!
129
3
 
7
 
! Отговори
Раш преди 2 години
Само не разбрах, разхищение за 20000 лева от държавата или за 2000 или 246 лева. Що ни занимава с махленските си комплекси този с карираната риза.