Любовни шеги

На 23 януари от 19 часа в Младежкия театър гостува номинираната за Икар постановка на Сливенския театър „С любовта шега не бива”
22 яну 2008 14:38,
Любовни шеги
Снимка: Драматичен театър “Ст. Киров” Сливен

На 23 януари от 19 часа в Младежкия театър гостува постановката на Съни Сънински в Сливенския театър „С любовта шега не бива” от Алфред дьо Мюсе.

Спектакълът е сред номинираните за Икар тази година и ще се бори за наградата за най-добра сценография – на Вячеслав Парапанов.

Пиесата е сред най-изящните трагикомедии на Луи Шарл Алфред дьо Мюсе. Написана е точно година след края на стихийната му връзка с писателката Жорж Санд.

Този факт би могъл да е причината за особения поглед на Мюсе към влюбените герои в пиесата. В какво се превръщат, когато обичат – в жестоки смешници или в смешни влюбени?

И тогава, по времето на Мюсе, и сега – в наше време, любовта е една магия, пълна с неизвестни...

В постановката действието се развива в провинциалното имение на един барон. Там на гости пристигат племенницата му Камий, току-що завършила образованието си в манастир, и синът му – Пердикан, защитил докторат в Париж. Баронът не скрива намерението си да ги венчае. Щастието на Камий и Пердикан изглежда предрешено, но нещата се объркват...

Спектакълът ни кара да се замислим по въпроса “Какво знаем за любовта, която привидно толкова добре познаваме?”

В спектакъла участват: Асен Блатечки, Димитър Живков, Стефан Иванов, Велислав Касъмов, Снежана Рашева, Десислава Павлова, Галина Трифонова и Геновева Крумова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание